Vijesti

Top 10 neželjenih efekata origano ulja

Top 10 neželjenih efekata origano ulja

Origano ulje je u osnovi zlatno-žute boje tečnost, izvađen iz biljke Origanum vulgare. To je naširoko koristi u italijanskoj kuhinji i prilično je popularan po svojim neverovatno ozdravljenje kvalitetama. Ali previše origana može biti štetna za vas! Da, postoji nekoliko strana origano ulje efekte, vi niste znali.

Origano ulje Side Effects

Hajde da pogledamo nuspojave origana eteričnog ulja:

Italijanska kuhinja je poznata po svojim suptilne arome i origano ulje igra važnu ulogu u pružanju jela njihov karakterističan okus. Ali, prije nego što počnete planirati svoj talijanski izbornik, imajte ove origano strani ulje efekte u vidu!

load...

1. Truje Your Body:

Prema naučnicima, visoke doze ulje origana može naškoditi interni sistem tako što je u alkoholiziranom stanju. Većina vrsta origana (isključujući Origanum vulgare) se zna da sadrže velike količine timol, što može učiniti naše tijelo vrlo otrovne. Zbog toga se preporučuje da počnete s najmanjim preporučene doze uvijek.

2. Uzroci alergijske reakcije:

Ako ste alergični ili preosjetljivi na biljke iz porodice Lamiaceae (kadulja, timijan, menta, bosiljak, itd), šanse su velike da ćete razviti manjih do većih alergije sa origano uljem previše. Neke od uobičajenih alergijskih reakcija uzrokovanih to uključuju osip na koži, iritacija, svrbež, problematične disanje, poteškoće u govoru, mučnina, povraćanje, oticanje usana, jezika i lica, i tako dalje.

3. Ometa Iron apsorpcije:

Ulje origana može smanjiti prirodnu sposobnost našeg tijela da apsorbira željezo. To prekida naš redovni proces apsorpcije i sprečava naše ćelije od dobiti potrebnu količinu mineralne. Dakle, ako redovno koristiti ulje origana, morate uzeti željeza dodatak da nadoknadi. Kao željezo je najvitalniji element potreban našem organizmu za vrijeme trudnoće, bi-biti mama se treba držati podalje od ovog ulja.

load...

4. Može nauditi trudnoće:

Redovno konzumiranje ili origano ulje može biti opasno za fetus raste u utrobi. Utvrđeno je da je ulje može podstaći cirkulaciju krvi u materici, uzrokujući povećani protok krvi kroz njega. Kao rezultat toga, unutrašnjost sloj amnionske sac koji pokriva fetus oslabi, što može nedvojbeno oštetiti plod.

5. Može uzrokovati spontani pobačaj:

Trudnice treba da izbjeći origano ulje, jer može dovesti do pobačaja. Postoji mnogo dokaza koji podržavaju činjenicu da uzimanje velike doze ovog ulja može biti fatalno i za fetus i bi-biti mama.

6. Ponaša se kao Blood Tanji:

Origano ulje djeluje kao prirodni tanje krvi i treba izbjegavati najmanje 2 tjedna prije bilo kakve operacije. Promoviše antikoagulantna, što pojačava rizik od krvarenja zatim dalje komplikacije. Dakle, morate ostati daleko od ovog ulja, dok prolazi kroz antikoagulantne terapije.

7. Može dovesti do Hipoglikemija:

Origano ulje igra značajnu ulogu u snižavanju razine šećera u krvi u našem organizmu. Ali visoke doze ovog ulja može dovesti ga nenormalno (znatno niža od standardne razine šećera u krvi), što dovodi do hipoglikemije. Dakle, ako imate dijabetes i uzimaju lijekove za to, budite oprezni o količini ulja unosite.

8. Dovodi Probavni pitanja:

Eterično ulje origano dostupan na tržištu je izuzetno jaka. Oralni unos sirove nafte možete dati neželjene gastrointestinalni problemi i sami naći sa želucem. Preporučuje se da ste razrijedite ga sa odgovarajućim baznog ulja prije upotrebe na bilo koji način.

9. Izaziva Die Off Simptomi:

Postoje određene potentni sastojaka u ulju, koje uništavaju patogene u našem tijelu i osloboditi toksičnih materijala u krvotok. To može dovesti do 'umiru simptomi, kao što su glavobolja, umor, mučnina, vrtoglavica, i tako dalje. Konzumiranje dosta vode može pomoći da izbaci sve te toksine iz vašeg tijela, sprečavanje ove simptome.

10. Može dovesti do upale:

Dok koristite ulje origana i interno i eksterno, različite dijelove tijela mogu dobiti upaljene ili iritirane. To može vam dati topao i peckanje osjećaj u ustima tokom oralnog uzimanja. U slučaju lokalne aplikacije, možete imati osjećaj pečenja oko očiju, kao i drugih osjetljivih područja.

Nuspojave ovdje spomenuli može da ošteti vaše tijelo. Dakle, budite svjesni čisto origano strani ulje efekte. Obratite se lekaru i razgovarati o origano ulje koristi i neželjenih efekata prije uvođenja ovo u svoj kuhinje.

To su bili neki od origana esencijalnih strani ulje efekte. Da li imate bilo koji drugi divljeg origana strani ulje efekte? Nemojte da nam javite putem ostavljajući komentar ispod.

load...