Vijesti

9 najboljih maslinova ulja za kuhanje

9 najboljih maslinova ulja za kuhanje

Zdrava prehrana je zdrav život. Male promjene u našim svakodnevnim prehrambenim navikama može napraviti veliku razliku na našem sveukupno zdravlje. Jedan od takvih promjena prebacivanje na maslinovo ulje za kuhanje! Ali, kako znaš koje su najbolje maslinova ulja marke koje možete izabrati? Pa, ova poruka je samo za vas. Prije nego što krenemo u tu informaciju, da imaju kratak za to.

Maslinovo ulje je izvađen masti iz masline, tradicionalni voće nalazi u mediteranskoj regiji. Ulje se proizvodi pritiskom i brušenje maslina mehaničkim means.Olive ulje je drevna sastojak za kuhanje koristi širom svijeta. Najpoznatiji po svojim prednostima, nizak sadržaj masti, aroma i mirisa, to je sada moraju imati u svim kuhinjama.

Sorte maslinovog ulja:

Maslinovo ulje dolazi u različitim sorti, od kojih svaka ima svoj set karakteristika. Ovdje su široke kategorije maslinovog ulja:

  • Virgin: djevičansko maslinovo ulje ima nešto viši nivo kiselosti u odnosu na ekstra djevičansko, ali ga možete koristiti na isti način kao normalni ulje za kuhanje.
  • Extra Virgin: ekstra djevičansko maslinovo ulje je na raspolaganju najkvalitetnije maslinovo ulje. Žuto-zeleni ulje je punog okusa, ali je ukus smanjuje kada Zagrejte ulje. Stoga se najbolje odgovara za salatu i marinade.
  • Pure: Nakon što je uklonjen djevičansko ulje, ostatak maslina je rafinirani, obrađuju i pomiješan s malom količinom djevičanskog ulja da čisto maslinovo ulje. Ima blag ukus i to je dobra opcija jestivo ulje.
  • Komine: Maslinovo ulje komine se izdvaja iz preostalih pulpe maslina iz kojih je već pritisnut od nafte. Ulje komine je posljednji razred maslinovog ulja koja je oplemenjena i često se koristi za prženje hrane. Zadržava neke zdravstvene prednosti i karakteristike maslinovog ulja.

Maslinovo ulje za kuhanje:

Različite maslinova ulja rade drugačije. Maslinovo ulje može se koristiti za dinstanjem, bruniranje, promiješati-prženje, duboko prženje itd Može se koristiti i kao sastojak u marinade i umacima, kao što su majoneza, pesto, ili romesco; i kao začin, lagano poškropi preko raznih jela. Također je popularan kao kruh i poplave ili jednostavno obrisa na tost komad zemlje hleb koji je izgreban sa češanj češnjaka. Jak i robustan ekstra djevičansko maslinovo ulje se može koristiti za kuhanje ribe, mesa, kako bi marinade, ili rosulja. A srednjeg intenziteta ekstra djevičansko maslinovo ulje je odlično na mozzarella ili za kruh potapanje. Mellow kasne berbe ekstra djevičansko ulje se može koristiti u pečenje torte ili da majoneza. Maslinovo ulje ili djevičansko maslinovo ulje je dobro za prženje i dinstanjem previše.

load...

Pretjerano grijanje maslinovo ulje isparava alkohol i esteri koji čine svoje delikatan okus i miris. Jeftiniji varijanta se može koristiti za prženje i više flavourful varijanta se može dodati kao preliv. Kašiku maslinovog ulja ima oko 120 kalorija. Ako se čuvaju u zrak čvrsto ambalaži na hladnom i tamnom mjestu, može ostati svježe za do 1 godine.

9 najbolji maslinovih ulja koje su dostupne u Indiji:

Evo 10 najboljih maslinovo ulje marke dostupan u Indiji. Poznaješ što maslinovo ulje je najbolje za kuhanje.

