Vijesti

25 tipova Kurtisa i saveta za savete Svaka žena treba da zna

25 tipova Kurtisa i saveta za savete Svaka žena treba da zna

Daj mi par kurtis i par hlača ili tajice, a ja poredani za par mjeseci barem. To je go-to za većinu indijske žene zato što su udobne, svestran i elegantan. Ne samo mlade i srednje dobi žene, postao je sječena za žene svih starosnih grupa. I, odjednom, moja mama je sada u konkurenciji sa mnom i likovanje oko u svom Kurti kolekciji. Ali, znamo sve različite vrste kurtis tamo i kako ih stilom? Ili, tip koji odgovara upišite najviše vaše tijelo? Ne? Ne brinite - da ćete ga svi znamo, ubrzo.

Različite vrste Kurti Designs

Postoji jedan za svakoga i svaku priliku. Ali zapamtite, bez obzira na to kako je lepa je Kurta, ako to nije stilu na pravi način i sa odgovarajućim dna, može pasti ravno. Da bi se izbjegla bilo Kurta gafovima, pogledajmo različite vrste Kurti dizajnira obrazac i neke stajling tipova.

1. Tail Cut Kurti

Kupiti ovdje - www.benzerworld.com

Rep cut Kurtis su vrlo slične asimetrični Kurtis, osim što su malo duže na leđima. Oni naletim svoj stil odmah. Ovaj stil je trend u posljednjih nekoliko sezona.

load...

Odijela - Mladi za žene srednje dobi. Tip karoserije - Tall žene, petite, pješčani sat, kruške, i vrste tijela u obliku trougla. Izbjegavajte Ako - Ti prisustvuju formalni događaj ili imaju okrugli tip tijela. Povod - Stranke i posebnim prilikama. Goes Sa - Tajice, Jeggings - ništa punoj dužini.

2. High-Low Kurti

Kupiti ovdje - www.ajio.com

High-low Kurtis su još jedan varijanta koja spada pod asimetrične žlica. Osim ovih nemaju definiciju, i imaju pravo suknje.

Odijela - Mladi za žene srednje dobi. Tijela - Svi tipovi tijela. Izbjegavajte Ako - Ti prisustvuju formalni događaj. Povod - na neformalnom set-up. Ide s - Tajice - puna dužina gležnja ili štampani; Jeggings, Treggings.

load...

3. Planula Kurti

Kupiti ovdje - www.ajio.com

Planula Kurtis su šik i elegantan. Svingeri su u oba smjera, tako da bi ih nositi i za formalne set-up ili samo kao svakodnevno nošenje. Hemline otvara na obje strane, dodajući malo skok u outfit, a to je ono što čini ove atraktivne.

Odijela - Mladi za žene srednje dobi. Tip karoserije - Tall žene, kruška, okrugle i vrste tijela u obliku trougla. Izbjegavajte Ako - Ti prisustvuju formalni događaj ili imaju okrugli tip tijela. Povod - Office, fakultet, svakodnevno nošenje. Goes Sa - Tajice, Jeggings - ništa punoj dužini.

4. Poncho Ili Kaftan Style Kurti

Kupiti ovdje - www.ajio.com

Udoban i prozračan Kurti dizajn koji kamuflira je laskave salo (ako ih ima). Možda izgleda malo konzumiranje za male tipove tijela, ali je, ipak, stilski izbor.

Odijela - Mladi za žene srednje dobi. Tip karoserije - Tall žene, kruška, okrugle i vrste tijela u obliku trougla. Izbjegavajte Ako - Ti prisustvuju formalni događaj ili ako ste petite. Povod - College, svakodnevno nošenje. Ide s - Tajice - punoj dužini.

5. Front Slit Kurti

Kupiti ovdje - www.ajio.com

Svoje redovne štampani kurtis sada dolaze sa malo twist, i taj mali twist ima puno razlika na svoj outfit. Prednji proreza umjesto uobičajenih strane proreza, u paru sa palata, će vam da se razlikuje od gomile.

Odijela - Mladi za žene srednje dobi. Tip karoserije - Tall žene, kruške, petite, pješčani sat, i vrste tijela u obliku trougla. Izbjegavajte Ako - Ti prisustvuju formalni događaj ili imaju okrugli tip tijela. Povod - Office, svakodnevno nošenje, party habanje. Ide uz - palata.

