Vijesti

26 Bikram Yoga Poses - kompletan vodič po korak-po-korak

26 Bikram Yoga Poses - kompletan vodič po korak-po-korak

Nije li osjećaj da potpuno živ euforičan? Da li želite da se postigne i ostati u tom blaženstva? Ako to učinite, hvala zvezdama jer ste stigli na pravo članak. Evo, sve što trebate znati o Bikram Yoga je objavljivanja. Pobrinite se da proći kroz to temeljito, jer to može promijeniti vaš život.

Šta je Bikram Yoga?

Natrag u 70-ih godina, a mladić, naoružan joge prvenstvo lovorike iz Indije, otišao u SAD i popularizirao novi način bavljenja joge. On je osmislio prikladan način da je on sastavio nakon godina eksperimentira i vježbanje. Njegovo ime je Bikram Choudhury, i pozvao metoda je osmislio Bikram Yoga. Ona je postala veliki hit u SAD-u, a uskoro, ljudi su hrlili da se pridruže svojim predavanjima širom svijeta zove Bikram Yoga Studio.

load...

Metoda podrazumijeva bavljenja skup predesigned vježbe sintetiziran od tradicionalnih Hatha Yoga asane u studiju s temperaturom od oko 40 ° C i 40% vlažnosti. Na sjednici uključuje praksu 26 asana za 90 minuta.

U nastavku, sastavili smo listu svih joga asana 26 obaviti u Yoga sjednice Bikram. Bacite pogled na njih.

Na Bikram Yoga Tehnika

 1. Pranayama (duboko disanje)
 2. Ardha Chandrasana (Half Moon Pose)
 3. Utkatasana (Awkward Pose)
 4. Garudasana (Eagle Pose)
 5. Dandayamana-Janushirasana (Stalna Head To koljena Pose)
 6. Dandayamana-danurasana (Stalna Bow Pose)
 7. Tuladandasana (Balansiranje Stick Pose)
 8. Dandayamana-Bibhaktapada-Paschimotthanasana (Standing Poseban Leg Istezanje Pose)
 9. Trikonasana (Triangle Pose)
 10. Dandayamana-Bibhaktapada-Janushirasana (Standing Poseban Head To koljena Pose)
 11. Vrikshasana (Tree Pose)
 12. Padangustasana (Toe Stand Pose)
 13. Savasana (Dead Body Pose)
 14. Pavanamuktasana (Wind-Oslobađanje Pose)
 15. Padahastasana (Sit Up Pose)
 16. Buđangasana (Cobra Pose)
 17. Salabhasana (Locust Pose)
 18. Poorna Salabhasana (Full Locust Pose)
 19. Danurasana (Bow Pose)
 20. Supta vađrasana (Fixed Firm Pose)
 21. Ardha Kurmasana (Half Tortoise)
 22. Ustrasana (Camel Pose)
 23. Sasankasana (Rabbit Pose)
 24. Janushirasana-pašimotanasana (Sitting Head To koljena Istezanje Pose)
 25. Ardha Matsyendrasana (Spine Twisting Pose)
 26. Kapalbhati Pranayama (Skull Shining disanje Tehnika)

1. Pranayama (duboko disanje)

Prednosti: Pranayama povećava fokus i proširuje pluća. Ona omogućava maksimalno kisika do mišića i organa i poboljšava cirkulaciju krvi. To će vas pripremiti za sljedeće vježbe koje olakšava i umiruje svoj um. Disanje energizira i detoksikaciju tijela.

load...
Kako to učiniti poze

Stand ravno. Držite kičmu uspravno, i noge zajedno. Blokada prste i da ih stavi pod brade i duž luk vrata. Držite laktove zajedno. Kao što udisati, podići ruke sa svojim zglobovima blago dodiruje uši. Drži glavu uspravno. Kao što izdahnite polako i duboko, nagnite glavu unazad i pustite ruke prati kretanje glave.

2. Ardha Chandrasana (Half Moon Pose)

Prednosti: Ardha Chandrasana jača jezgre. To povećava fleksibilnost kičme i poboljšava rad bubrega. The Half Moon Pose firmi svoje tijelo i tonovi kukovima, stražnjice, bedra i trbuh.

Kako to učiniti poze

Stoji uspravno i podignite ruke gore. Pridruži dlanove da se formira molitvu mudra iznad glave. Nemojte savijati laktove. Držite ruke ravno, fleksiji, i čvrsta. Sada, u tom položaju, savijati na desni kuk, sa svojim torzo pada na desnoj strani. Držite noge ravno dok ovo radim. Ponovite isto na lijevoj strani.

