Stil kose

Puff frizura DIY - korak po korak tutorijal

Puff frizura DIY - korak po korak tutorijal

Frizura A La Pouf debitirao 1775. Godine kada je nosio, Marie Antoinette, na trendove kraljica Francuske, na krunisanja njenog muža, Louis XVI.This visoke frizura se naziva i dim, ili toque. Kao simbol bezobzirnog ekstravagancije u 18. Stoljeću, nije bilo iznenađujuće da je ovaj frizuru uhvaćen na s plemkinje u svim Francuske. Sve zasluge za izum toque ide Leonard Autie, kraljevski frizer tog doba i također vidio puno poufs omiljeni hairdresser.The viktorijansko doba kraljice. S vremenom, zamršenost od lisnatog definitivno smanjila, kao i one koje vidite danas su neobične, ali trendi ipak.

U pouf daje lice mnogo više karaktera. To daje iluziju visine. To je vrlo svestran i može se stilu na vrhu ili sa strane. Možete napraviti i mali i veliki. Bez obzira na svoje godine, ova frizura sigurno će ti dobro. Bilo da imate dugu kosu ili kratka, ne matter.The najbolji deo je - može se kombinovati sa pletenicu ili punđu, ili možete samo zakačili lisnatog i pustiti kosu labavo, a vi ćete imati glave okreću kao vi podupirač prošlosti. Ako idete na casual večeru, ništa kao udoban pouf, a ako je u pitanju vjenčanje koje trebaš prisustvovati, u toque je dužan da amp svoj eleganciju kvocijent. Kada su ti šiške su izrasli i izgleda izuzetno neumjesno, to frizura je savršena da ih zadrži netaknuta.

Je Puff je postao sasvim uobičajena među slavnima i mladim ženama. Teško da treba vremena da organizuju svoju kosu u jednu. Osim toga, to izgleda graciozno, moderan i vrlo šik. Evo listing jednostavan, korak-po-korak postupak o tome kako to možete učiniti.

load...

Trebat će vam:

  1. Češalj
  2. Bobby Pins / A Tiny Clutch
  3. Sprej za kosu (samo ako ste kombinujući pouf sa obrađenom frizuru)

Kako napraviti Puff frizuru korak po korak

To je jednostavno i lako, i trebat će vam sve pet minuta da se ovo pravo. Pogledaj:

1. Očešljaj, i proverite da li je razvezane.

2. Uzmite mali dio kose na prednjoj strani, i povucite ga natrag.

Širine koje odaberete ovisi o obliku vašeg lica. Ako imate ovalno lice, možete uzeti veći dio, a vi ćete imati širi pouf. Ako imate okruglo lice, pobrinite se da povući manji dio vaše kose. Moglo bi se također dio vašeg pouf koristeći širinu obrve.

load...

3. Roll sekciji, kao što je prikazano na slici.

Oko od 2 - 3 puta je idealno, ali kotrlja se više od 3 puta mogao da ga jače nego što je potrebno. Valjanje pomaže da pouf netaknuta, kao i daje bolji oblik.

4. Korištenje roll kao grip, gurnite kose u prednjem takav da nadima.

Visina pouf je na vama. Što je veća želite pouf, više gurati. Samo se pobrini da vaša kosa ne bude neuredan u tom procesu.

5. Koristite sitnih kvačilo ili ukosnicu zadržati pouf netaknuta.

Ako ste kombinirajući lisnato sa drugom frizurom, možete koristiti neki sprej, inače nije preporučljivo.

Sada kada znate kako napraviti lisnato frizuru kod kuće, šta čekaš? Samo naprijed i da ludo s različitim frizure možete pokušati. Možete pokušati ovo. Izgleda komplikovano, ali u stvari, to nije teško. Pogledaj:

load...