Vijesti

Kandid Conversation sa Vlogger Shruti Anand

Kandid Conversation sa Vlogger Shruti Anand

Jedan od najpopularnijih make-up vloggers online u Indiji, Shruti Anand je dijeljenje prekrasnih šminka, kane, i modni savjeti kroz nju video od 2017. I da nam reći da je ona B.Tech. Diplomirani, koji je napustio visoko plaća IT posao u SAD-u za početak svom blogu, uz podršku svog muža. Biti kompjuterski geek joj je pomogao da scale up blog. Danas, ona ima skoro tri Lakh pretplatnika joj YouTube kanal - I Love Indian Makeup.

Shruti smatra da šminka čini da izgledati i osjećati se dobro. Dok učite nove tehnike, moć da ih koriste je u vašim rukama. Ona ima za cilj da žene širom Indije svjesni moći šminke i naučiti ih osnove, tako da oni mogu njegovati svoj stil. Ona je također uvodi pristupačne proizvoda kroz svoj blog - kao i high-end kozmetiku i drogerija šminke.

Došao sam u studio gdje sam bio na intervju Shruti Anand sredinom dana, a ona je upravo završio snimanje za dva frizure. Pazite, to nije lak zadatak. Shruti je u animiranom razgovoru sa posadom i da je na pauzi za ručak uzorkovanja poznatog Hyderabadi biryani! Nasmijana i prijatna, Shruti odiše takva pozitivna energija koja je zarazna. Bacite pogled na neke odlomke iz slobodnim razgovor sa Shruti.

load...

Kako sam Love Indian Makeup dogodilo?

Sam se dosadno, pa sam odlučio da nauče umjetnost šminke strane gledanje videa. Moja strast me je dovelo do početi blogging. Moje YouTube korisničko ime je moj Gmail korisnički ID. Ubrzo sam shvatio da mi je potreban brend. Malo sam istraživao i saznao da ako koristite riječ "Indija" ili "indijski" i "ljubavi", to će raditi dobro kao ime bloga. Dakle, to je kako "I Love Indian Makeup 'počela.

Koje su vaše najdraže uspomene kad pogledate unazad na vlogging putovanje?

Prije nego što sam počeo blogging, bilo je mnogo blogera sam se divio. U posljednjih pet godina, kao što sam odrasla kao šminka guru i bloger, imam mogućnost interakcije sa svim ljudima Pogledao sam naumio. Mi i dalje redovno govore i da je, za mene, čine najdražih uspomena mog putovanja.

Najbolji savet možete dati ljubitelje ljepote?

Mislim da je indijski ljubavnici ljepotu je potrebno eksperimentirati malo više. Mentalitet ovdje je da ako nosite šminku, ona mora biti roze, i žene imaju tendenciju da preterujte sa ružičastim, noseći roza sjenilo, ruž za usne, i roze rumenilo zajedno. Moj savjet bi bio da eksperimentišete sa bojom i tehnikom, i dok to kažem, moram dodati da pink ne odgovara indijski tonus kože koliko korala radi. Kad sam počela, takođe sam nosio puno roze, a onda sam shvatio da sam pogledao tako glupo. Kada sam pokušao smeđe, odmah sam znao da je to izgledalo bolje od mene. Od tada, ja koristim više smeđe.

load...

Isto tako, kada pitate žena šta izgled makeup ona bi radije, odgovor bi bio, recimo Katrina Kaif ali taj pogled neće odgovarati svima. Na primjer, neću izgledati dobro ako pokušam šminku Katrina Kaif nosi, ali da, ja ću pogledati lijepo da sam probati Priyanka Chopra izgled. Tako da stvarno treba znati sebe i zna šta će vam odgovarati. Ove zvijezde imaju ljudi istražuje kakav će im odgovarati cijelo vrijeme, ali moramo da koristimo svoj sud kad biramo naše šminke.

Koji je tvoj omiljeni komad šminke?