3. Utkatasana (Awkward Pose)

Prednosti: Utkatasana tonove i oblikuje noge. Suši se okliznuo diskova i drugih problema vezanih kičme. Prostire kukova, mišića kičme i grudi. To jača svoj torzo, tonove noge, i ublažava zajednički i bolova u leđima.

Kako to učiniti poze

Stoji uspravno i držati noge distanci odvojeno. Stretch ruke naprijed, sa svojim dlanovima okrenutim prema dolje. Držite ruke ravno. Sada, savijati na koljena i gurati svoje telo dolje kao da se sjedi na imaginarnom stolici. Nemojte savijati koljena izvan svoje noge. Držite pozi.

Znati više o pozi, kliknite ovdje: Utkatasana

4. Garudasana (Eagle Pose)

Prednosti: Garudasana otvara najveći zglobova u koštani sistem. Poboljšava fleksibilnost kukova, koljena i gležnjeva. To omogućava svježe krvi teče kroz bubrege i reproduktivnih organa. Takođe, povećava fokus i poboljšava ravnotežu.

Kako to učiniti poze

Stand ravno. Savij desnog koljena. Umotavati lijevog koljena preko desnog koljena tako da se čine složen na vrhu svake druge. Stavite lijevu nogu na stražnjem vaše pravo cjevanicu. Podignite ruke naprijed u visini ramena i savijte laktove pod uglom od 90 stepeni. Wrap desnu ruku preko lijevog krila. Ponovite isto i sa druge strane.

Znati više o pozi, kliknite ovdje: Garudasana

5. Dandayamana-Janushirasana (Stalna Head To koljena Pose)

Prednosti: Odgovor poza jača zadnju ložu i mišiće nogu. Poboljšava fleksibilnost vaše bedreni živaca i tonizira mišiće leđa, biceps, i triceps. Poboljšava koncentraciju, gradi mentalnu snagu, i zateže trbušne mišiće.

Kako to učiniti poze

Stoji uspravno sa skupljenim nogama. Formiraju kup sa svojim dlanovima povezujući prstima. Bend na svoj struk i podignite desnu nogu prema grudima savijanjem u koljenima i udubljenja dlanove oko jedini od stopala. Polako ispravite desnu nogu, uzimajući ruke s njim. Savij torzo dalje, čineći grudi dodiruju koljenu desnu nogu. Takođe morate savijati laktove blago primi taj stav. Držite pozi.

6. Dandayamana-danurasana (Stalna Bow Pose)

Prednosti: Ova poza razvija ravnotežu i firmi gornje butine. Takođe poboljšava snagu i fleksibilnost niže kralježnice. Gradi strpljenje i koncentraciju i briše kardiovaskularnih problema. To stimulira krvnih sudova i isporučuje svježe krvi u cijelo tijelo.

Kako to učiniti poze

Stand ravno. Podignite jedan od vaših nogu sa rukom iznutra na gležanj. Protežu drugi ruku prema nebu s dlanovima okrenutim prema naprijed. Sada, polako proširiti nogu ti gore podiže. Pobrinite se da vaša torzo ide malo naprijed dok to radite. Držite kukove i stopala noge na zemlji u ravnoj liniji. Kick drugom nogom dalje sve do možeš sa rukom rukom drži stopala koja se proteže uz to. Kao što se protežu veći, gornji deo tela treba saviti više naprijed.

7. Tuladandasana (Balansiranje Stick Pose)

Prednosti: Tuladandasana proteže svoje srce mišića, podmlađuje mozak i jača koncentraciju. To jača jezgru i leđne mišiće i lagano se proteže čitavom kičmenog stuba. To povećava izdržljivost i pomaže spali kalorija.

Kako to učiniti poze

Stoji uspravno i podigne ruke prema nebu. Kopča ruke, ostavljajući svoj kažiprst pokazuje na nebu. Sada, podignite lijevu nogu s poda, a da ne kičmu pravo. Uzmi svoju levu nogu dalje gore. Vidjet će formirati 'T' sa svojim ispruženim lijevu nogu i ruke. Držite pozi.

8. Dandayamana-Bibhaktapada-Paschimotthanasana (Standing Poseban Leg Istezanje Pose)

Prednosti: Ova poza jača i proteže svoj bedrenog živce. To masaže trbušne organe i tankog i debelog creva. To povećava fleksibilnost zglobova i hip zglobova, oslobađa napetost u donjem delu leđa mišiće i stvara emocionalne stabilnosti.

