Vijesti

Body Piercing- Za i protiv

Body Piercing- Za i protiv

Piercing:

Piercing su imaš godina trend među muškarcima i ženama mnogih zemalja. Uho i nos piercing su zajednički od koliko vekova, to se ne zna, možda iz tog vremena, žene su imale smisla ulepšavanja se sa ukrasima i nakitom komada. Zar nismo svi dobiti zapanjen kada smo viđali Rajasthani igre na televiziji, a iznos od teškog nakita žena koristi za nošenje na tijelu? I mi bi pomislio da kako oni čak i odnese takvu težinu.

Sada-a-dana, dječaci i djevojčice su poludeli da idu u mjeri piercing bradu, usne, jezik, obrve, pa čak i njihove Pupak. Oni su lako dobiti i hiljade salona nude piercing na prilično značajan stopa.

Bacite pogled na ovaj ludi bodi žensko tijelo. Vi ćete biti oduševljeni. Ove lude piercing se nazivaju 'steznik piercing'.

Ako bilo koji od planirate da biste dobili piercing učinio, zašto ne provjeriti zdravlje opasnosti koje dolaze uz njega.

Mane piercing:

 • Uho piercing su najčešći i ne predstavlja puno opasnosti po zdravlje, ali to radi na usne ili jezika ili banane može dovesti do fatalne infekcije.
 • Nakit od metala obično koriste za pirsing je nikla i malo kože može biti alergičan na ovaj metal je dovelo do metalik reakcija koja izaziva infekciju.
 • Možete se suočiti drugim pitanjima koja mogu uključivati ​​krvarenje, tkivo traume, kao što su suze ožiljke, kože / tkiva (na primjer, poderanim ušne resice), ili modrica. Procjenjuje se da je čak 20 do 25 posto ljudi koji imaju piercing imati jedan od ovih pitanja.
 • Obim infekcije također ovisi o dijelu tijela koji se probila, kao da je na banane, rizik od infekcije su visoka (čak i ako banane piercing može izgledati uber cool i sexy); dok su oni na ušne školjke imaju manji rizik.
 • Kada završite na jezik, to može slomiti zube ili inficiraju žvaku. To može dovesti do oticanja tvoj jezik izaziva to teško da čak i jesti hranu.
 • Međutim, ne biste znali da li je oprema koja se koristi za Pierce je sterilizirana nakon svake upotrebe koja čak može dovesti do fatalnih bolesti kao što su HIV ili hepatitis.
 • Tetanus može se javiti iz bilo koje ozljede kože, tako tetanusa vakcinacija bi trebalo da bude ažuran prije nego je uradio piercing na tijelu.

Prije nego uzimajući piercing učinio, zapitajte hiljadu puta ako ste čak spremni. Ove rizike ne treba uzimati pod utjecajem droge ili alkohola ili glupo glupo opkladu. To može vas koštati vaše zdravlje.

load...

Kako da se brine za piercing?

 • Piercing na jeziku, usne ili obraza treba voditi posebnu brigu. Oprati usta s antibakterijskim, bezalkoholno ispiranje usta najmanje 30 sekundi, tako da nema čestice hrane držati nakit komad.
 • Ako imate bilo koji dio vaše kože proboli, vodite računa da oprati taj dio sa anti-bakterijski sapun barem dva puta dnevno. Uklonite sve krv ili gnoj sa vatom. Budi nježan u ono što radite.
 • Izbjegavajte kupanje dok je piercing zarasta.
 • Držite odjeću dalje od piercing. Trenje može izazvati iritaciju na koži.
 • Nemojte držati izmenite sa nakitom, osim ako vaša koža u probušenom području je potpuno ozdravio.

Celebs poput Scarlett Johansson, Lady Gaga, a gotovo svi modeli lepršavo piercing ovih dana.

Ako se postavlja pitanje da li piercing su prihvatljive ili ne, provjerite ove out:

"Piercing postaje izlaz za one djevojke koje žele da zgrabite pažnju kako bi nadoknadili nedostatak svrhe pate od".

"Bog obdario djevojke s poklon ženstvenosti i kada probije svoje usne ili obrve oni uništavaju toga."

Šta mislite o piercing djevojke? Iako je super, ali nakon čitanja kontra, sta vi mislite, da li je to yay ili nay?

load...