Vijesti

7 najlepših karanfilskih cvijeća

7 najlepših karanfilskih cvijeća

Karanfili, također poznat kao Dianthus, su jedan od najpopularnijih cvijeće svijeta. Karanfil cvijet se smatra "cvijet od Boga" kao njihov naučni naziv Dianthus je skovao sjedinjenje dvije grčke riječi, 'dios ", pozivajući se na Boga Zeus i' anthos 'što znači cvijet. Ove prekrasne cvijeće su dati u raznim prigodama poput rođendana, godišnjice, Valentinovo, Majčin dan i Dan Svetog Patrika.

Karanfil, generalno, označava osjećaje ljubavi i fascinacije. Ona dolazi u mnoštvo boja, a svaka boja nosi drugačije značenje sa samim sobom. Karanfil cvijeće najlakše da raste i ima rok trajanja od oko 3 tjedna jednom smanjiti.

Različite Karanfil Cvijeće

1. Pink Karanfil:

Pink karanfili su najpopularniji svih karanfili. Pink karanfili predstavljaju čistu i besmrtnom emocija. Pink karanfili se vjeruje da imaju značaj u istoriji zbog Christian legenda. Smatra se da su prvi put procvjetao kada Djevice Marije plakao za Isusa dok je nosio krst njegovog raspeća. Dakle, simbolizuje majčinu ljubav za svoje dijete. Pink sorte karanfila uključuju Maiden roze, Kina pink, Cheddar roze i Sweet William. Nijanse u rasponu od rubin porastao je na blijedo ružičaste. Ružičasti karanfil evocira osjećanja zahvalnost i poštovanje. Ovi cvijeće su često poklonjen majki na Majčin dan.

load...

2. Prugasta Karanfil:

Prugasti karanfili se izrađuju u kombinaciji sa 2 jednobojne karanfila. Prugasti karanfil simbolizira nježan odbacivanje ili žaljenje ili odbijanja. To se često daje kao simpatija cvijeće kad je neko preminuo. U cvjetne jezicima skinuli karanfil sredstvima "Žao mi je što ne mogu biti s tobom, ali ja bih da mogu." Kao i plavi karanfili, prugaste karanfili su genetski promijenjen da postigne željenu kombinaciju boja. Ovi cvjetovi su vrlo osvježavajuće i su visoko cijenjena zbog svoje ljepote.

3. Bijeli Karanfil:

Bijelo karanfil cvijeće su vrlo popularni karanfila i nose pozitivan značaj. To predstavlja čistu ljubav, nevinost, hrabrost, sreću i odanost. Bijele karanfili su savršeni za poklon svojoj porodici i prijateljima i idealni su cvijeće za maturske svečanosti. Također se može dati nekome ko odlazi kao što je sinonim za želje da donosi sreću. Bijele karanfili su također uključeni u vjenčani buketi zbog njihovog značaja čiste ljubavi i odanosti.

4. Žuta Karanfil:

Žuta karanfil je tradicionalni zapanjujući cvijet koji je jako skup za svoju boju. Za razliku od drugih žuto cvijeće, žuto karanfili snažno označavaju utučenost, razočaranje, kao i prezir. Žuta karanfili može dati nekome koga ne želite da datum ili nekome ko je razočarao pošiljaoca. To je iz tog razloga ovaj cvijet se ne koristi u cvjetnih aranžmana i buketa. Ipak, cvijet izgleda vrlo lijepa.

load...

5. Green karanfili:

Zeleni karanfili ne rastu prirodno. Oni su obojena svake godine na dan Svetog Patrika da proslavi povodom. Cvijet se često koristi u kombinaciji sa bijelim cvijećem da bi na Dan Svetog Patrika. Oni se također koriste kao Bautonjeri za ovaj dan, jer ima svoje korijene u kulturi Irske, ali je široko slavi širom svijeta. Zeleni karanfili su simbol sreće. To je slavno nosi kao rever ukras od irskog pisca i kulturnih ikona Oscar Wilde, koji je imao homoseksualne sklonosti. Dakle, zeleni karanfili se smatraju kao simbol homoseksualnosti i kao gay pride od skoro jednog stoljeća u Americi.

6. Purple karanfile:

Ljubičasta je boja koja je tradicionalno sinonim za kraljevstvo i bio je nositi kao odjeću kraljevske porodice u mnogim kulturama. Ljubičasta karanfili ukazuju kaprica, nepredvidivost, nestalnost i nepouzdanost. Dakle, ljubičasta karanfili su savršen poklon za ljude koji uživaju u svoju nezavisnost, spontanost i jedinstvene prirode.

7. Crvenih karanfila:

A crveni karanfil cvijet simbolizira divljenje, ljubav i strastvena ljubav. Crveni karanfil varira od svjetlo crvene do bordo i duboke tamno crvene boje. Svjetlo crvenih karanfila predstavljaju divljenje, dok tamno crvene izaziva osjećaje ljubavi, strasti i duboke ljubavi. Crimson karanfil simbolizira hrabrost i hrabrost.

Nadam se da vam se sviđa članak. Pucati komentar!

load...