Kako to učiniti poze

Stand ravno. Uzmite veliki korak u desno desnom nogom. Protegnuti noge na desnoj strani širok kao moguće. Protežu ruke na njihovim stranama i savijte naprijed prema zemlji i između nogu. Doseg ruke prema svojim nogama i kopča ih oko gležnjeva. Koristiti taj stisak da gura svoj torzo dalje dok ti glava dotakne tlo. Držite ruke, noge i kičme ravno. Držite pozi.

9. Trikonasana (Triangle Pose)

Prednosti: Trikonasana revitalizira venama, tkiva i živaca. Smanjuje reumatizam i donji dio leđa bol i jača koljena, gležnjeva, noge, prsa i ruke. Leči anksioznost i poboljšava probavu i koordinaciju između srca i pluća.

Kako to učiniti poze

Stoji uspravno sa stopalima ruku razdaljine. Držite struk pravo i savijte prema desno. Podignite lijevu i pusti desnu ruku dotakne tlo, formirajući ravnoj liniji. Desnu ruku treba da dodiruje vrhove vaše prste desne noge, s dlanom okrenutim prema van. Držite desnom nogom, okrenuti prema desno. Savijte desno koljeno koliko god možete i ispružite lijevu nogu. Noge treba fleksiji i zategnuta. Okreni glavu lijevo i gledati u lijevu ruku. Držite pozi.

10. Dandayamana-Bibhaktapada-Janushirasana (Standing Poseban Head To koljena Pose)

Prednosti: poze tonovi svoj trbuh, struk, bokove, bedra i stražnjice. Stimulira vaše štitnjače i reguliše metabolizam i imuni sistem. Pomaže onima koji pate od depresije. Leči zatvor, nizak krvni pritisak, i menstrualne tegobe.

Kako to učiniti poze

Stoji uspravno sa skupljenim nogama. Podignite ruke iznad glave i pridruže ruke zajedno u firmi kopča. Potez desnu nogu prema desno, dva do tri stope udaljene lijeve noge. Pretvorite svoj desnom nogom s desne. Sada, uvuci bradu u prsa i savijte torzo prema desnu nogu do glave dodiruje vaše desno koljeno. Pobrinite se noge i ruke su ravno dok ovo radite. Držite pozi. Ponovite na drugoj strani.

11. Vrikshasana (Tree Pose)

Prednosti: Vrikshasana poboljšava vaše držanje i ravnotežu. To povećava fleksibilnost kuka zglobova, koljena i gležnjeva. To sprečava kile i pomagala koordinaciju neuromuskularne. To jača oči i ramena i smanjuje ravna stopala. To također povećava nivo vaše strpljenje.

Kako to učiniti poze

Stoji uspravno sa skupljenim nogama. Držite ruke sa strane tijela. Uzmite dlanove na molitvu mudra i stavite ih ispred grudi. Podignite desnu nogu. Savijte ga na koljena i stavite ga na butine leve noge u korijenu leve butine. SQUARE ramena i držite lijevo ravno nogu. Držite pozi.

12. Padangustasana (Toe Stand Pose)

Prednosti: poza jača i otvara kolena. Leči hemoroida problema i razvija mentalnu snagu. To jača zglobove, trbušne mišiće, kukove, gležnjeva, rukama i nogama. To povećava fokus i poboljšava vaše držanje. Poze će držati miran i uravnotežen.

Kako to učiniti poze

Stoji uspravno sa rukama sa strane. Savijte desno koljeno prema grudima. Ponesite desnom nogom, da se odmori na lijevom koljenu. Pobrinite se isključivo na desnu nogu okrenuta nagore. Sada, sagnuti na položaj lijevo nogu i dovesti svoje stražnjice na odmor na petom lijevu nogu. Butine leve noge treba da bude paralelno sa zemljom. Donesite ruke zajedno u molitvi mudra i stavite ih ispred grudi. Držite pozi.

13. Savasana (Dead Body Pose)

Prednosti: Savasana opušta i čisti vaše tijelo iznutra. Oslobađa stres, depresija, napetost i umor. To opušta mišiće i leči nesanicu. To poboljšava mentalno zdravlje i koncentraciju i stimulira cirkulaciju krvi. Pomaže u lečenju opstipacije, dijabetesa i astme.

