Vijesti

Kako izbeljivati ​​zube s sode i limunom?

Kako izbeljivati ​​zube s sode i limunom?

Da li se često osjećaju neugodno da se smeješ u javnosti, jer zube nisu biserno bijele? Da li ste oduvijek željeli imati bijele zube, ali nije znao šta da radim? Onda rješenje za vaše problem je ovdje u ovom postu!

Ovdje govorimo o tome kako možete koristiti sodu bikarbonu i limun, dva od najčešćih sastojaka u kuhinji, da biste dobili bijele zube!

Da li ste zainteresirani za znajući više? Nastavite sa čitanjem!

Želja za Whiter Teeth

Bijele zube - nešto svaki muškarac ili žena želi, ali želja je često poništene zbog promijeniti boju i bojeni zubi. Kao Zapravo, zadržavanje bijele zube može biti prilično zamorno za većinu ljudi.

load...

Čak i ako često koristite kvalitetne paste za zube i četka, puno faktora dovode do žućkaste i obojeni zubi tokom vremena. Uobičajenih razloga puše, redovito ispijanje kave ili čaja, itd Dok možete smanjiti na ovim, zube koji su postali dosadni ili obojene neće vratiti na svoje bivše sjajne bijele samo na svoju ruku. Morat ćete imati različite mjere kako bi zube ponovo sija bijelo.

Načina za izbjeljivanje zubi

Postoji nekoliko načina kako bi vaš zubi bjelji. Možete posjetiti kozmetički zubar i odlučuju za postupke kao što su zubi poliranje i izbjeljivanje trake. Međutim, možete se odlučiti za DIY kuće lekove za izbjeljivanje zubi. Efikasnost može varirati od jedne osobe na drugu, iako.

Upotreba sode bikarbone i limuna u nekoliko načina može biti zgodno za izbjeljivanje zubi.

Zašto koristiti sode bikarbone i limuna Whiten zube?

Soda bikarbona djeluje kao blagi abrazivnim sredstvom i pomaže raspasti plaka i kamenca koji se razvijaju na caklinu zuba (1). Ona rastvara u vodi, a samim tim i lako doseže svim područjima zuba. Limun je kiseli u prirodi, a to pomaže otrgnuti ostatke hrane koje drže zube.

load...

Načina za korištenje sode bikarbone i limuna Za Teeth Whitening

1. Sode bikarbone i limuna

Možete miješati malo sode bikarbone i sok od limuna da se formira tijesto. Koristite mekanu četkicu za zube da biste koristili ovu pastu i četkicu za zube pažljivo. Sačekajte minut i isperite usta vodom.

2. Soda bikarbona i sirće

Ocat, čest sastojak u svakoj kuhinji, također se može koristiti za beleti zube sa sodom bikarbonom. Mix malo sirćeta sa sodom bikarbonom u prahu da se napravi pasta. Nanesite ovo na zube pomoću četkica za zube. Isperite običnom vodom.

3. Soda bikarbona jagoda

Ako vam se ne sviđa ideja primjene sode bikarbone na zube zbog blagog okusa, mix neki pire jagode s njim. Nanesite pastu na zube i četka. Isperite običnom vodom.

4. Soda bikarbona Sa Hidrogen

Mix ta dva zajedničkom domaćinstvu sastojaka napraviti pastu koja liči pasta za zube. Kistom nanositi na zube. Ostaviti da odstoji na zubima za minut, a zatim isperite vodom.

5. Sode bikarbone Sa pasta za zube

Možete pomiješati sode bikarbone sa svojim pastu za poboljšanje izbjeljivanje zubi. Međutim, pobrinite se miješati samo malu količinu sode sa zubne paste.

Ukazuje na umu

Upotreba sode bikarbone i limuna pobelite zubi mogu biti od koristi, ali ne bi trebalo da ide u more. Osigurati držiš sljedeće točke na umu:

  1. Od pečenje soda je abrazivna u prirodi, koristeći je previše ili previše često mogu dovesti do erozije zuba emajl. Osobe sa osjetljivim zubima i pitanja desni moraju biti više strahuju u tom pogledu.
  2. Dok perete sa sodom bikarbonom pomaže ukloniti plak u određenoj mjeri, to nije baš dezinfekciju agent. Dakle, potrebno je da koristite antibakterijski ispiranje usta i pasta za tu svrhu.
  3. Kada pomiješati sode bikarbone s pastom za zube, koristite ga u malim količinama, jer su neki pasta za zube marke sadrže dodao abrazivna sredstva.

Sada kada znate kako koristiti sodu bikarbonu i limun za izbjeljivanje zubi, šta čekaš? Uzmite sode bikarbone dok tvoja majka ne gleda i sporta osmijeh od milion dolara u nimalo vremena!

Kako se ova poruka ti je pomogao? Nemojte nam reći komentarišući u okvir ispod.

load...