6. Ravnog kroja Pintuck Kurti

Kupiti ovdje - www.ajio.com

Pintuck detaljno je elegantan dizajn element koji dodaje šarm i sofisticiranost na svoj outfit. Izgleda sjajno s pamuk, Chanderi ili Handloom tkanine. Postoji mnogo varijanti sa ovim detaljima, tako da je jedan za sve.

Odijela - Mladi za žene srednje dobi. Tip karoserije - Tall žene, petite, kruška, pješčani sat, i vrste tijela u obliku trougla. Izbjegavajte Ako - Ti pohađaju stranke - to je možda previše jednostavna. Povod - Office, fakultet, svakodnevno nošenje. Ide s - Ravno cut pantalone, palata ili Culottes.

7. Shirt Style Kurti

Kupiti ovdje - www.ajio.com

Košulja stil Kurtis su svuda jer su oboje elegantan i udoban. Savršen spoj tradicionalnog i suvremenog, te se lako nositi van i stil.

Odijela - Mladi za žene srednje dobi. Tip karoserije - Bilo ili sve tipove tijela. Izbjegavajte Ako - Ti pohađaju stranke - to je možda previše jednostavna. Povod - Office, fakultet, svakodnevno nošenje. Goes Sa - Traperice, tajice, Jeggings ili treggings.

8. Angrakha Kurti

Kupiti ovdje - www.ajio.com

Angrakha je stil koji je inspiriran haljine muzičara povratku u dan. A veliki komad haljine strane proteže na drugoj strani kao poklopac, koji se može ukrašen i oborio sa pom-poni, rese ili nešto po svom izboru. Ako ste u potrazi za etničko-šik izgled, evo šta vam je potrebno.

Odijela - Mladi za žene srednje dobi. Tip karoserije - Bilo ili sve tipove tijela. Povod - svakodnevno nošenje, stranke, u zavisnosti od tkanine i vez. Ide s - Tajice ili čak palata ako ne možete ga skinuti.

9. Denim Kurti

Kupiti ovdje - www.ajio.com

Ono sa teksas Kurtis je u tome što se može nositi sa tajice, ili ima jedan komad haljine previše.

Odijela - Mlade žene. Tip karoserije - Bilo ili sve tipove tijela. Povod - Svakodnevna upotreba ili na bilo koji neformalnim set-up, s obzirom da je traper. Goes Sa - Culottes, dužina gležnja tajice, treggings i Jeggings.

10. Printed Kurti

Kupiti ovdje - www.ajio.com

Ne znam odakle da počnem za ovo jer je beskrajna lista lijepih otisaka. Od Baltika do blokira, kalamkari na digitalni printovi, ima toliko - i jedan koji odgovara svakoj prilici, tip tijela, prednost, i budžet.

Odijela - Žene svih starosnih grupa. Tip karoserije - Bilo ili sve tipove tijela. Povod - možete nositi štampani kurtis praktično bilo gdje. Uparite ih sa bogatim i izvezenim dupattas da ih nose na zabave. Izbjegavajte - Usklađivanje štampane ploče sa štampanim dnom, izgleda zauzet i neukusno. Ide s - Tajice (bilo koje dužine), dhoti pantalone, palata, jeans, Jeggings - praktično sve.

11. Tunika Style Kurti

Kupiti ovdje - www.ajio.com

Tunika vrhovi dodiruju slatko mesto između tradicionalnih i suvremenih. Oni samo povucite na vaše tijelo lako i sjediti bez napora, što vaše tijelo prekrasan prikaz.

Odijela - Mladi za žene srednje dobi. Tip tijelo - Petite, visok, pješčani sat, u obliku kruške, okrugla, i obrnuti vrste trougao tijela. Povod - Svakodnevna upotreba - kancelarija, fakultetu ili kitty stranaka. Izbjegavajte - nose kratke tunike sa full length tajice. Goes Sa - Culottes, pantalone, pola ili dužine gležnja tajice, treggings i Jeggings.

