Vijesti

Top 10 najlepših cvetova Passion

Top 10 najlepših cvetova Passion

Passiflora (strast cvijet) je zimzeleno penjač sa cvijećem lijepe i egzotične tražim. Rani istraživači i misionari kršćanstva koristi zamršene dijelove ovaj cvijet da ispriča priču o Isusovu smrt. Prema legendi, 10 latice i sepals predstavljao 10 apostola koji su ostali vjerni Isusu širom strast. Vlakana simbolizira krunu od trnja koju je Isus nosio na dan njegove smrti. Postrojenje snosi i jarkih boja voće koje uživao od strane lokalnog stanovništva.

Ovdje su top 10 najljepših strast cvijeće popularan izbor:

1. Passiflora Incarnate Alba:

Alba je upadljivo prekrasan čisto bela strast cvijet sa žutim prašnicima. To je širok 2 do 3 inča i ima egzotični cvjetni dodataka i ukrasa. Ovaj cvijet proizvodi jestivo voće koje se koriste za pripremu džemova i chutnies. To je najotpornije strast cvijet i lako može preživjeti umjereno hladnim zimama.

2. Passiflora Incarnate Maypop:

Maypop je 4 inča strast cvijet sa roze i ljubičaste latice. Latice i sepals su resama i blago valovita. Čini se godišnje u ljeto i ranu jesen i traje oko sedam dana. Listovi imaju 3 režnja i glatko margine. Proizvodi ovalnom zeleni plodovi koji se mogu naći na vinove loze uz cvijet.

load...

3. Passiflora alata:

Alata je veoma mirisna Passiflora s crvenim zaobljenim laticama i istaknuti resama corona u ljubičastoj i bijelim prugama. Listovi su dugi i svijetle zelene boje. Njegova jaje u obliku žuto voće cijenjeni od strane lokalnog stanovništva. Alata cveta godišnje krajem ljeta i početkom jeseni u odgovarajućem suncu.

4. Passiflora caerulea:

Caerulea se zove kralj Passiflora. Ovo bijelo cvijet je promjera oko 10 cm, a na čijem se vrhu korona ljubičice vlakana. Ona je duboko lobed tamno zeleno lišće koje se šire kao ruka. U osnovi svaki list ima pramen koji Kanapi oko podržavaju vegetacije.

5. Passiflora Vitifolia:

Passiflora vitifolia je porijeklom iz južne i North Western Americi. To je sjajan crvenkaste cvijeta naranče sa jarko crvenim vlaknima. Cvijeće slijede žute Speckled, jarko zelene strast voća. Njegova stabljike su vitki i imaju namotavanja vitica.

load...

6. Passiflora Coral Sea:

Coral Sea je 3 inča širok cvijet sa koralnim ružičastim laticama i mali ljubičasti niti. Ovaj hibrid manicata nastala je Patrick Worley u 1983. Njegova bujnom srednja zeleno lišće imaju široku režnjeve. Cvijet razvija najbolje u hladu lokaciji, ali zahtijeva dobro suncu dobro cvatu.

7. Passiflora Sanguinolenta:

Sanguinolenta je snažan raste loza sa 2 velike listovima koji izgledaju kao par krila leptira. Njegova tamna korala ružičaste pupoljke izgledati svijeće smještena u lišće koji se otvara kako bi otkrila delikatan širok reflexed korala roza cvijet. Raste samo 9 cm visok, mnogo manje od većine strast vinove loze. To je savršen loza za manje vrtove i kontejnera.

8. Passiflora Lavanda Lady:

Lavanda Lady je širok 3 inča, tamno plavi strast cvijet s tri lobed listovima. Je hibridizovala od strane američke biljnih oplemenjivača Patrick Worley u 1982. To je složen hibrid između ljubičaste Passiflora amethystina i plavu krunica, Passiflora caerulea. Latice su najtamnije na vrhovima i gotovo bijele u centru, okružen uspravno prašnika i vlakna u različitim nijansama ljubičaste. Cvijet cvjeta tokom cijele godine, na vrhuncu cvijet sezone kao proljeće i jesen.

9. Passiflora Purple Tiger:

Ljubičasta Tiger je ogroman grimizno crveni cvijet sa ljubičaste i bijele korona niti koje su talasasti prema tipova. To je hibrid između Passiflora Ruby Glow i Passiflora četvrtasti. Cvet ima velike zaobljene voštani ostavlja krilatim stabljike. Biljka nosi veliki žuti plod koji ne imaju vrlo ugodan okus.

10. Passiflora ligularis Granadilla:

Ligularis je srednje zelene boje, strast cvijet sa ogromnim listovima u obliku srca. Cvet ima zelenkasto bijele sepals i svjetlo ružičasto bijelim laticama. Njegova voće narančasta boje sa ljubičastim oznakama. Plodovi se mogu jesti pravo iz ljuske ili pulpe se može izvući da bi osvježavajuće piće.

Sa tako mnogo izbora za rad, ne da nam u komentarima koji je strast cvijeća koje ste pokušali sadnju u vašem vrtu. I sjećam se da dijele neke savete previše!

load...