Kako to učiniti poze

Lezite na leđa. Držite noge malo razdvojeni. Postavite ruke sa obje strane tijela. Neka vaše dlanove suočavaju gore. Opustite se. Zatvorite oči i dišite duboko kroz nos. Svjesno opustiti vaše tijelo od glave do pete kao što diše. Držite pozi dok se osjećate potpuno opušteno.

Znati više o pozi, kliknite ovdje: Savasana

To je polovina od režima učinjeno. Dobro opustiti u Savasana, popij malo vode, i opreme za narednih 13 izazovan poze koje su sigurni da testirati svoje izdržljivosti.

14. Pavanamuktasana (vjetar-Oslobađanje Pose)

Prednosti: Pavanamuktasana kompresuje i masaže vaš sistem za varenje. To jača ruke, poboljšava fleksibilnost kukova, i tonove stomaku i bedrima. Pomaže u oslobađanju plina i pomagala probavu. To olakšava napetost u donjem delu leđa i poboljšava cirkulaciju krvi u zglobovima kuka.

Kako to učiniti poze

Lezite na leđa sa zajedno noge i ruke postavljena uz strane tijela. Kopča ruke i omotati ih oko svog desnog koljena. Donesi ga prema svojim grudima i pritisnite butinu na stomak. Držite vrat i lijevo ravno nogu. SQUARE ramena. Držite pozi.

15. Padahastasana (Sit Up Pose)

Prednosti: Padahastasana povećava fleksibilnost i proteže kičmu. To firmi donji tijelo i poboljšava cirkulaciju krvi u nogama. Prostire ramena i zadnju ložu i jača bicepse i tele mišiće. Takođe, stimulira bubrege i pankreasa.

Kako to učiniti poze

Sjesti na zadnjici sa svojim nogama ispruženim ispred torzo. Ostavite ruke visi na obje strane vašeg torza. Držite leđa uspravno i noge zajedno. Savij torzo prema koljena i stavite glavu na njih. Posegnuti za prste sa svoje ruke i kopča njih. Savijte ruke u laktovima i stavite ih na zemlju pored vaše tele mišiće na obje strane.

16. Buđangasana (Cobra Pose)

Prednosti: buđangasana poboljšava apetit i probavu. Ona ublažava menstrualne poremećaje i reguliše krvni pritisak. To poboljšava rad jetre i slezene i čini vaš kičmu jači i fleksibilniji. Poze bilansi težinu reguliše metabolizam.

Kako to učiniti poze

Lezite na stomak. Držite prste zajedno i ruke lagano stavljen na obje strane vašeg torza. Postavite dlanove na obje strane u blizini vašeg grudi, okrenut prema dolje i lagano pritisnuti u zemlju. Sada, izvrši pritisak na dlanove i podignite glavu, grudi i stomak s poda. Kao što ste to učinili, savijte ruke malo u laktovima. SQUARE ramena i držati ih dalje od ušiju. Držite pozi.

Znati više o pozi, kliknite ovdje: buđangasana

17. Salabhasana (Locust Pose)

Prednosti: Salabhasana radi savršeno za okliznuo diskove i išijas. To jača gornji kičme i ublažava teniski lakat. Ona također pomaže u uklanjanju proširenih vena na nogama. To firmi vaše stražnjice i kukova i podstiče upornost.

Kako to učiniti poze

Lezite na stomak, držeći bradu na podu. Neka pete dodiruju. Sada, fino ruke ispod trbuha. Dlanove treba da bude okrenuta prema dolje i prstima širi i pokazuje prema kolena. Podignite desne i lijeve noge odvojeno. Oslobodite bradu i stavite usta na terenu kao da se ljube ga. Dobiti noge zajedno, izvrši pritisak na ruke, i podignite obje noge kao da su jedno. Držite pozi.

18. Poorna Salabhasana (Full Locust Pose)

Prednosti: Poorna Salabhasana radi dobro za spondiloze i skliznula diskova. To povećava elastičnost vašeg grudnog koša i tonovi ruke, bedra, trbušne mišiće, i kukova. To sprečava niže bol u leđima i ublažava reumatizam i menstrualne tegobe. Poze ispravlja loše držanje.

Kako to učiniti poze

Ravne na stomak. Ispružite ruke sa strane s dlanovima okrenutim prema dolje. Držite noge zajedno. Podignite glavu, prsa i torzo s poda. Podignite ruke zajedno s njima, istezanje ih napolje, s dlanovima okrenutim dolje kao što to učinite. Podignite noge s poda. Držite pozi.

