Vijesti

25 Jedinstveni Rangoli dizajnira sa temama za takmičenja

25 Jedinstveni Rangoli dizajnira sa temama za takmičenja

Rangolis su nešto svako od nas može lako odnositi kao oni znače dvije važne stvari - Boje, koje smo Indijanci vole i svečanosti, koju Indijci uživati ​​sa našim porodicama. Bilo da je u svakoj prilici, porodica funkcija ili festival, a Rangoli može podići raspoloženje svima i može vam donijeti neke brze komplimente. To je odličan način za dodavanje boje inače sumoran monohromatske život dodavanjem neki glamur na svoj kuće. Tokom festivala smatra se tradicija da Rangoli širom Indije. Ali, baš kao što smo Indijanci su toliko različiti u našem načina, stilovi i tehnike rade Rangoli su različiti u različitim kulturama.

Rangoli je umjetnost, i to treba vremena i prakse da postane ekspert u bilo umjetnosti. A ako želite da učestvujete u Rangoli takmičenja, imamo neke jedinstvene Rangoli dizajna za vas da izaberete iz. Dizajn za Rangolis variraju svečanim tipa i priliku i možete izabrati za konkurenciju u skladu s tim.

Tradicionalno smo vidjeli Rangolis se napravio sa posebnim Rangoli boje, već ovih dana takođe vidimo latica kao sastojci za Rangolis previše. Također u dizajnu, došlo je do ogromne promjene s ljudima postaju sve više svjesni ove prekrasne tradicionalne umjetnosti, prepustiti i stvaranje različitih vrsta dizajna koji ljudi su mislili da nije bilo moguće prije.

load...

Ovdje predstavljamo neke trenutne ideje i najnovije Rangoli dizajna za takmičenja događa u 2017. Svi ovi projekti su tema na bazi, odnosno oni su namijenjeni određenim prilikama i vjerujemo da ćete naći ove vrlo korisno da se pripremite za takmičenje. To su jedinstvene, hrabre i sigurno će privući puno uvažavanje i sigurno ćete dobiti 1. Nagrada na takmičenju.

25 Rangoli Designs za takmičenja:

1. Festivala na osnovu Lord Ganesh su stvarno popularan u Indiji kao što smo Indijanci vjeruju da donosi prosperitet i sreću. Tako da počnemo sa ovim lijepim Rangoli od Lord Ganesh u centru okružen nalet boja. Boje se koriste su jarke, što ovaj odličan izbor za vaš dom ili za svaku prigodu u vezi sa svečanosti. I da, ovo je miran prefekta izbor svih rangoli dizajna i za takmičenja sa teme zaraditi da 1. Nagrada previše.

load...

2. Naš nacionalni Bird 'Paun' pronalazi posebno mjesto u našim životima. Različitih boja prisutna u Peacock perje su izvor inspiracije, kao i radost za mnoge. U ovom Rangoli, vidimo istu ljepotu pauna biti predstavljen kroz ovaj prekrasan art. Jarke boje su također veliki razlog za svoje posebnosti. Ovo je još jedan dizajn koji će vas osvojiti spot svjetlo u tom Rangoli konkurencije.

3. Ovo je jednostavan i da će biti od pomoći za one koji imaju manje iskustvo u ovoj umjetnosti. Postoje samo tri boje koje se koriste za ovaj dizajn - ljubičasta, zelena i bela. U Diyas ovdje koristi čine ovaj vrlo jednostavan i jednostavan. Možete podesiti veličinu ovog dizajna po vašoj želji. Volimo kako je super lako uraditi dizajna, ali i dalje izgleda jedinstven i jednostavan.

4. Evo novi stil radi Rangoli. Ovdje vidimo upotrebu boja, kao i cvijeće. Peacock se vrši pomoću boje i cvijeće ovdje koriste su pravi cvijet latica. Ovo sasvim nov i jedinstven pristup umjetnosti Rangoli. Korištenje cvijeće poput nevena i tratinčice su također pogledati ovdje.