Volim Kajal, ali mislim da je karmin je moj omiljeni komad šminke. To je tako lako nanosi, i traje samo nekoliko sekundi. Kada nemate vremena i morate požurite, možete nositi sunčane naočale da se brine o vašim očima, i crtica karmina će potpuno uzdići i poboljšati svoj izgled. Budući da sam cijelo vrijeme koriste toliko šminke, ponekad jednostavno ne želite koristiti bilo koju vrstu šminke. Ruž za usne ne mijenja funkcijama i dalje uspeva da dodate malo magije na svoj izgled.

Koja je vaša dnevna ljepotu režima?

Ja se pobrinuti za moju kožu. Koristim Clearsonic očistiti moju kožu, a zatim koristiti serum. Ovo radim svakodnevne bez propasti. Što se tiče moje kose, ja ručnikom osušite kosu. Ja nikada ne koristim, sušilo za kosu, jer moj posao uključuje korišćenje toliko topline styling alata.

Dakle, da li koristiti ljepotu tajne bake?

Da, znam. Vjerujem da će vam kemijskih kozmetičkih proizvoda daje brže rezultate, ali, s vremenom, oni će nered sa pH ravnotežu vaše kože. Koristeći prirodne proizvode sa kuhinjskom stolu može trebati više vremena da pokaže rezultate, ali to će biti efikasniji na duge staze.

Najvažniji ljepota savjet mama ti naučio.

Moja majka ima divnu kosu. Ona šamponi kosa joj je dva puta u jednom pranje, i što ga čini svilenkasta, glatka i sjajna. Ja to isto sada. Imam izuzetno masnu kožu glave. Tako da operem kosu dva puta zaista radi za mene.

Svoj omiljeni karakteristika o vama i kako to naglašavaju?

Volim oči, a ja sam stavio hrabar krilati brod. Ne mogu da živim bez Falsies. Ja čak ih sada nose. Volim naglasiti moje trepavice.

Kako upravljate vođenje vlog i briga za vaše dijete?

To je izuzetno teško. Kad plače dok snimam video, moj majčinski instinkt je da vodi prema njoj. Ali onda, moram da radim. Možda će je naučiti da bude više nezavisna, baš onako kako sam. I ne radi se o zaradi novac. Ne znam zašto je svet mjerila uspjeh žene za iznos novca koji zaradi.

Dolaze iz jednog sela, Jhansi, gdje misle da šminka je gubljenje vremena, i da sam gubitak novca mog muža ja. Ali to je bila uz njegovu podršku, da ja dam otkaz u SAD-u kako bi karijeru od onoga što sam zaista volim. On nikada nije smetalo o tome koliko novca sam napravio, i bilo mi je drago da sam pratio moja strast.

Dakle, prvo je bilo kane, a onda šminka, šta dalje?

Vlogging je nešto što volim i želim da nastavi samo ovo. Želim da raste. Moj cilj je da imamo milijun pretplatnika. Želim da bolje sebe. Želim naučiti novije tehnike i poboljša kvalitet tako da mogu naučiti ljude. Želim biti glas koji će se kretati brendova cijene svojih proizvoda niže. Ako više djevojčica početi koristiti šminku, možda potražnja će smanjiti cijene šminke, i učiniti ga pristupačnim.

Rapid Fire kolo

Omiljena boja sezone: Green - to je moj svih vremena omiljeni Omiljeni proizvod sezone: A marker od Becca. To je usavršavanje highlighter koji dodaje pravu količinu sjaja. All Time Favorit ruž za usne: Svi Fired Up iz MAC Vaš Beauty Quick Fix: Kajal, maskara i ruž za usne Favorit Makeup Artist: Ne znam mnogo, ali sada, to je Afsha Rangila * Predmeti koji su uvek u torbi: Comb, telefon, baterija back up, i bez šminke!

Dakle, to je snimak našeg razgovora sa elegantnim i iskrene Shruti Anand. Njen put je inspiracija za mnoge ambiciozne blogera, a što se tiče njene fanove, ona je najbolja go-to za šminku!

* Afsha Rangila je Stylecraze je in-house šminku i stručnjak ljepote. Moglo bi se pogledati neke od svojih postova na www.stylecraze.com.

load...