Vijesti

7 Njega kože Sastojci koji su otrovni za vaše zdravlje. I pogodi šta? Živiš sa njima!

7 Njega kože Sastojci koji su otrovni za vaše zdravlje. I pogodi šta? Živiš sa njima!

Mi koristimo toliko proizvoda za njegu kože svaki dan koje mislimo da su na sigurnom. Ali istina je da je većina njih nije! Proizvođači ne da nam to kaže. Ono što se odnose na svojoj koži da se vratimo na svoje tijelo i utiče na vaše zdravlje, bilo pozitivno ili negativno. Ako znate činjenice, možete odabrati svoj vlastitih proizvoda. Etikete na kozmetike i proizvoda za njegu tijela su teška kod razbiti. Ko dobija to? Ja znam da ja nisam dok neko podeli ovu informaciju sa mnom davno.

Ovdje su neke od strašnih "Touch-Me-ne" sastojke koje morate izbjegavati:

1. Parabens:

Parabena je jedan od najčešćih sastojaka u kožu i kozmetičke usluge proizvode. Ovaj sastojak je poznat poremetiti endokrini sistem; čime se povećava rizik od raka dojke kod žena i spuštanje broj spermatozoida (upozoriti svoje partnere!). Iako kompanija za njegu kože su tvrdeći da su ga koristiti u minimalnim količinama i ne koncentriran dovoljno da ometa hormone, to je ipak bolje da se izbegne proizvode koji sadrže Parabens.

load...

2. Ftalati:

Ovo teško izgovaraju sastojak je prisutan u gotovo svim kozmetike - pri čemu je utvrđeno da djeluje kao hormon disruptor koji je povezan sa jetre / bubrega / oštećenje pluća, raka i reproduktivnih defekata. Nezgodna je to što je sastojak obično nisu navedeni na etiketama proizvoda.

Ali evo hint! Ftalati se nalaze u sve što navodi "miris" kao sastojak. Dakle, držite se samo one proizvode koji koriste eterična ulja u svrhu miris.

3. Mineralno ulje:

Mineralna ulja čini korisno za kožu, ali su izvedeni iz nafte. Stoga ponavljanog izlaganja na ne-pročišćene verzije mogu izazvati rak kože i može dovesti do akni breakouts i drugih srodnih problema. To se obično nalazi u losionima tijelo, šminka za uklanjanje i drugih proizvoda za bebe poput baby uljem i stražnjica vrhnje.

load...

4. Triklosan:

Prema Agenciji za zaštitu životne sredine, triklosan je pesticid koji sadrži antibakterijska svojstva. Ovaj sastojak je popularan u većini antibakterijsko čišćenje. Dokazano je da triklosan radi i kao štitnjače i hormona disruptor. Osim toga, to nije dobro za okoliš. Dakle, to je vrijeme da staviš germaphobe opušteno i uključite vode i drugih prirodnih sapun za ruke.

5. Resorcinol:

Biti popularan sastojak u bjelila i drugi proizvodi za kosu, zašto je to zabranjeno u federalnim zgradama vlade? Zvuči čudno, zar ne?

To je zato što Resorcinol je poznati iritirati kožu i čest uzrok boje alergije. Nadam se da ne želite da se takve alergije u kosi, ili bilo gdje po tom pitanju!

6. Natrijev lauril (eter) sulfat (SLS, SLES):

Ove tenzidi su prisutni u proizvodima za čišćenje, kao što su sapuni i šamponi za stvaranje pjene u njima. Međutim, oni se apsorbuju u iritaciju kože i uzrok u koži i očima.

Oni su je utvrđeno da utječu na razvoj mladih oči kada je izložen djecu, pa čak i oštećenja kože izdvajanjem njegovih različitih slojeva. Životinje izložene SLS nije pronađeno da iskuse depresiju, kože i iritacije očiju, i problemi sa disanjem kao dobro.

7. Formaldehid:

Ne zaboravite biologije laboratoriju vaše škole? Pa, formaldehid je isti spoj se koristi za očuvanje žabe za seciranje. To se obično koristi u mnogim kozmetičkim proizvodima za sprečavanje razvoja bakterija. Međutim, utvrđeno je da je štetan za imuni sistem i mogu izazvati iritaciju kože i druge alergijske reakcije. Formaldehid je prisutan u proizvodima kao što su tuširanje, šampona, balzama i lakova za nokte.

Koža je najveći organ tijela i upija sve što ste stavili na njega. Komercijalni proizvodi sa štetnim sastojcima mogu imati konstipaciju kožu, čineći bakterija više šanse da dobiju u i toksina manje šanse da izađe iz tijela. Suština je - prije korištenja bilo kojeg proizvoda, uvijek proći kroz sastojke i znamo šta je prisutan u njemu.

load...