19. Danurasana (Bow Pose)

Prednosti: danurasana proširuje pluća. To jača i revitalizira svoj spinalne živce. To poboljšava funkcioniranje vašeg velikih i malih crijeva, ublažava zatvor, i poboljšava probavu. Tretira bronhitis i dijabetes i pomaže jetri, bubrezima i slezeni funkcionirati bolje.

Kako to učiniti poze

Lezite na stomak. Držite ruke sa strane tijela. Držite noge hip-width apart. Savij koljena i ispružite ruke da drže zglobove. Podignite grudi i noge na pod i povuče noge natrag primjenom pritiska na zglobove sa svojim rukama. Gledaj pravo i zadržite pozu.

Znati više o pozi, kliknite ovdje: danurasana

20. Supta vađrasana (Fixed Firm Pose)

Prednosti: supta vađrasana sprečava kile i stimuliše štitne žlijezde. Prostire se i širi grudni koš. To opušta vaše noge i regulira nadbubrežne žlijezde. Eliminiše ljutnju i povećava hrabrost. Poze ublažava zatvor i opušta um.

Kako to učiniti poze

Sedite u vađrasana i stavite dlanove pored vaše stražnjice prstima okrenut prema naprijed. Bend unazad, držeći svoj desne podlaktice i lakta na podu, a zatim na lijevoj podlaktici i lakta. Nosi težinu torzo na laktovima i gledati naprijed. Posegnuti za prste prstima i shvatiti ih. Držite pozi.

21. Ardha Kurmasana (Half Tortoise)

Prednosti: Ardha Kurmasana oslobađa napetost u vratu i ramenima. To poboljšava pamćenje i mentalnu jasnoću. To je dobro za astmu i sindrom iritabilnog crijeva. To tonovi butine i stomak i daje opuštajuće istezanje na kičmu. Takođe povećava fleksibilnost kukova.

Kako to učiniti poze

Sedite u vađrasana i podignite ruke prema nebu. Ponesite dlanove i prepliću oba palca zajedno. Držite ruke ravno i proteže se sa svojim biceps dodiruje uši. Sada, sagnuti u struku, čime cijeli torzo prema zemlji. Dobiti na čelo i malo prstima dodiruje tlo. Držite pozi.

22. Ustrasana (Camel Pose)

Prednosti: ustrasana stimulira živce. Poboljšava fleksibilnost vrata i lekove backaches. Prostire se grlo i dobro je i za štitne žlijezde. To otvara grudi, poboljšava držanje, ublažava menstrualne bolove i jača leđa.

Kako to učiniti poze

Kleknu na prostirku i stavite ruke na bokove. Ramena i koljena treba da čine pravu liniju, a tabane treba da bude okrenuta prema gore ka plafonu. Bend unazad lagano i posegnuti za tabane prstima. Držite ruke ravno i izgledaju gore. Držite pozi.

Znati više o pozi, kliknite ovdje: ustrasana

23. Sasankasana (Rabbit Pose)

Prednosti: Sasankasana povećava pokretljivost i elastičnost vaše leđne mišiće i kičmu. To šalje svježe krvi i kisika na živce. Ova asana oslobađa napetost u vratu i ramenima. To pomaže da se smanji sinusa i prehlade i podmlađuje štitne žlijezde.

Kako to učiniti poze

Sede u vađrasana. Podignite svoje stražnjice sa petama stopala. Ostavite ruke duž strane vašeg tijela i držite leđa ravno. Sada, savijati naprijed iz struka, izvija leđa. Postavite čelo na donjem bedra i ruke ispružene unazad i dopru do tabane. Stavite palac na gležnjeva. Ostala četiri prsta treba lagano dodirivati ​​tabane. Držite pozi.

24. Janushirasana-pašimotanasana (Sitting Head To koljena Istezanje Pose)

Prednosti: poze povećava cirkulaciju krvi jetre, gušterače, štitnjače, i crijeva. U njoj se čuva alergije u uvali, je dobar za probavu, i leči hronične dijareje. Je asana balansira nivo šećera u krvi i poboljšava funkcije bubrega.

Kako to učiniti poze

Sjesti na zadnjici s nogu ispružio na prednjoj strani. Savijte lijevo nogu i stavite pete u blizini anusa i ostatak jedini na unutrašnjoj gornjem desnom bedra. Ispružite ruke iznad glave i savijte naprijed prema desnu nogu. Kopča palca vašeg desnom nogom, s obje ruke, dok ruke su savijene u laktovima. Postavite kruna glavu na desno koljeno. Držite pozi.

