Vijesti

Top 10 poznatih ženskih sportova

Top 10 poznatih ženskih sportova

Sport u Indiji su uvijek bili identifikovani sa muškarcima. Žene koje žive u ovoj zemlji ne ohrabruju da aktivno sudjeluju u sportu! Uslovi žena u Indiji koji zauzimaju sportski su pod-par kada smo ispitati ga sa međunarodnom nivou. Ispod je popis od deset najboljih ženskih ličnosti u Indian sportovima koji su napravili ovaj narod ponosan, unatoč svemu.

1. Saina Nehwal:

Saina Nehwal je također poznat kao Golden Girl indijske badminton. Ona je završila u zenitu svog sportskog dostignuća što je do vrha tri badminton igrača na svijetu. Njena karijera počela je 2016. Godine, gdje je pucao na 5. Poziciju na listi Svjetske Badminton igrača. Dobitnica je švicarskog Open Grand Prix Gold, tajlandska Radno Grand Prix Zlato i Indonezije Open Super Series. Svoj zahtjev za slavu na kraju je osvajanje bronzane medalje na Olimpijskim igrama!

2. MC Mary Kom:

MC Mary Kom je također poznat kao "Milion rupija beba" u Indiji. Ovo teško dama je pet puta boks svjetski prvak je i ima olimpijsku bronzu u njoj maca. Mary Kom je prva dama boksač koji je osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu za Indiju.

load...

3. Sania Mirza:

Sania Mirza i dalje ostaje jedan od najprepoznatljivijih lica u Indian sportovima! Ona je jedina žena lice indijske tenis. Ova sportska zvezda je u i iz nje profesije s vremena na vrijeme, zbog teških povreda. Sania je veliki povratak na French Openu sa svojim partnerom za tenis Mahesh Bhupathi.

4. Mithali Raj:

Mithali Raj je lice indijske ženske Cricket Team i rangiran broj jedan koju je ICC Svjetski ženske Cricket Ocjene!

5. PV Sindhu:

PV Sindhu je zvijezda u usponu u svijetu badminton! Ona je već izazvao je brojne reakcije u svijetu sporta svojom igrom tijekom Olimpijskih igara u Londonu 2016. Godine. Ona je porazio zlatne olimpijske medalje Li Xuerui Kine u Kini Master Super Series turnira i ušao u polufinale. Ona je uspjela da joj djevojačko finalu VN Indije Gold događaja, gdje je izgubila od Yanjiao Jiang Kine. PV Sindhu je nacionalni prvak u Indiji i bio je polufinalista na Malezijski Open. Ona je svakako zvijezda u usponu!

load...

6. Geeta Phogat:

Geeta Phogat je indijski hrvač i prvi sportašica iz zemlje da imaju kvalifikacije za Olimpijske igre. Ova djevojka je osvojio zlatnu medalju u Hrvanje FILA azijske kvalifikacije za OI turniru koji se održao u Almaty, Kazakhstan u 2016.!

7. Deepika Kumari:

Deepika Kumari, as strijelac, ima ocjenu Svetski broj 2. Ovaj superstar osvojila je zlatnu medalju na Igrama Komonvelta 2014. Godine u kategoriji ženskih individualnih ponovno kriva događaj. Ona je osvojila još jednu zlatnu medalju u istoj disciplini u kategoriji tima! Deepika završio na 8. Poziciju tokom Olimpijskih igara u Londonu, 2016. Godine.

8. Dipika Pallikal:

Dipika Pallikal je prvi squash igrač iz Indije da popeo u top 20 pozicija u gledanosti WSA. Ova djevojka osvojio 3 Wispa turneju naslova u godini 2015. Ona je postigao najbolji plasman na poziciji 10. U godini 2016. Bila je i polufinalista u Australian Open!

9. Tanya Sachdeva:

Istanbul Chess Olymiad donio je rast Grandmaster Tanja Sachdeva. Ona je osvojila bronzanu medalju na olimpijadi iz 2016. Godine i nastavlja da donosi uspeh u svojoj zemlji.

10. Sharmila Nicollet:

Sharmila Nicollet je kec Indo-francuski golfer iz Bangalore. Ova djevojka je završio na 17. Mjestu u završnoj fazi Lalla Aicha obilazak škole, na dame European Tour. Ona je dobila LET karticu za 2017. Godinu.

Tužna je istina da su žene u Indiji se povlače po različitim sportovima konvencijama i vlasti. Važno je da su ohrabreni da se u nacionalne sportske. Postoji dovoljno resursa u našoj zemlji, a mi zapravo može učiniti da se to dogodi. Ove osoba ženskog sportske zvijezde su uzor za mlade žene širom zemlje. Neka nas ohrabruju sljedeću generaciju superzvezda oponašati ovih put prekidača.

load...