Vijesti

Ono što vam lica Akne govori (nešto što ne morate ignorisati)

Ono što vam lica Akne govori (nešto što ne morate ignorisati)

Žene imaju puno da se žali cijelo vrijeme. Odjeća, težina, šminka, ljudi... Lista se nikad ne završava. Ali kada je škripu prati žalbu, znate to znači bubuljice.

A onda su sve od sebe od pokušaja medicinirane kreme za domaće pravne lijekove, pokušavajući NIP problem u dupe. Ponekad radi, a ponekad ne - tako čekati! Korak natrag i slušajte šta akne vam govori.

Zona 1 - Gornja čelo:

To je vrijeme da provjerite svoj probavni sistem. Akne u ovoj oblasti označava problema u rušenje hrane, a to može dovesti do toksin nagomilavanje u organizmu. Rješenje je jednostavno. Pijte puno vode, i pijanka na namirnice bogate antioksidansima (voće, orašasti plodovi). Pijuckaju na nekim lijepim čajevi će pomoći olakšati akni. Budite sigurni da se izbegne kofein i gazirana pića.

load...

Zona 2 - Donja čelo:

Te sitne bubuljice iznad obrve vrište na tebe da se naspavaš. Akne u ovoj oblasti ukazuje na nedostatak sna, depresija, stres, ili loše cirkulacije krvi. Svi znamo da naše tijelo treba najmanje 6 do 8 sati zvuka sna. San je jednako važan kao i sve drugo jest, tako da ne pokušavaju da ga izbegne. Ne zaboravite da se odmore od života jednom dok. Svet je prekrasno mjesto.

Zona 3 - Između obrva:

Ovo područje odgovara jetre. Sve one koji apsolutno vole alkohol, ili imaju dijeta masti bogata, će sigurno doživjeti bubuljice u zoni 3 vaše lice. Ti bi također primijetiti akni između obrva, ako ste alergični na neku vrstu hrane.

Love zabavljaju? Nema ništa loše, ali pokušajte smanjenje na taj unos alkohola. Umjesto toga možete imati čašu viskija sa čašom vode. Također, ne zaboravite da napunimo na voće i zeleno lisnato povrće.

load...

Zona 4 - ispod očiju:

Primijetit ćete podočnjake više od akni u ovoj oblasti. Bez obzira na to, vaša koža i dalje pokušava da komunicira s tobom. Ovo je područje bubrega, i bez sumnje, problem u ovoj zoni znači da vaše tijelo treba da se hidrirani. Pijte puno vode - proverite da li ste dan imao minimalno 8 do 12 čaša.

Zona 5 - Nos:

Da li ste čuli za izreku da ako se bubuljica na nosu, neko se zaljubio u tebe? Sjećam se da sam rubbishing ga, ali ima neki značaj samo da označava samo odnos sa srca. Da, akne na nosu označava srca i krvni pritisak problema. Pobrinite se da se opustite i de-stres s vremena na vrijeme, i budno ček na krvni pritisak.

Zona 6 - Gornja i Donja Obrazi:

Bubuljice na gornjem obraz se odnose na probleme sa plućima. Da li je previše pušenje ili udisanje zagađenja u vazduhu, ona će se prikazati na tim peachy obraze. Smanjiti pušenje! Eksterno, međutim, akne mogla da se pojavi na gornjem obraze, zbog bakterija na telefon ili prljave jastučnice.

Akne na donjem obrazima određuje gingivitis i stomatološke probleme. Ako primijetite erupcija u ovoj oblasti, svoje vrijeme da posjeti vašem stomatologu!

Zona 7 - Strane brade:

Ova zona na lice odgovara na reproduktivne organe. Stoga, bilo kakve hormonske promjene u vašem tijelu će pokazati u obliku erupcija na bočnim stranama brade. Ja sam prilično siguran da ste primijetili te bubuljice kada menstrualni ciklus se bliži. Sasvim je zanimljivo znati da ćete imati istu stranu brade pogođeni akne kao jajnik koji je ovulaciju tog mjeseca. Nešto da se radujem dok se približavaju svoj naredni period, zar ne?

Zona 8 - dnu Chin:

A zbrkane se stomak bi vrlo lako mogao biti uzrok bubuljice u ovoj oblasti. Povećajte unos vlakana u ishrani i proverite da li jesti pravo da zadrži zdrav probavni sistem i brade akne-free.

Zona 9 - Uši:

Previše soli i prekomjerne kofein mogao podstiču klijanja akni na uši. Dehidracija može biti uzrok te bolne bubuljice na prilično uši. Izbjegavajte jesti previše soli, i piti puno vode kako bi one gadne bubuljice na odstojanju.

Kao što sam uvijek reći, jesti zdravo, piti puno vode, vježbe, i što je najvažnije, da merry - tvoja mala tajna da jasno kože.

load...