Vijesti

Top 10 neželjenih efekata Tamarinda

Top 10 neželjenih efekata Tamarinda

Kada je u pitanju tretiranje naše nepce s nekim slatko-i-kiselog okusa, tamarind može biti najviše ukusna izbora. Biti divan, koristi se kao svestran začin sa raznim jelima. S druge strane, to dolazi s mnogo nutritivnih kao i ozdravljenja koristi previše. Ali osim svih ovih prednosti, postoje i nekoliko nuspojave tamarinda. Pročitajte o znati.

10 Nuspojave Tamarind

Javite nam o najčešćim Tamarind neželjeni efekti:

1. Povećava Krvarenje određenim lekovima:

Tamarind mogu podići rizik od krvarenja i ispasti izuzetno opasno kada se uzima sa određenim lijekovima. To uključuje neke zajedničke droge kao što su:

load...
  • Aspirin
  • Nesteroidni antiinflamatorni lekovi ili NSAIL (ibuprofen, naproksen, itd)
  • Krv razrjeđivača ili antikoagulansi (heparin, varfarin, itd)
  • Lijekova protiv trombocita (klopidogrel, itd)

Ako uzmete tamarind sa bilo kojim od ovih lijekova, njihova stopa apsorpcije u vaše tijelo će se povećati značajno. Kao rezultat toga, akcije ili efekata droge se pojačava, što će na kraju dovesti do obilnog krvarenja.

2. Može dovesti do Hipoglikemija:

Redovno konzumiranje tamarind u velikim količinama može izazvati značajan pad u našoj razine glukoze u serumu, što je rezultiralo u hipoglikemiju. Prema nutricionisti, adekvatan unos (AI) od 10 gm od tamarinda dnevno je preporučenu dnevnu razinu unos ovog voća, što je samo 0,8% od redovne unos. Potrošnja više od ovog iznosa može uzrokovati nedostatak glukoze u našem tijelu. Dakle, dijabetičari koji su već uzimaju lijekovi za snižavanje njihov nivo šećera u krvi treba biti oprezan dok su jeli tamarinda.

3. Može izazvati alergijske reakcije:

Alergija ili preosjetljivost je jedan od najčešćih nuspojave tamarinda. Postoji mnogo ljudi koji su osjetljivi na sastojke ovog voća i završiti razvoj broj simptoma kao što su osip, svrbež, upala, peckanje, ošamućenost, nesvjesticu, povraćanje, otežano disanje, itd konzumiranjem to.

load...

4. Mogu da oštete Tooth emajl:

Tamarind je veoma kiseli po prirodi. Dakle, šansa je velika da će uzeti danak na prekrasnoj seta zuba sa redovnim potrošnje. Ako jedete tamarind u prekomjerne količine, emajl vaših zuba je vjerojatno da se razorena njegove kiseline komponentu. Zapamtite, previše tamarind je izuzetno loše za zdravlje, kao i za izgled vaših zuba.

5. Oblici Kamen u žuči:

Evo jedan od najozbiljnijih tamarind neželjenih efekata! Opservacijska studija koju je neki indijski naučnici pokazalo je da često uzimanje velike količine tamarind može pospješiti nastanak kamena u našoj žučni mjehur. To može dovesti do niza zdravstvenih problema, uključujući žutica, akutna groznica, bolovi grčevi, mučnina, povraćanje, problemi probavnog, problemi jetre, i tako dalje.

6. Izaziva Acid refluks:

Kao što je ranije rekao, tamarind je kiselu element hrane. Kada smo ga jesti, kiseline nivoa ide gore unutar našeg gastrointestinalnog trakta, a posebno naš želudac. Dakle, ako ste već pate od probavnih problema kao što su gastroezofagealni refluks bolest (GORD) ili "kiselina refluks", trebalo bi da se drži podalje od njega. U suprotnom ćete završiti u razvoju akutne kiselost.

7. Potiče vazokonstrikciju:

Ako uzimate bilo kakve vazokonstriktor (bez obzira da li je biljka, dodatak ili sintetička droga), ne bi trebalo strogo podalje od tamarinda. Ovo voće je poznato da dodate u vazokonstriktornu efekte ubrzavanje procesa suženja krvnih sudova. To na kraju dovodi do sporog protoka krvi ili ponekad čak i potpune blokade krvnih žila.

8. Interakciji sa izvesnim Antibiotici:

Ako koristite bilo koji oftalmoloških antibiotik na oči površinski, izbjegavajte tamarind unos. Nekoliko istraživanja su pokazala da ovo voće interakciju s takvom vrstom lijekova i može dovesti do neželjenih kože, kao i opasnosti po zdravlje.

9. Proizvodi Laksativ efekti:

Celuloze ili ekstrakt tamarind je dobro poznat po svojim laksativ kvalitete. Ali, ako ste već koristite bilo koji drugi laksativ proizvoda, pobrinite se da preskočite jesti ovo voće.

10. Can Make Weaver kašalj gore:

Pa, kašalj Weaver nije uzrokovana unos Tamarind. Umjesto toga, to je medicinsko stanje rezultat u prahu tamarinda sjeme. Međutim, ako će ga koristiti u jelima kao aditiv, budite oprezni jer se prah može utjecati na pluća i izazvati hroničnih respiratornih problema.

Mnogi indijski jela, posebno onih iz Južne, pozivaju na tamarind. Ali, da li stvarno trebate učitati svoju ishranu sa toliko tamarind da vaše zdravlje počinje da se žali? Možda, ne možemo odreći ukus u korist zdravlja, ponekad!

Nadam se da su jasne sa ova poruka i izbjegavanje štetnih efekata tamarinda. Da li želite da dodate bilo koje druge nuspojave tamarind na ovoj listi? Drop komentar ispod da javite nam.

load...