5. Jedinstvenost je ono što svi mi želimo u svemu što radimo. Pa zašto ne probati drugu vrstu Rangoli ovaj put sa ovaj jednostavan i mali dizajn Rangoli. Glavna karakteristika ovog Rangoli je perle i kamenje se koristi za isticanje dizajna. Zlatne perle se koristi za navesti dizajn također zaslužuju posebno priznanje.

6. Sada ovdje je cvijet Rangoli. Svi volimo cvijeće i što bolji način da ukrasite svoj dom nego da ovaj cvijet Rangoli. Samo prikupiti latica na različite nijanse i lišće i početi što ovaj strašan Rangoli. Mi volimo kako se Diyas postavljen na konture dizajna i posebno priznanje treba za jednu ružu koristi da istakne centra.

7.Our fascinacija šarene ptice, Peacock nije nova. Volimo boje Peacock i evo još jedan dokaz naše intenzivne ljubavi za ovaj prekrasan stvaranje prirode. Jarke boje koje se koriste u ovom dizajn čine ovaj vrlo lijep dizajn Rangoli za takmičenja.

8. Vrlo lijepa cvijet Rangoli za Holi takmičenja. Ovaj dizajn ima indijske žene plesačica radi svoj ples 'Mudre'. Tema je prilično inovativan i Rangoli sigurno će vam donijeti gomilu komplimenata. Dizajn predstavlja mnogo finih detalja, tako da ovo nije za početnike.

9. Ovdje je vrlo jednostavan Rangoli dizajnom korištenje boje da bi privukli šarene Rangoli na terenu. Postoje različite nijanse i gradijent efekt se koristi u dizajnu. Ovo je jedan jednostavan za svakoga da radi. Ćete samo treba malo prakse i ubrzo možete lako postići rezultate kao što je ovaj.

10. Kao što smo ranije rekli, da Indijanci imaju fascinaciju za Lijepa ptica Peacock, a to je također primjer kako je postala vrlo važan dio naše kulture. Ovo Rangoli dizajn ima dva Paunovi, a glavna atrakcija je različite boje koristi i korištenje malih ogledalo kao kamenje u različitim oblicima dalje dodati ljepotu na to već lijep dizajn. Mi volimo i trag glitter koristi da se istakne Rangoli.

11. Cvijet Rangoli za Holi. Festival boja će također posjetiti vaše domove s ovim prekrasnim Rangoli napravljen od cvijeta latica. Jedinstveni bodova? Mala zemljanog lonca u sredini i boje Holi stavljanja u dizajnu da liči na Holi. Je 'Holi' riječ u Hindi u sredini također treba posebno priznanje. Ovo je sigurno previše nađete 1. Nagrada u Rangoli konkurenciji dizajn.

12. Još jedan dizajn sa paunovim kao glavna tema. Ovaj je živa Rangoli sa hrpe plave i zelene nijanse koristi. Korištenje malih svijeća i Diyas dodati do ljupkost. Korištenje svijetle nijanse čini jedinstvenim.

13. Opet prekrasan Peacock tematske dizajn. Ovdje vidimo različite nijanse plave i zelene se koristi. Postoji intenzivan nijansiranje i ovaj dizajn stvarno zahtijeva stručnost u Rangoli Making Art dobiti rezultate poput ovih.

14. Cvijet Rangoli za svaku priliku. Ovaj jednostavan cvijet Rangoli koristi vrlo malo boje i nema mnogo kompleksnih dizajna, tako da je dobro za one s manje iskustva. Mi volimo kako se dizajn čuva što jednostavnije i zajednički latica poput nevena i ruže se koristi, ali to izgleda tako lijepo.

15. Evo još jedne sa Peacock kao centralna tema. Dizajn je relativno jednostavnija od ostalih koje smo pokazali vas, ali glavna atrakcija ovdje su Diyas se koristi da bi ovaj dizajn jedinstven dodir.

16. Ovo je jedinstveni Rangoli dizajn od ostalih i da će odgovarati bilo svečane prilike lijepo. Boje koje se koriste su minimalne bez muke. Mi volimo kako jednostavan ovaj rangoli dizajn s točkicama za takmičenja izgledati.