12. Planula Short Kurti

Kupiti ovdje - www.ajio.com

Razbuktala Kurtis obično otvoriti u blizini vašeg liniju grudi i nosio sneg dole u prekrasnim piruetu na kraju hemline. Oni dolaze u raznovrsnim dužinama i tkanine. Dizajn koji će vam pomoći da prikriju svoj stomak regiji na način da niko ne sazna da imate trbuh.

Odijela - Mladi za žene srednje dobi. Tip tijelo - Petite, visok, pješčani sat, u obliku kruške, i obrnuti vrste trougao tijela. Povod - Svakodnevna upotreba - kancelarija, fakultetu ili kitty stranaka. Izbjegavajte - Nošenje ih pune dužine tajice. To može izgledati prilično neuredan. Goes Sa - Denims, pantalone, pola ili dužine gležnja tajice, treggings i Jeggings.

13. Overlay Stil Dizajn

Kupiti ovdje - www.ajio.com

Preklapanja su višeslojni - obično izvezenim ili ukrašene sloj koji pokriva unutrašnji prozirnog materijala. Budući da većina od njih dolaze u teče tkanine kao što su šifon i Georgette, oni su oblik ugradnje i laskavo.

Odijela - Mladi za žene srednje dobi. Tip tijelo - Petite, visok, pješčani sat, i obrnuti vrste trougao tijela. Povod - Stranke, posebne prilike. Izbjegavajte - Ako imate kruškaste tip tijela, nositi nešto što je relativno labave blizini trbuščić području. Goes Sa - Culottes, posteljina hlače, pola ili dužine gležnja tajice.

14. Anarkali Kurti

Kupiti ovdje - www.myntra.com

Anarkalis praktično preuzela etničke sušilo, a oni su svuda. Plus sa vrstom izvedbe tamo, to je bolje nego ikad. Najbolji dio sa Anarkali je da možete ili obući gore ili dolje ovisno o tkanini i vez.

Odijela - Mladi za žene srednje dobi. Tip karoserije - Bilo koji tip tijela. Povod - Svakodnevna upotreba - kancelarija, fakultetu ili kitty stranaka. Ide s - Tajice - gležnja ili punoj dužini.

15. Long Ravno Cut Kurti

Kupiti ovdje - indiarush.com

Svi mi u posjedu ovih, i svi mi volimo njih. Duga, ravnog kroja Kurtis odgovaraju svakoj prilici i ličnost, a oni su odmah učiniti da izgledate stilski.

Odijela - Žene svih starosnih grupa. Tip tijelo - Visok, pješčani sat, u obliku kruške, okrugle i obrnuti tip trougao tijelo. Povod - Office, fakultet, stranke (u zavisnosti od tkanine i vez) Goes Sa - palata, tajice - potpuno ili gležnja.

16. Dhoti Style Kurti

Kupiti ovdje - www.perniaspopupshop.com

Dhoti stil Kurtis su mješavina ili najviše i asimetrični sa dizajnom kapuljaču rez na poruba. To su u modi sada i da će vas izdvaja u strankama.

Odijela - Mladi za žene srednje dobi. Tip tijelo - Petite, visok, pješčani sat, i obrnuti vrste trougao tijela. Povod - Stranke. Izbjegavajte - Ako imate okrugli ili u obliku kruške tip tijela. Ide s - dhoti hlače, tajice.

17. Indo-Western Style Kurti

Kupiti ovdje - www.ajio.com

Indo-zapadni stil Kurtis su sječena u svakom djevojke ormar, te su jednostavno morate imati. One su udobne, moderan i jednostavan za održavanje. Vi samo trebate par ovih i nekoliko pari hlača - a vi se sortiraju.

Odijela - Mladi za žene srednje dobi. Tip karoserije - Bilo ili sve tipove tijela. Povod - Office, fakultet, i svakodnevno nošenje. Ide s - Posteljina hlače, Culottes, traperice, tajice, Jeggings i treggings.

18. Jacket Style Kurti

Kupiti ovdje - www.ajio.com

A jaknama Kurti dodaje zanimljivu definiciju na svoj outfit i pojačala svoj stil odmah. To zapravo može proturiti kao haljinu kao dobro.

Odijela - Mladi za žene srednje dobi. Tip tijelo - Visok, kruške, obrnuti trokut, i okrugle vrste tijela. Povod - Office i stranka habanje. Ide uz - Tajice i palata.

