Vijesti

10 Ideje o duhovnom Isusu za tetovaže

10 Ideje o duhovnom Isusu za tetovaže

Isus Hristos je centralna figura kršćanstva. Gotovo svaka religija je njegova učenja prepoznat kao mudri i ponizni. Za one koji žele istetovirati Isusa na telu, evo nekoliko prijedloga.

1. Isus Tattoo:

Moglo bi se tetoviraju sam Isus na svom tijelu. Mogli ste mu istetovira kao simbol nade i vjere. Možete dodati boje da izgleda realno. Ako želite potpunu tetovažu tijelo to možete učiniti na leđima ili torzo. Postoji mogućnost tetoviranja cijelu ruku.

2. Raspeti Isus Tattoo:

Isus je izdao jedan od njegovih vlastitih apostola, Juda i razapet na drveni križ. Tetoviranje je Isus bio razapet nije simboličan bola ili patnje, ali nade, jer je Isus uskrsnuo. Tetovažu raspetog Isusa oslikava tolerancije i vjere.

load...

3. Isus "Face Tatto:

Mogao si istetovira Isusovo lice ruke ili leđa. To bi bio predstavljanje vaše vjerovanje i vjera u moć dobro. Isus propovijedao poniznost i toleranciju i da je njegovo lice potpisan na vaše tijelo će vas podsjetiti na sve njegovo učenje svaki dan.

4. Cross Tattoo:

Možete imati krst istetovirane na bilo koji dio tijela da zadrži deo Isusa sa sobom. Bog živi u svima i to tetovaža će biti vidljiv podsjetnik da svaki put kada izgubite vjeru ili su na rubu odustajanja.

5. Ime Isusa Tattoo:

Ako ne želite vrlo opisni tetovažu ali žele zadržati podsjetnik na svoju veru sa sobom, mogao bi da istetovira Isusovo ime na ruci. Mogao si istetovirati njegovo ime na ruci kao pop zvijezda Katy Perry učinio. Također se može istetovirati ga u bilo koju boju želite.

load...

6. Outlined Riba Tattoo:

Legenda kaže da kada je Isus nahranio više od pet hiljada ljudi sa samo pet kruhova i dvije ribe. To se smatra jednim od njegovih čuda. Moglo bi se tetoviraju nacrt ribu da vas podsjetim da čuda postoje i da je Bog pomaže svima kada su stvarno je to potrebno.

7. Isus i Fish Tattoo:

Uz ribu obris da predstavlja čuda Isusa, mogao bi dobiti i njegovo ime tetoviran. To bi bio jasna poruka i podsjetnik Isusovog učenja i principima. To će vam pomoći da vjeruju u moć Boga kada se osećate iznevjeriti ili skeptičan oko njegovog postojanja.

8. Majka Marija sa Isusom Tattoo:

Moglo bi se tetoviraju majka Mary drži malog Isusa u naručju. To će vas podsjetiti vjere, nade i vjere svaki dan. Mogao si ovo tetovaža na leđima ili torzo i dodati dodir boje da bi izgledalo realno.

9. Slovo "J" Tattoo:

Mogao si samo da slovo "J" tetovirane na ruci. To će vas podsjetiti na Isusa svaki dan. Ova tetovaža je vrlo fleksibilan jer može biti potpisan na bilo koji dio svog tijela i na bilo koju boju želite.

10. Isus sa Halo Tattoo:

Isus može biti istetoviran na tijelu s aureolom oko glave. To će vas podsjetiti da zadrži vjeru u njega i sve njegove moći.

Nađi više takvih kategorija na "tetovaže Android App '

Slika izvor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

load...