17. Prije nego što počnete osjećaj ponavljaju, želimo da vas počastiti ovaj prekrasan cvijet Rangoli. Glavna atrakcija je dizajn Peacock, ali ovdje su boje koje se koriste su trezvenije i nisu svijetle na sve. Ljubičasto nijansa se koristi za dizajn Peacock. Ostatak je ukrašen sa cvjetnim laticama u bijeloj, žute, narančaste i zeleno lišće. Definitivna Top 3 nagrade pobjednik.

18. Evo prekrasnim Rangoli dizajnom indijski žena. Mi volimo kako umjetnik je koristio vrlo sitne detalje da bi ovaj dizajn živu jedan. Tu je upotreba nijansiranje i različite nijanse se koriste da bi ovo Rangoli jedinstven izgled. Ako vaš potrazi za slobodne ruke dizajn rangoli za konkurenciju koja će vas prvo mjesto, onda je ovo definitivno!

19. Jeste li umorni od zajedničkog Rangoli dizajna za Diwali. Ti misliš da svi privlači isti dizajn. Onda kako o dizajnu koji ima ženu drži Nadan - koji je savršen za Diwali temu. Postoje intenzivno detalji minutu i stručne sposobnosti umjetnika ne treba zanemariti. Tu je i upotreba nijansiranje unutar slične nijanse. Nabora haljine, lice i druga područja dizajna pokazuju različite vrste nijansi. Sve u svemu, ovo je dizajn obe od najboljih rangoli dizajna za takmičenje. Ako možete napraviti ovo tvoje, ovo je siguran šut vas osvojiti 1. Nagrada u Rangoli konkurencije.

20. Ovo Rangoli je primjer savršeno urađeno Rangoli za svaku priliku. Tu je i upotreba različitih geometrijskih oblika i puno različitih boja. Da bi se postigla takva savršenstva, treba velika vještina u Rangoli čineći tako da ovo nije baš pogodan za početnike.

21. Ovo je jednostavan i domaću verziju Rangoli. Postoji mnogo nijansi koristi, ali efekti nisu savršeni. Ovaj će biti velika za one koji nemaju velike vještine u izradi Rangoli. Korištenje cvijeće za ukrašavanje i čini ovaj više zgodna i atraktivna.

22. Dobrodošla promena iz hrpe šarenih Rangoli smo vidjeli do sada. Ova se sastoji od samo dvije boje roze i bijele. U Rangoli koristi tradicionalne obrasce poput cvjetnim uzorcima i tradicionalne motive za stvaranje tom smislu. Mi volimo svoje jednostavnosti i jedinstvenosti.

23. Posljednji Peacock tematskih Rangoli za ovaj post. Predstavljamo par paunova i njihov kolektivni efekt nas ostavlja bez teksta. Intenzivno zelenu nijansu, zajedno sa ostalim nijansiranje i mali detalji čine ovaj predivan Rangoli stvaranja. Postoji mnogo detalja i sjenčanja u Rangoli tako da treba dobro vještine da ponovo takav dizajn.

24. Holi je nepotpuna bez "Krišna" i "Radha". Ovaj lijep dizajn prikazuje temu Holi s Radha i Krishna kao centar privlačnosti. Mi volimo svoje ogromne veličine i različite upotrebe boja. Dizajn izgleda fit za Holi tematske Rangoli konkurencije.

25. To je za Diwali Rangoli takmičenja. Boginja Laxmi je centralna figura u ovom Rangoli, drži Nadan koja je ujedno i simbol festivala Diwali. Postoje i drugi Diyas predstavljen u dizajnu previše. Ovo je sasvim drugačije od običnog Diwali Rangoli smo navikli da vidimo na takmičenjima. To će učiniti vaš dizajn ističu od ostalih i po vas glavnu nagradu.

Naoružani sa svim ovim dizajna, sigurni smo da ćete biti u mogućnosti da se vrlo lako pobijediti konkurenciju. Nemojte da nam javite što je svoj omiljeni dizajn među njima?

load...