25. Ardha Matsyendrasana (Spine Twisting Pose)

Prednosti: poze poboljšava elastičnost kičme i sprečava skliznula diskova i artritisa. Smiruje vaš nervni sistem i ublažava napetost zarobljeni u leđa. Je asana povećava dotok kiseonika u pluća. Takođe detoksikaciju unutrašnje organe i poboljšava reproduktivnog zdravlja.

Kako to učiniti poze

Sedite uspravno na zadnjici. Držite noge ispružio na prednjem i noge zajedno. Savijte lijevu nogu, da ga preko desne noge i postavite lijevu nogu u desnu butinu. Sada, savijte desnu nogu i da ga bliže karlicu. Isključivo u desno stopalo mora pritisnuti protiv lijevu guzu. Savij torzo prema lijevoj strani i držite pogled preko lijevog ramena. Držite kičmu uspravno. Uzmite lijevu ruku iza sebe i stavite dlan na leđima. Ispružite desnu ruku i kopča vaše desno koljeno desnom rukom. Držite pozi.

Znati više o pozi, kliknite ovdje: Ardha Matsyendrasana

26. Kapalbhati Pranayama (Skull Shining disanje Tehnika)

Prednosti: Kapalbhati Pranayama stimulira probavu i rastvara toksina i drugi otpad materija u organizmu. Ona podiže i podmlađuje mozak. Ova tehnika disanja će učiniti vaše lice sjaji redovna praksa. Leči astme, sinusa, i gubitak kose.

Kako to učiniti poze

Sjesti u sukasana i stavite dlanove na koljena u meditaciji mudra. Udahnite duboko i polako kroz nos. Povući stomak prema leđima. Kao što se opustite od ove kontrakcije, izdahnite na ispad, i pratite ga automatskim udiše. Radim 20 puta se računa kao jedan krug Kapalbhati. Opustite se duboko u sukasana na kraju svake runde zatvaranjem oči i sluša svoje tijelo.

Da biste znati više o ovoj tehnici disanja, kliknite ovdje: Kapalbhati Pranayama

Prednosti Bikram Yoga

 • Bikram Yoga ispira toksine u svom telu
 • To jača i tonira vaše tijelo, što ga čini fleksibilniji
 • To poboljšava imunitet
 • Praksa leči starih povreda i sprečava buduće povrede
 • To vam pomaže da učinkovito izgubiti na težini
 • Razvijete bolje disanje i povećati pokretljivost zglobova
 • To povećava fokus i odlučnost
 • Redovna praksa Bikram Yoga čini li dobro spavao, kao i sretni i energičan
 • Bikram Yoga čuva vaše tijelo mlade i užaren
 • To poboljšava koordinaciju između uma i tijela

Sada kada znamo šta je Yoga sjednice Bikram podrazumijeva, pogledajmo neka uobičajena pitanja u vezi sa tim.

Expert odgovori za čitaoce 'pitanja

Da li je potrebno da nauči Bikram Yoga iz ovjerenu instruktora?

Važno je da naučite Bikram Yoga stil iz ovjerenu nastavnika, kao jednostavno bavljenja popis asana u grijanom sobi nije adekvatna.

Koliko puta nedeljno mogu da probam Bikram Yoga?

U početku, treba da prisustvujete nastavu svaki dan najmanje dva mjeseca. Kasnije, možete smanjiti broj dana po vaše udobnosti.

Mogu da probam Bikram Yoga kada trudna?

To je najbolje da se obratite lekaru ako ste trudni.

Je prethodno praksa joge je potrebno da se bave Bikram Yoga?

Ne, to nije potrebno jer sve Bikram joge su dizajnirani za početnike.

Mogu da probam Bikram Yoga zbog povrede?

Da, možete, nakon savjetovanja sa svojim lekarom. Bikram Yoga će pomoći vašem rana (e) da zaraste brže.

Kako bi trebalo da se pripreme za Yoga sjednice Bikram?

Jesti dva sata prije tvom razredu počinje i biti dobro hidrirani.

Što trebam nositi i dovesti do Bikram joge?

Nosite diše i rastezljiv joga trošenja i nosi bocu vode, yoga mat, a neki ručnici na tvom razredu.

Bikram Yoga je napornih treninga. To je joga pakirani na nov način i dokazano da ima mnoštvo prednosti. Isprobajte i proverite da li vam se sviđa.

load...