Vijesti

Sveobuhvatan vodič o tome kako bikini vosak učiniti manje štetnim

Sveobuhvatan vodič o tome kako bikini vosak učiniti manje štetnim

Kao da je mučenje mjesečne depilacije nije bilo dovoljno, evo bikini vosak da se život iz nas. Jedna žena doživljava bez dlaka, pa čak i malo količina se smatra muževan ili UN-njegovan! Ali svi kolevkaste stranu, mi volimo da pogledamo sve vrijeme praznika spreman, zar ne? To je rekao, da pogledamo sve što se može znati o brazilski vosak. Mozda dobijes impulzivno avanturistički...

Počnimo sa What It Is All About...

Uklanjanje stidne dlake iz bikini linija je prilično jednostavno, bikini vosak. To je kozmetički postupak, a vrši se ljušti kosu zajedno sa toplim voskom koji se primjenjuje na kožu. Joj !! To sigurno zvuči bolno. Ali tajna preživjelim da ostaje potpuno mirna.

Postoje četiri različite brazilske voska, sa različitim nivoima čistoće (i bol, naravno), pa ću ih brzo listu dole za vas.

Različite vrste bikini Depilacija:

1. Standard:

Kada povučete kosu do linije standardni gaćice, to je standardna ili uobičajene bikini voskom. Većina salona obično rade kada se odlučite za punu nogu depilaciju. To ostavlja uredan trokut da bi mogao trim off i održavati u bilo kojem trenutku. To je brz i jednostavan, i bol tiče rezultata 2 na 5. Vrlo podnošljivo rekao bih.

load...

2. Proširenje Bikini linija:

Uzimajući seksi zarez viši, ovaj će vas ostaviti osjećaj izuzetno atraktivan, i gotovo G-String spreman !!! Sasvim sam siguran da se već može zamisliti. Ovaj ostavlja apsolutno bez kose viri, jer malo preko bikini linija voskom se, ostavljajući manji trokut. Bih dao ovaj rejting bol 2 od 5, kao i, jer to nije ni upola bolno kao što je tek dolazi (Sada nije to jezivo?).

3. Brazilski Wax:

Sada govorimo !! Sa ovim vosak, ostaje vam samo uz male trake za kosu na slijetanje. Ali inače je svega, a kada kažem svega, mislim na sve off. Možete pustiti mašti na volju!

* Winks na tebe *

Ovaj je 4 - 5 na skali bol, i iako je potrebno dobrih 20 minuta da se skinu na kosu, to se isplati!

4. Hajde da razgovaramo Hollywood:

Ovaj je definitivno nije za one sa slabim srcem! Ovo je kao oličenje bikini voskom. A ovaj uklanja svaki malo kose koja postoji između nogu. Potrebno je samo oko 20 - 30 minuta i cijene oko 5-5 na skali bol (Woooppss !!).

load...

Ali, kada se to radi, nećete sjetiti bol, i čistoću daje vam - vjeruj mi, to je neprocjenjivo. Samo napišite strahove i inhibicije iza prije nego što se odlučite za ovo.

Dva strahovanja bavite Prije Going For A Bikini Wax:

1. Embarrassment:

Pa, ovo je kao da imate seks po prvi put (Šta on će misliti o mom tijelu?). Ali, vjerujte mi kada kažem da kad idete za profesionalnu bikini vosak je kozmetičarka se toliko navikli na to radi, i gotovo sve video, da niti će joj se suditi, niti će ona učiniti ako se osjećate neugodno. To bi moglo biti novo za vas, ali to je dio posla. I ona mogla učiniti toliko u jednom danu, da ona vjerojatno neće ni sjetiti bilo malo onoga što je vidjela. (A ona sigurno neće ogovaraju, ako mislite da je ono što ona može učiniti)

2. Pain:

To je definitivno će biti bolan (nemojte mi reći da te nisam ranije upozoriti), ali tvoj terapeut sigurno bi vam bilo ugodno i dati vam savjete o tome kako da ga što bezbolnije. Ako pripremite se i ići za liječenje, to će dobiti mnogo lakše. Morate imati na umu da ako nema bolova, nema koristi.

Keep It Clean, Keep It Safe:

To je izuzetno važno kako bi bili sigurni u okruženju u kojem vam Brazilski vosak učinjeno, i tehničar, su vrlo čisti. Vosak mora biti svježe i morate biti sigurni da ne duplim dnom u vosak.

Rizik od infekcije je uvijek veća nakon sjednice, pa se potrudite da poduzme sve potrebne mjere opreza za do 24 sati nakon voska.

Nakon tretmana:

Većina tehničara preporučuju umirujuće losion nakon tretmana. Dobro je da se koristi jedan. Ćete sigurno doživjeti peckanje i peckanje u tim područjima. Ali to će se smiriti čak i prije nego što ti to znaš.

