Vijesti

10 najboljih krema Aloe Vera - Gelovi za lečenje opekotina

10 najboljih krema Aloe Vera - Gelovi za lečenje opekotina

Masti za liječenje manjih opekotina kože i opekotina, a onaj koji daje instant umirujuće olakšanje je mora imati u svim komplete prve pomoći. Aloe vera je nedavno stekla puno popularnost po svojim ljekovitim svojstvima. Ali je Aloe vera dobra za opekotine? Mnoštvo aloe vera krema / mast / gelovi su sada dostupni za liječenje opekotina. Ove masti ne uzrokuju nuspojava i može se koristiti kao ovlaživač ili gel za tijelo u isto vrijeme.

Moderni kliničke studije pokazuju da je aloe je jedna od najboljih biljaka za smirivanje kože i ljekovita opekotine, osip, promrzlina, i teške rane. Također se koristi za liječenje ekcema, peruti, akni, lišaj, bolesti desni, otrovnog hrasta i bršljana. Aloe se nalazi komercijalno u nekoliko krema i losiona za omekšavanje i hidrataciju kože. Aloe vera gel sadrži preko 200 prirodnih sastojaka, koji ubrzavaju zarastanje opekotina previše. Jedan od razloga zašto je aloe vera promovira brzo ozdravljenje je činjenica da se povećava obnavljanje ćelija. I jer ima efekat hlađenja na kožu, smiruje izgorene površine i toplu kožu pružajući instant olakšanje!

Ovdje su 10 najboljih Aloe vera gelovi za Burns koji tretira efektivno:

1. BeSure Aloe vera gel:

Ova glatka gel prodire brzo u kožu da bi umirujuće kada se primijeni na opekotine. To ne izaziva nikakve iritacije. To se može koristiti za liječenje UV opekotina i hemijske opekotine previše. Ona također radi kao sunce štit i hidratantnu kremu. Aloe vera je protuupalno prirodom i leči mnoge probleme na koži, kao što su ekcemi, psorijaza, rezovi, alergije i osipa. Primjene ovog gela na opekotine će osigurati da se nije ostavio sa ožiljcima da se bavi jednom opekotine zaraste.

load...

Cijena i količina: Rs. 175 za 100 gm.

2. FabIndia Aloe vera gel:

Ovo je prirodni ovlaživač kože koji ima kožu popravak svojstva. Pogodan za sve tipove kože, ovaj gel čuda radi kada se primjenjuje na manje opekotine i rane. Mješavina pročišćene vode i čiste aloe vere u prahu, ima 36 mjeseci rok trajanja. Ovaj ne-putovanje čisti aloe vera gel se može koristiti kao sunce blok i da ozdravi preplanulom kožom.

load...

Cijena i količina: Rs. 185 za 120 ml.

3. Aloe Vera Skin gel:

Ova hranjiva gel kože sadrži svojstva aloe vere sa kombinovanim efikasnost zelenog čaja ekstrakti i vitamina E. On se koristi za liječenje opekotina, sunčajte, osip i iritaciju kože. Sa anti-oksidans i popravljanje svojstva, čini sigurni da ne ostavljaju ožiljak iza.

Cijena i količina: Rs. 90 za 125 gm.

4. Brihans Green Leaf Aloe vera Skin gel:

'Umiruje-Heals-Clears- podmlađuje' je linija citat u vezi sa ovim gelom. Zeleno lisnato aloe gel vera kože Brihan je ne-masnu gel koji odmah smiruje opekotine i osip. Takođe leči kožu promovirajući rast ćelija. Čisti maraka i ožiljaka, i podmlađuje kako bi vaš kožu glatkom.

Cijena i količina: Rs. 145 za 125 gm.

5. Forever Living Aloe First:

A prva pomoć od suštinske važnosti, Forever Living Aloe Prvo prskanje je osnovni krema za bilo kakvu štetu kožu koja je potrebna za prvu pomoć. Sadrži Bee Propolis, Allentown i 11 ekskluzivnih biljnih ekstrakata dati instant umirujuće i umirujuće na spaljenu kožu. Ona ublažava sve iritaciju kože. To se može primijeniti i na izuzetno osjetljivom kožom.

Cijena i količina: Rs. 1020 za 500 ml.

6. Auravedic Pure Aloe vera gel:

Lagan i ne-masnu, ovaj gel daje trenutni učinak hlađenja na spaljenu kožu. To opušta upale i pomaže opekotine zarastaju brže. To je naširoko koristi u Indiji i sadrži zeleni čaj i ekstrakt nara. To je potpuno prirodno i parabena.

Cijena i količina: Rs. 200 za 100 gm.

7. GNC Aloe vera Skin gel:

Ovo je jedini gel kože aloe vera koji je isključivo napravljen za opekotine kože i sunce opekotine. Poznato je da se umiruju i tender kože; smanjuju iritacije i upale; i hidrira ispucalu kožu. To omekšava kožu, smanjuje Ljuspanje, tonove i umiruje kožu, zajedno sa održavanjem pH ravnotežu kože.

Cijena i količina: Rs. 500 za 57 gm.

8. Aroma Treasures Aloe vera gel:

Pogodan za sve tipove kože, može se koristiti kao popravak krema ne samo za opekotine, ali i za akne, suhu kožu, posjekotine brijač. To se može koristiti i za poslije brijanja gel. To je široko dostupna u svim prodavnicama i super ožujak.

Cijena i količina: Rs. 280 500 gm.

9. Yeturu Aloe Suraksha antiseptički Healing Cream:

Yeturu je prvi aloe vere antiseptik kremu u Indiji. Ova krema je naširoko koristi u domaćinstvima, kao opekotine lijek, posjekotina i rana lijek, pelena osip i ubod insekta kremom. Njegova antibakterijska i antifungalna svojstva čine ga svestran umirujuće krema za prvu pomoć.

Cijena i količina: Rs. 70 za 30 gm.

10. Spafin Aloe vera Skin gel:

Ispunjen s biljnim ekstraktima, to nije samo opekotine gel, ali i nourisher kože. Njegova lekovita i terapeutska svojstva čine ga savršenim za tretiranje svih problema kože. Ne sadrži kemikalije i radi na regeneraciju novih ćelija kože prirodno.

Cijena i količina: Rs. 200 za 100 gm.

Aloe vera danas je postao jedan stop rješenje za sve probleme kože, uključujući opekline! Dakle, provjerite je li vaš pribor za prvu pomoć ima najmanje jedan od ovih aloe bogate masti!

Koristite li aloe vera gel za tretiranje opekotina ili bilo koji drugi problem kože? Dijeliti svoje mišljenje s nama u komentarima ispod teksta.

load...