Vijesti

Top 10 prodavnica organskih prehrambenih proizvoda u Delhiju

Top 10 prodavnica organskih prehrambenih proizvoda u Delhiju

Će svi organski danas! I ko da ih kriviti? Vrstu hrane koju danas jedemo je daleko od svježe. Povrće, voće, mahunarke, žitarice-sve danas dolazi kontaminirana. Za ljude koji istinski vrednuju svoje zdravlje, organska hrana je jedini put naprijed. Organska hrana je također poznat kao zdrave hrane. Organske hrane su proizvedeni koristeći organske poljoprivrede, bez upotrebe pesticida i drugih štetnih kemikalija.

Ali, gdje možete naći organsku hranu? Ako ste u Delhiju i traže da kupe organske hrane, ovo je mjesto da bude!

Top 10 Organska hrana prodavnica u Delhiju:

Ovdje su top organske hrane trgovine možete pronaći u Delhiju:

1. Dubdengreen:

Unazad dvadeset i četiri godine, dva korporativne visok planinara odlučila postati enterpreours i tako je rođen Dubdengreen. Jayashree i Ganesh Eashwar počeo s organskim pića, tečni osvježenje, ulja, žitarice i tako dalje. Danas su poznati širom zemlje. Dubdengreen imaju veliku online prodavnica opreme za kanal u Bangaloreu i Delhiju. Oni prodaju razne proizvode kao što su voće, povrće, zdravoj hrani, pića, žitarice, kozmetičke, odjeću i još mnogo toga.

load...

2. Organska Tattva:

Ovo je dobro poznata organski prodavnicu u Delhiju. To je jedan stop shop za sve vrste organskih proizvoda i namirnice. Postoji širok spektar proizvoda koji su dostupni u radnji, kao što su voće, piće, odjeću, kozmetiku, povrće i sl

3. Navdanya:

Navdanya je osnovan od strane svjetski poznati znanstvenik i ekolog dr Vandana Shiva. Navdanya je poznati organski prodavnicu i poznata je po svojim širokim asortimanom proizvoda organske hrane kao što su žitarice, riža i različite vrste impulsa, prosa, ulja, sladila, žitarice, voće, povrće, piće i sl

4. Jaivik Haat:

U Jaivik Haat osnovana sa idejom povezivanja poljoprivrednika sa krajnjim potrošačima. Ovaj organski prodavnica je dijete mozak Ašiš i Priyanka Gupta. Jaivik Haat je organski proizvodi sadrže različite žitarice, povrće, ulja, na bazi naftnih derivata, grickalice, voće i sl

load...

5. Ehsaas Organska:

Ehsaas Organska je dobro poznata organski prodavnicu u Delhiju. Osnivač ovog organskog radnju mislio da proizvede svježe voće i povrće, bez upotrebe gnojiva, hormona ili pesticida, koji može ispuniti potrebe kupaca u Delhiju. Radnja se bavi prodajom svježeg voća i povrća, mahunarke, žitarice, ulja i sl radnju pruža usluge kućne dostave kao dobro.

6. Visina Store:

Ovo je jedan od najatraktivnijih mjesta za kupiti organske hrane u Delhiju. U prodavnici prodaje veliki izbor organskih proizvoda, kao što su žitarice, riža, suho voće, svježe voće, povrće, ulja, proizvodi na bazi ulja, pekara, stvari za bebe hrane i još mnogo toga. Ona ima posebnu podjelu, pod nazivom "Visina Fine Foods", koji nudi mesa i različite ribe kao dobro.

7. Zdravlje je Bogatstvo:

Ovo je prva kompletna prodavnicu zdrave hrane ili organske prodavnica hrane u Delhiju. Oni zalihe sve desno od integralnih žitarica na bazi ulja proizvodi, predmeti dječje hrane, šećer, brašno, žitarice, svježe voće, povrće i još mnogo toga. Oni također pružaju masti, bez glutena i bez šećera prehrambenih proizvoda.

8. French Farm:

Francuski Farma je osnovana od strane Roger Langbour, gdje je mislio da sprovede meso uzgoj. U ovom trenutku, farmi nudi širok spektar proizvoda kao što su patke, ćurke, svinja, pilića i različite organskog povrća. Njihovi proizvodi se mogu naručiti preko Visina Store.

9. Reci Organska:

Ovaj poznati organski prodavnica uglavnom smatra da je poljoprivreda glavni izvor ekonomskog razvoja u Indiji. Možete naći širok asortiman organskih proizvoda kao što su svježe voće, povrće, žitarice, mahunarke, žitarice, itd, u ovom popularnom radnji.

10. Fabindia:

Fabindia pruža više od dvije stotine proizvoda. Povrće, razne vrste žitarica, mahunarke, šećer, šećer na bazi proizvoda, meda, ulja, ulja na bazi proizvoda itd-možete ga sve pronaći u Fabindia radnji u vašoj blizini. Radnja nudi potpuno certificirani organski logo, koji je odobren i ovjeren od strane različitih nacionalnih i međunarodnih agencija.

Da, organske hrane košta nešto više od uobičajenog hrane. Ali ako želite jesti svježe hrane, moraš uložiti u to. Organskoj hrani više nije prolazna hir. Sve veći broj ljudi prihvataju ovu hranu revolucije. Šta je s tobom?

Da li jesti organsku hranu? Da li znate bilo koje druge organske prodavnice hrane u Delhiju? Dijeliti svoje utiske sa nama u komentarima ispod teksta.

load...