1. Borges maslinovog ulja:

Borges Indija je lansirala maslinovo ulje u 3 različite varijante ugostiteljstvo za potrebe indijskog stila kuhanja, naime ekstra djevičansko maslinovo ulje, za salate i oblači kao zamjena za maslac i ghee. Borges maslinovo ulje za bogat ukus je idealan za pizzu, tjestenine, i mediteranska jela; i Borges maslinovo ulje za svjetlo okus je pogodan za indijske kuhinje. Aromatično maslinovo ulje - maslinovo ulje je prožet svježim biljem. Borges Olive Oil je dostupan u 250ml, 500ml, 1l i 5l boce.

load...

Cijena: Rs. 200 - 3500

2. Azafran Organic maslinovog ulja:

Azafran organska ulja i nadahnjuje pružaju širok spektar se unosi i ekstra djevičanskog grčki maslinovog ulja. Maslinovo ulje prožet biljem, kao što su češnjak, paprika, organskih bosiljak i čili daje izuzetan okus bilo koje jelo se dodaje. To je dostupan u 100ml staklene boce uglavnom.

Cijena: Rs.150 - 200

3. Bertolli maslinovog ulja:

Bertolli maslinovo ulje je jedan od najstarijih i najboljih maslinovih ulja na raspolaganju u Indiji. Bertolli ima maslinovo ulje sorte, pogodan za sve vrste indijske tehnike kuhanja. Možete odabrati od hladnoće upotreba maslinovog ulja, Bertolli originalni bogat ukus-ekstra djevičansko maslinovo ulje dati velikodušan okus i miris na jelo kada se koristi kao preliv. Hot upotreba - ekstra lako i Classico maslinova ulja može se koristiti kao zamjena za biljno ulje za prženje i mešati prženja. To je dostupan u 250 boja - 50 ml ili 1l boca.

Cijena: Rs. 200 - 2000

4. Leonardo maslinovog ulja:

Kontinentalna Dalmia donosi Leonardo maslinovo ulje za iz Italije u Indiju. Dostupan u 3 razreda - ekstra djevičansko, klasične i komine maslinovo ulje, oni nude najbolje od svih maslinovo ulje sorte.

Cijena: Rs. 250 - 4000

5. Figaro maslinovog ulja:

Figaro je najstariji maslinovo ulje tvrtka za proizvodnju u Indiji. Za dugo, Figaro je bio sinonim za maslinovo ulje u Indiji. To je dostupan gotovo svugdje, jer se proizvodi u samoj Indiji. Ovaj ekstra djevičansko maslinovo ulje je dostupan u 250ML, 500ml i 1L staklene boce. Čisto maslinovo ulje dolazi u konzervi od 250 - 500ml ili 1 - 5L.

Cijena: Rs. 400 - 4000

6. Gaia Ekstra djevičansko maslinovo ulje:

Dostupan u 2 varijante, kao što je ekstra djevičansko maslinovo ulje i svjetlo maslinovo ulje GAIA je jedan od najboljih kuhanja maslinova ulja dostupnih na tržištu. Sastoji se od nano mikronizirani prah koji čini 100% apsorbovati s nula rasipanje. Poznat po svojim svojstvima za smanjenje težine i kontrole kolesterola, GAIA maslinovo ulje dolazi u 250 i 500 ml.

Cijena: Rs. 500

7. Del Monte maslinovog ulja:

Del Monte nudi ekstra djevičansko maslinovo ulje i komine maslinovo ulje u 250 ml / 500 ml ili 1 - 5l PET boca. To je široko dostupna u Indiji i je preferirana opcija za mnoge, zahvaljujući niskoj cijeni.

Cijena: Rs. 650 - 1200

8. Farrell maslinovog ulja:

Jindal Retail je sarađivao sa nekoliko vodećih međunarodnih FMCG kompanija da uspostavi svoj brend Farrell. To caters indijskom nepce s međunarodnim okus. Ovaj brend nudi ekstra djevičansko maslinovo ulje, čisto maslinovo ulje i komine maslinovo ulje. Ne samo za kuhanje, te ulja mogu se koristiti kao hidratantna ulja za usne, kožu i kosu previše. To je dostupan u 500ml i 1 - 5l opcija.