Koliko to traje?

Obično, vosak treba da traje od tri do šest tjedana. Imajte na umu da grube tamna kosa raste brže nego u redu, svjetlo kosu. Ako želite glatku bikini zone, depilacija svake tri do četiri sedmice se preporučuje. Ne dozvoljava kosa raste iz potpuno prije nego što se izvuče ponovo će ga učiniti finije.

Savjeti da se smanji bol i mjerama opreza koje treba poduzeti nakon toga:

Ne obećavam da će ovo eliminirati bol, ali to će se definitivno smanjiti nelagodu. To su nekoliko savjeta možete koristiti kako bi depilaciju iskustvo malo manje od gnjavaža.

 1. Uzimanje aspirina ili blagi analgetik oko 30 minuta prije nego što je tretman siguran da olakša kroz bol. To će smanjiti šanse za otok i smanjili iritaciju.
 1. Vaš prag bola je vrlo niska tjedan dana prije i poslije menstruacije. Dakle, pobrinite se da planirate svoje vosak u dva tjedna kada je vaše tijelo nije tako osjetljiva. Još jedan brzi savjet niste znali - vaše tijelo je najviše boli spreman 03:00-05:00. Sada znate kada u toku dana treba da zakažete depilacija sastanak.
 1. Piling dan pre nego što odete na vosak. Ona uklanja mrtve kože, a opušta kroz urastanja dlaka.
 1. Uvijek imajte na umu da je teško vosak je blaže od mekog voska u tim
 1. Ne stidi se da komuniciraju sa svojim kozmetičarka. Ako je previše neugodno, morate joj.
 1. Dišem! To apsolutno i svakako pomaže da se smanji bol.
 1. Neki tehničari predlažem da okreni glavu i kašalj kada se pokrao vosak. Zvuči smiješno, ali to sigurno pomaže da vas odvratiti od bola.
 1. Budite svjesni dijelova koji su osjetljiviji. Očekujući bol olakšava da se bave.
 1. Ne zaboravite da nosite široku odeću pisati tretmana. Uska odjeća povećava trenje i čine područja podložnija bakterija iz odjeće.
 1. Ne zaboravite da se ne ide u bazen ili na plaži ili tuš sa toplom vodom za oko 24 sati nakon voska.
 1. Ne idem u teretanu, ili imati seks ili poduzeti sve naporne ili iscrpljujuće aktivnosti za oko 24 sata nakon sjednice

Prednosti Bikini Depilacija:

Sada kada znate šta da očekujem, da nam brzo proći kroz prednosti dobijanja bikini voskom.

 1. Pomaže osloboditi teških, čvrsta, naravno, i teško dostupnih kosu oko genitalija.
 2. To je brz i jednostavan način da se oslobodimo stidne dlake.
 3. Ostaje vam osjećaj čist, svjež i samopouzdanja.
 4. Možete nositi i nositi van apsolutno ništa bez osjećaj kao majmun.
 5. Kosa postaje finija kao što ste postali redovna s voskom.
 6. To pomaže da se smanji crnilo od brijanja u privatnom područjima.

Nedostaci Bikini Depilacija:

A sada se...

 1. To je definitivno bolniji način uklanjanja dlačica.
 2. To nije trajno, što znači da je ponavlja postupak.
 3. Morate čekati na kosu da raste određene dužine, pa tek onda možeš li vosak.
 4. Bez kose u stidne području čini vas ranjivim prema ugovaranje spolno prenosivih bolesti.
 5. To definitivno nije jeftin.
 6. Ako se ne radi dobro, vi ćete morati da se bavi urastanja dlaka.

Alternative Bikini Depilacija:

Ovdje je brz popis onoga što možete učiniti ako ne želite da se odluče za bikini voskom.

 1. Šećer Lemon vode: Zagrijte ova tri sastojka zajedno kako bi vaš vlastiti vrlo domaći voska. To je jednostavan za korištenje, a oba se mogu koristiti kao tvrdog i mekog voska. Ako ga koristite kod kuće da rade bikini vosak sami, to može biti teško, vremena uzimanja, i neugodno.
 1. Brijanje: Za razliku od depilacija, brijanje (ipak lako i bezbolno je) neće vam dati isti glatka svilenkasta osjećaj kao depilacije bi. Također, kada je pod pravim uglom da se sve to off je pravi izazov.
 1. Depilacija Kreme: Iako su ove kreme spali dalje ili oslabiti kosu, tako da uklanjanje, uvijek postoji rizik od hemijske opekotine. Dakle, morate biti vrlo oprezni.

Sada kada imate sve informacije o bikini vosak, za tebe je da donese odluku da li da idem ili ne. Rekao bih da za sve što je vrijedno morate probati barem jednom. Još bolje, stavi na listu žlice - to će biti velika motivacija.

load...