Vijesti

Šta uzrokuje osiromašenje tokom spavanja?

Šta uzrokuje osiromašenje tokom spavanja?

Jeste li ikada pukao budan osjećaj da ste padaju? Da li se često nađete imaju živopisne senzacije pada s visine dok spava? Ova senzacija, također poznat kao hipnagogne kreten, je sasvim normalno. Ali briga mora se uzeti ako drži se ponavljaju.

Dakle, kako se može tretirati ovaj osjećaj? Šta se može učiniti? Da li biste želeli da odgovore? Pročitate ovaj članak!

Šta je Hipnagogne Jerk?

Falling Sensation dok spava, ili hipnagogne kreten, je nevoljni trzaj ili Mioklona kreten (1). To se obično javlja dok spavate ili počinju da se ide na spavanje. Ovaj kreten često budi iznenada. Sama Trzaj liči na 'skok' kada se uplašio i uglavnom u pratnji pada senzacija (2).

load...

Falling Sensation dok spavate:

Da shvati šta uzrokuje pad senzacija u toku sna, morate shvatiti ciklusa sna. San je podijeljena u faze (faze 1,2,3,4 i REM spavanja) i ciklusa (traju 90 - 110 minuta) (3).

Obično, to je samo vaše fizičko tijelo koje zahtijeva sna. Um ili svest ne zahteva spavanje. Vaša svijest može biti lucidan, i nivo lucidnosti su različiti u različitim vremenima.

Ono što se obično događa je većina ljudi kao ti i ja izgubiti lucidnost svoje mišljenje kada fizičko tijelo spava. Iako to nije uvijek slučaj, to obično biva kao što trenirati svoje tijelo za isključivanje kada se spava. Ako ste uspjeli ostati lucidan dok spavate, doživjet ćete out-of-the-tijelo iskustvo (astralna projekcija).

load...

Vaš astralno tijelo (pyschosoma) nema težinu kao što je vaše fizičko tijelo, i na taj način, pluta oko fizičkog tijela prilikom prirodnih sna. Kao vaš um nije lucidan, dok se to dogodi, ne možete doživjeti bilo out-of-the-tijelo osjećaj. Kad spavamo, mi doživljavamo bio-energije punjenje koja je često povezana sa astralno tijelo odvaja od fizičkog tijela. Prirodni razdvajanje vaše astralno tijelo (psychosoma) od fizičkog je jedan uobičajeni uzrok pada senzacija, što je rezultat vaše proširene energije u tom trenutku.

Vaša svijest ponovo povezuje sa vaše fizičko tijelo kao se probudite. U jutarnjim satima, proces je sporiji i ponovno povezivanje je sasvim normalno i stabilan. To je razlog zašto mi ne doživljavamo osjećaj ujutro. Kada se probudite izvan vaše fizičko tijelo, odnosno samo kad ste plutaju okolo, iznenadna kreten uzrokuje psychosoma za integraciju sa fizičkim telom gotovo odmah. Kao što povrati trenutak lucidnosti dok je astralno tijelo lebdi oko vas, fizičko telo integriše iskustva astralno tijelo, a nagli trzaj ponekad može odražavati osjećaj pada sa velike visine.

Ponekad je to stanje može biti izazvan neuroloških poremećaja kao dobro. Postoje brojne studije o neurološki djece sa smetnjama doživljavaju ponavljaju slučajevi hipnagogne kretena (4).

Pravni lijekovi Za Hynagogic Jerk:

Postoji nekoliko načina možete izbjeći ovaj out-of-the-tijelo iskustvo. Možete uzeti u obzir vježbanje tehnike meditacije koje pomažu da se povežete sa svojim svesti.

Kao prirodni isključenja sa svojim svijest je ono što izaziva osjećaj pada, trebalo bi uzeti u obzir uzimaju se meditacija i druge tehnike i aktivnosti za izgradnju energije.

Opuštanja i disanja također mogu pomoći da izbjegnete hipnagogne kreteni. Kao što se bave opuštanje, s vremenom ćete razviti dubljim nivoima opuštanja, pa čak i proširiti svoju energiju. Ako vježbate dovoljno i opustite se duboko, možda doći do tačke u kojoj se osjećate plutajući senzacija, gdje možete jedva osjetiti prisustvo vaše fizičko tijelo oko vas.

Dakle, sljedeći put kada naiđete na iznenadna senzacija pada, ne brini. Stanje je sasvim normalno. Ako naiđete na stanje iznova i iznova, možda želite da se vama pregledao doktor.

Recite nam nešto o svoju out-of-the-tijelo iskustvo ovdje. Ostavite komentar ispod.

load...