Vijesti

10 najboljih brendova Neem Soap možete probati

10 najboljih brendova Neem Soap možete probati

Neem je zimzeleno stablo porijeklom iz južne Azije. Ljekovitog i terapeutska svojstva nim se koriste od 4000 BC. On služi više svrhe kao što zaklon od vrućine, lečenje osip na koži i sprečava rak prostate.

Neem sapun je jedan od najčešće koriste proizvodi za njegu kože u Indiji. Sapun djeluje kao antibakterijsko, čime se osip na koži, akni i ekcema. Takođe smiruje backaches i ublažava napetost i stres iz mišića. Ovaj članak vam pomaže da znate 10 najboljih nim sapun brendova koje možete naći u Indiji.

Dajte nam uvid u 10 najboljih nim sapun marke u Indiji koje možete uzeti u obzir koristeći bez razmišljanja.

1. Margo:

Margo je poznato ime u Indiji. Ona predstavlja nasleđe koje je prenosi sa generacije na generaciju. Proizvodnju ovog sapuna je započeo Calcutta Chemicals davne 1920. Do 1988. Godine, bio je među prvih 5 sapun prodaje brendova u Indiji.

load...

Ova neverovatna sapun je lagan i efikasno tretira akne. Njegova jedinstvena antibakterijska svojstva proizlaze iz čistog neem ulje prisutan u njemu. Također dolazi s dodanim vitaminom E hidratantne kreme, koji održava kožu glatkom i mekom.

Cijena: Rs 23 za 100 grama

2. Khadi:

Gramodaya Ashram je ustanova registrovana pod Khadi i Village Industries. Njihov glavni cilj je da pomogne ljudima i organizacijama ekonomski koje su registrovane pod različitim programima Komisije Vlade. Ašramu proizvodi ručno tkane tkanine i Khadi biljnih proizvoda.

load...

Khadi neem sapun je 100% parabena. To je testiran nekoliko puta dati uravnotežen kemijski sastav. Khadi nim sapun uklanja mrtve stanice iz tijela, dajući vam meku i glatku kožu. Sapun je idealan za osjetljivu i kožu sklonu kožu kao dobro.

Cijena: Rs 75 za 120 grama

3. Vaadi:

Vaadi pokriva veliki asortiman za njegu kože, za njegu kose i proizvoda za njegu tijela. Ona kombinira Ayurvedski znanosti s modernom tehnologijom da razviju asortiman proizvoda za osobnu njegu. Su proizvodi obogaćeni ekstrakta od najboljih prirodnih bilja da se pobrinu Tothe potrebe ljudi.

Vaadi neem sapun je obogaćen sa limunom i kurkuma, koji osvježava um i poboljšava ten. Sapun čisti kožu, čineći ga zdravijim i sjajnija.

Cijena: Rs 35 za 75 grama

4. Parker Neem:

Parker Neem je još jedan popularan brand nim sapuna u Indiji. Kompanija tvrdi da proizvodi organsku nim sapuni, koje su idealne za sve tipove kože. Sapun nudi ljekovita svojstva nim u kombinaciji sa estetiku delikatna, ručno sapun.

Sapun se priprema od najčistijih prirodnih sastojaka i ne-sušenje. Sadrži ekstrakt nima list, neem ulje i neem kore u prahu kao aktivnih sastojaka. Sapun je bez životinjskih masti i ne daje nikakve korištenje bilo kojeg kemijskih spojeva i umjetnih mirisa.

Cijena: Rs 40 za 100 grama.

5. Powerbridge-jug:

Powerbridge-Jug je vodeći svjetski proizvođač certificiranih organskih nim proizvodima. Nalazi se u ruralnim centralnoj Floridi, a proizvodi se distribuiraju širom svijeta. Kompanija je posvećena za promociju organskih i zaštitne proizvode za njegu tijela.

TheraNeem sadrži neem ulje i glicerin kao aktivnih sastojaka, koji pomažu u liječenju raznih vrsta infekcija kože.

Cijena: Rs 1090 100 grama.

6. Patanjali:

Patanjali je poznati biljni brand posvećen u izradi 100% prirodni i efikasni proizvoda. Brand je u vlasništvu Baba Ramdev. Je Patanjali Yog Peeth raste sve ugrožene biljke u poljoprivredno zemljište za proizvodnju najbolje kvalitete proizvoda.

Patanjali Kanti Neem je koža prijateljski sapun koji pomaže u otklanjanju svih vrsta alergija kože. Sapun pomaže da se pomladiti i hrane kožu.

Cijena: Rs 12 za 75 grama.

7. Neem Guard:

Neem Guard je dio Goodcare Pharma Private Limited. To je osnovan sa vizijom da se uvede novo doba biljnih lijekova. Kompanija ima grupu talentovanih R & D Znanstvenici koji stalno nastoje implementirati prastari mudrosti Ayurveda sa najnovijim tehnikama moderne nauke.

Neem Guard biljni sapun je Ayurvedski sapun napravljen od palminog masno ulje i neem ulje. To pomaže da se očisti, ton i hrane kožu. Takođe, stimulira proizvodnju kolagena i štiti kožu od preranog starenja.

Cijena: Rs 22 za 75 grama.

8. Hamam:

Hamam je brend sapun napravljen u Indiji i na tržište Unilever. Ime dolazi od arapske riječi Hammam, koji se odnosi na formiranje javnog kupanje u zemljama Bliskog istoka. Hamam je pokrenut 1931. Godine i ima dugogodišnju baštine korištenja prirodnih sastojaka kako bi efikasnu zaštitu kože.

Hamam sapun sadrži neem, Tulsi i aloe vera kao aktivnih sastojaka, koji su efikasni u zaštiti kože od raznih kožnih problema.

Cijena: Rs 27 za 100 grama.

9. Nimglo:

Nimglo je popularan brand nim sapuna u istočnom dijelu Indije. Kompanija tvrdi da će svoje proizvode efikasno štiti kožu od oštrih zrake sunca.

Nimglo je napravljen od nima ekstrakata, nima ulje, kokosovo ulje i čiste ulja povrća. Njegova antibakterijska i antifungalna svojstva zadržati kožu slobodan od svih nečistoća. Sapun sadrži prirodni nim parfem koji vam daje osjećaj svježine čak i nekoliko sati nakon kupanja.

Cijena: Rs 18 za 75 grama

10. Medimix:

Medimix je indijski brend biljni sapun proizveden i distribuiran od strane Cholayil. To je nagrađeni kao 87. Najpouzdanije marke u Indiji i 15. Najpouzdaniji brend u kategoriji za osobnu njegu u skladu sa Equity Survey Brand.

Redovna upotreba Medimix može efikasno tretirati stanja kože ima provri, miris tela, bodljikava topline i druge infekcije kože.

Cijena: Rs 43 za 75 grama

Prilikom kupovine nim proizvodima, provjerite oznaku za postotak nim i drugi dodati sastojke. Budite sigurni da je netoksičan i hemijski čist proizvod.

Nadam se da vam se sviđa članak. Ne zaboravite da dijele svoje mišljenje s nama.

load...