19. Poda Kurti

Kupiti ovdje - www.myntra.com

Nivo iznad Anarkali stilu, poda Kurtis su odličan izbor za stranke. Ako imate petite tijelo, ići bez rukava i ravan rez; može drugačije izgledati previše troše.

Odijela - Mladi za žene srednje dobi. Tip tijelo - Visok, kruške, obrnuti trokut, i okrugle vrste tijela. Povod - Party trošenje, u posebnim prilikama. Izbjegavajte - Ako imate petite tip tijela. Ide uz - Tajice i palata.

20. Princess Cut Kurti

Kupiti ovdje - www.ajio.com

Princeza cut haljine, bluze, a sada, Kurtis. Ovaj rez stvara iluzija i čini vas izgledati tanji nego ti. I to je razlog zašto je ovo jedna od mojih omiljenih Kurti dizajna.

Odijela - Žene svih starosnih grupa. Tip karoserije - Bilo ili sve tipove tijela. Povod - Office, fakultet, i svakodnevno nošenje. Goes Sa - Tajice, posteljina pantalone, i palata.

21. Asimetrična Kurti

Kupiti ovdje - www.carmaonlineshop.com

Asimetrični dizajni su svuda - oni su fensi, pametan i sofisticiran. Ove obično dolaze bez bočnih proreza i dodajte u estetiku outfit. Ne samo to, ali vaše tijelo silueta previše.

Odijela - Mladi do srednje dobi žene. Tip karoserije - Bilo ili sve tipove tijela. Povod - Obično je značilo za ured stranke ili poslovnog habanja. Ide s - Tajice - punoj dužini.

22. Dvoslojnom Kurti

Kupiti ovdje - www.fabindia.com

Dvoslojni Kurtis su kao svoj redovni ravnog kroja ili duge Kurtis, osim hemline ima dodatni sloj. Ona dodaje zanimljivu definiciju estetici haljine.

Odijela - Mladi za žene srednje dobi. Tip karoserije - Bilo ili sve tipove tijela. Povod - Party habanja ili ured, u zavisnosti od tkanine i rad na Kurti. Ide uz - Tajice.

23. Reverzibilni Kurti

Kupiti ovdje - kraftly.com

Dva za cijenu jednog - Da, to je ono što ćete dobiti. Govoriti o vrijednost za novac, ljudi!

Odijela - Žene svih starosnih grupa. Tip karoserije - Bilo ili sve tipove tijela. Povod - Office, fakultet, i svakodnevno nošenje. Ide s - Tajice - veličina gležnja, koljena ili pune dužine, posteljina pantalone, farmerke, i palata.

24. Side Slit Kurti

Kupiti ovdje - www.thesecretlabel.com

Kurtis bočne prorezom su tako u ovom trenutku. Posebno poda one, sa butina visoke prorez, uzeti svoj stil kvocijent na viši nivo. Sve što vam treba su par tajice ili palata, minimalistički šminke i neuredan lepinja.

Odijela - Žene svih starosnih grupa. Tip karoserije - Bilo koji tip tijela. Povod - Stranke ili posebnim prilikama. Goes Sa - Tajice, posteljina pantalone, i palata.

25. Tiered Kurti

Kupiti ovdje - www.shikharretails.in

Slojevite Kurtis obično su prerezali-besplatno i dolaze u kombinaciji boja. Zamislite višeslojnoj tortu, to je kako ovo izgleda. Ali, ne zaboravite da oni mogu izgledati od ako se ne koriste pravo tkanine ili ako je njegov udarac aljkav.

Odijela - Mladi za žene srednje dobi. Tip karoserije - Tall žene, u obliku kruške, i obrnuti vrste trougao tijela. Povod - Office, fakultet, i svakodnevno nošenje. Ide uz - Tajice.

Wow, ovo je otvorio potpuno novu dimenziju za nas, zar ne? Siguran sam da svi od nas su pokušali većina tih, ali ono što su ti drugi favoriti? Koje kuneš li se po? I, što su vrste koje ne možete čekati da pokuša? Recite nam sve o tome ispuštanjem poruku u komentarima ispod teksta.

load...