Vijesti

Top 10 najlepših žutih ruža

Top 10 najlepših žutih ruža

Žute ruže su otkriveni u XVIII stoljeću i odmah postao popularan. Izreku država koja žutih ruža znači stoji kao simbol prijateljstva, radosti i platonsku ljubav. Kao svijetle i žuta kao sunce, ove ruže odražavaju čistoću prijateljstvo. Tehnike hibridizacije su omogućili da stvori nove i brojne sorte žutih ruža, od kojih su neke navedene u nastavku.

Most Beautiful žute ruže

1. Shrub ruža:

Ovaj termin je skovao američki Rose društvo uključiti razne vrste ruža koje nisu posebno uklapa u bilo koju kategoriju. To su vrlo izdržljiv ruže i raste vrlo visok. Oni se uzgajaju u žbunje i napraviti savršen posao obloge ograde i vikendica kapije. Oni se mogu koristiti za dekorativne i kuhanje svrhe.

load...

2. Dosadni Gruzija žuta ruža:

Ove sorte ruža je jednostavno predivna. Oni imaju jarke žute centar koji je uredno okružen nekoliko bijelim laticama. Ove ruže mogu biti vrlo slikovita penjača. Oni su zaista veličanstven cvijeće imati u vašem vrtu.

3. Žuta English Rose:

Ove gusto mirisni cvjetovi su savršene za vrt, jer imaju i aromatičnog i estetski prisutnosti o njima. Engleski ruže generalno imaju debele latice i prilično hardy. To je razlog zašto su oni veliki cvijeće za korištenje na svadbi.

load...

4. Zlatni slavlje ruža:

To su gigant ruže kup u obliku i imaju sjajan zlatne nijanse. Ove prekrasna cvijeće su hardy i lako rasti. Ove kvalitete su im komercijalni hit napravio. Oni se sada koriste u velikim ceremonijama kao ukras.

5. Sun mrvicama ruža:

Ova ruža izgleda bukvalno izgleda kao sunce je posuta sve svoje tople žute boje na njoj. Oni se mogu koristiti kao divan dekor pejzaž. Plamteću žuta je u suprotnosti sa dubokim zelenim nijansa bi ove ruže vrlo fotografski. Ovaj minijaturni porasla sorta takođe osvojio AARS čast.

6. Graham Thomas ruža:

Glasali na svijetu omiljena Rose, ova divna žuta ruža ima vrlo fascinantan izgled. Oni su vrlo visoki alpinista i može narasti i do deset do dvanaest stopa kada gaje uza zid. Ova sorta je i čarobna i hardy.

7. Gospe od shallot ruža:

Ime je dobio po legendarnom Gospe od Shallot, ove ruže imaju veoma duboke nijanse, koji teže ka naranče, ali zadržavaju svoj veličanstven žuta. To su pehar u obliku i dama shallot ruža grm raste do osam metara kao penjač. To je ime po Alfred Lord Tennyson poeme i projekata svu slavu osamnaestog stoljeća.

8. Mint Julep Rose:

Ovo zapanjujuće ruža ima limun žuta unutrašnjost sa delikatnim limeta zelena šiškama. Ove sorte ruža je zaista nešto vrijedno gledajući. Oni imaju kombinaciju dva vrlo delikatna boje da daju ženstveni i meki izgled. Ove ruže samo da izgledaju delikatna, ali su u stvari prilično štetočina otporan.

9. Long Stem žute ruže:

Kada poklon nekome gomila Long Stem žutih ruža ih je čuperak sunčanih previše poklon. Topla, pozivajući i vesela, te su savršen ruže za buket.

10. Geisha žuta ruža:

To su izuzetno prilično ruže koja se uglavnom koristi za dekorativne svrhe kao što su vjenčanja, godišnjice, svadbeni tuševi, i tako dalje.

Nemojte ove ruže žute slike samo ukrasti vaše srce?

Slika izvor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

load...