Cijena: Rs. 600 - 1500

9. Oleev maslinovog ulja:

Oleev je Indija na bazi nafte firma koja se bavi maslinovo ulje. Oni proizvode ekstra djevičansko maslinovo ulje, ekstra lako maslinovo ulje, i komine maslinovo ulje. Također možete pokušati Oleev aktivna ulja (mješavina maslinovog ulja sa rižinih mekinja ulje). Proizvod je vrlo dobro pregledani od strane vrhunskih kuhara i nutricionista u Indiji.

Cijena: Rs. 495 pa nadalje

Ishrane i zdravlja Prednosti maslinovog ulja:

Maslinovo ulje je poznat kao zdravstveni ulje, zahvaljujući izobilju zdravstvene prednosti. Evo nekoliko razloga zašto vaše kuhinje treba napraviti mjesta za maslinovo ulje:

1. Sprečava holesterola i bolesti srca:

Maslinovo ulje se uglavnom sastoji od mono-nezasićenih masnih kiselina, zdraviji tip masti koje se zna da smanjuju lipoproteina niske gustoće (loš holesterol), a povećanje lipoproteina visoke gustoće (dobar holesterol). Nivo holesterola zauzvrat određuju zdravlje srca. Mediteranske ishrane je dokazano da pokaže 40% manje srčanih problema, jer su kuhani u maslinovom ulju.

2. Održava Rak gostima:

Maslinovo ulje sadrži anti-upalni agens, kao oleocanthal, koje djeluju kao prirodni ibuprofen nalik supstanca. Studije pokazuju da maslinovo ulje može igrati ulogu u smanjenju rizika od nekih vrsta raka, posebno debelog crijeva, dojke, jajnika i raka prostate.

3. Smanjuje Dijabetes i krvnog pritiska:

Nedavne studije pokazuju da maslinovo unos ulje na dnevnoj bazi smanjuje i sistolički i dijastolički krvni pritisak. Ishrana bogata maslinovim uljem, malo zasićenih masti, a koje sadrže adekvatne vlakana i ugljenih hidrata može da kontroliše nivo šećera u krvi, razine inzulina i održavanje reguliranih razine lipoproteina u organizmu.

4. Tretira depresije i stresa:

Visoke kvalitete ekstra djevičanskog maslinovog ulja sadrže antioksidansima, kao što su polifenoli, vitamini E i K, klorofil i karotenoide. Antioksidansi pomažu izgraditi snažan imuni sistem. Maslinovo ulje je bogato antioksidansima, posebno vitamina E. Također radi kao prirodni anti-depresije.

5. Sprečava artritis i osteoporozu:

Istraživanja su pokazala da su osobe s dijetama koje sadrže visok nivo maslinovo ulje imaju manje šanse da razviju reumatoidnog artritisa. Pojavljuje se visoka potrošnja maslinovog ulja za poboljšanje mineralizacije kostiju i kalcifikacije. Pomaže apsorpciju kalcija i tako igra važnu ulogu u pomaganju pate i u sprečavanju nastanka osteoporoze i artritisa.

6. Aids Mršavljenje:

Od maslinovo ulje sadrži ono što se naziva "dobar" masti, zamjena regularnom ulje za kuhanje s maslinovim uljem može pomoći upravljati i regulirati gubitak težine. Maslinovo ulje pomaže eliminirati toksine iz tijela previše.

Da, maslinovo ulje je malo skuplji nego druga ulja za kuhanje. Ali s obzirom na prednosti kuhanja s maslinovim uljem, to je mala cijena za platiti! Dakle, vratimo kući maslinovo ulje, vratimo kući dobro zdravlje!

Nadam se da vam se sviđa naš post o najboljim maslinovog ulja u Indiji. Koristite li maslinovo ulje? Da li ga koristite za njegu kose / tijela, a ne za kuhanje? Koji mislite da je najbolje maslinovo ulje za kuhanje? Dijeliti svoje mišljenje s nama u komentarima ispod teksta.

load...