Vijesti

Dodirivanje ovih 7 delova tela je potpuno bruto (# 5 je teško vjerovati)

Dodirivanje ovih 7 delova tela je potpuno bruto (# 5 je teško vjerovati)

Vaše telo je vaš hram, a vi možete izabrati da radite šta god želite s njim - ali dodiruje područjima vašeg tijela koje su navedene u ovom članku nije samo loše i odvratno, ali jako loše za zdravlje kao dobro.

Dobro je dokazano da čak i nakon što ste oprati ruke temeljito, igraju veliku ulogu u prenošenju klice. Najbolja stvar za učiniti je da povodac te ruke i da ih koriste samo za rad. Ali samo da ti dam malo potres, evo liste nekoliko dijelovima tijela koje ne bi trebalo da se dira - pročitati na da znaju šta su i zašto:

1. Ušni kanal:

Tu je tanka koža koja linije ušni kanal. Držeći prst ili bilo kojeg drugog stranog tijela u uho to očisti zapravo može oštetiti i suza koje kožu.

Ako se osjećate svrbež ili voštani u ušima, te bi trebao vidjeti jedan otorinolaringolog (uho doktor), nego da se pokušava nešto sami kod kuće. Doktor može procijeniti problem i izliječiti ga na odgovarajući način. Vezane uho problemi obično uključuju nakupljanje voska, infekcije kao što je uho plivača, što je ekcem kože, itd Trebali biste posjetiti svog lekara redovno da se vaše uši pregledava i čiste i da se koža na području kanala hidratizirana.

load...

2. Unutrašnjost Your Eyes:

Te poglede su delikatne i osetljive. Stoga, ukoliko nosite kontakte ili sprati iritansi, najbolje je da ih drži van granica. Ili još ste na rizik od uvođenja klica koja bi mogla lako izazvati konjuktivitis ili nešto strašnije. Mantra je to - ne diraj, ne trljajte.

U slučaju da ti iskustvo svrab, sušenje ili nelagodu, da pozovete svog doktora (osim ako ste doktor sebe - u tom slučaju ne bi trebalo da pročitate ovaj bod).

3. Branje nos:

Osim tražim prljavo i apsolutno odvratno (! Eewww), schnozzle bageri su 51% veće šanse da nose Staphylococcus aureus - bakterija koja proizvodi toksine koji mogu uzrokovati različite probleme u rasponu od trovanja hranom u impetigo i čireve. Dakle, to je najbolje što naučiti da bi te ruke OFF !!

load...

4. U tvojim ustima:

Interesantna je činjenica - ljudi stave svoje prste na ili oko usta na prosjeku oko 23,6 puta na sat kada su dosadno na poslu. A ako su zauzeti, još uvijek je oko 6,3 puta na sat. Jedna trećina od četvrtine bakterije se prenose iz prstima usta, kaže studija! Dakle, to nije dobar znak, zar ne?

5. Ribanje palube Your Face:

Koristeći ruke oprati lice ili vlaže je potpuno u redu, ali inače je najbolje da se držiš prste. Ruke proći svuda sve kroz dan, a onda kada je konačno padne na lice, ne samo da briše svoje lice rukama povećava sklonost da se bolesni, ali i rezultira breakouts. Još jedan razlog zbog kojeg bi trebalo držati one prste je sadrže ulja koja bi mogla začepiti pore.

6. Tucking Into Your Butt:

Ewwww! Ako to učinite, to je sasvim bruto. Osim brisanje i pranje, ne bi trebalo da pokupi dupe. Izgleda da je anus sadrži bakterije koje mogu biti potencijalno štetne. Ako dodirnete dupe iz bilo kojeg drugog razloga izostavljanje kaki, bolje operite ruke.

7. Kože pod noktima:

Nokti su možda najopasniji bakterija nosača. I neugodne bakterije, i to. To je najbolje što držati one nokte kratko. To će smanjiti šanse bakterija akumulacije. Ali doktori kažu da je branje stvara određene traumatično stanje, gdje je u kvasac i bakterije koje žive pod noktima stvoriti obrazac pod nazivom onycholysis. U ovom stanju, nokat je podignuta sa nokta.

Kada je u pitanju stvari od svoje zdravlje, radije biti siguran nego žao!

load...