Stil kose

Mnogi načini na koji je vaša debela kovrdžavu kosu učinila da plačeš

Mnogi načini na koji je vaša debela kovrdžavu kosu učinila da plačeš

OK, slušajte sve što vam je kolega dugo kose dame tamo. Godinama smo se borili pod doslovnom i figurativnom težina naših kovrče i žrtvovali mnoge traka za kosu u grm kose koji počiva na vrhu naše glave. I godinama smo posmatrali sve one šampon i ulje za kosu reklame koje prikazuju djevojke sa najpraviju kose i odnose se prema njima kao 'predivno. " Dok je moja borba protiv evrocentrične standarde ljepote je strasno i jaka, to će morati čekati još jedan dan. Za danas, da razgovara o svim borbama s kojima se suočavamo zbog naše lude kovrdžava kosa svaki. Single. Dan.

  1. Oh, broj češljeva i četki slomio si: Koliko puta ste povukla na čvorovima kovrdžave kose i doći daleko sa samo pola češalj u ruci? Odgovor: previše. Ja ne znam da li znate, ali ako ne otpetljati kosu u trenutku kada izađe iz tuš, možda kao i zaboravi na to dok ga ne oprati sljedeći. Jer boli kada pokušate da otpetljati kad je suvo a kada se to češalj / četka pauze u kosi. Dakle, trenutak tišine za sve naše pale mučenici, koji su položili svoje živote u službi naše kose.
  1. So. Mnogo. Ulje.: Ako si odrastao u indijskom domaćinstvu, velike su šanse da tvoja majka okupana kosu sa kokosovim uljem svaku šansu je dobila. Ali, evo stvar-kovrčave kose praktički upija ulje kao spužva. Tako da na kraju kupujete novi bocu svaki mjesec koji bi mogli biti, znate, teško na džep. Pogotovo ako se odlučite kupiti fancy stvari kao što je bademovo ili amla ulje.
  2. Oni Prokletstvo Hairstyle Vodiči: Da, ti prokleti frizuru tutoriali. Oni uvijek početi s lijepo glatka i ravna kosa. Pa, slušajte dama u videu: Ja nemam kosu kao što je vaša. A ako pokušam srerujemo moju kosu na mnogo načina, sve bih završiti sa je gnijezdo na glavi. Drugo, bilo bi potrebno zauvijek učiniti moju kosu u jednom od tih zamršene frizura, a to bi ipak nikada ne izgleda kao uredan kao njene i moje ruke na odmet od toga da se tako dugo.

@me kad god gledam frizuru tutorial

  1. Ravnanje kosu uzima vječnost: Dobar gospodar, čak i ne da me je počeo o tome. Moram da se mentalno pripremiti za najmanje nedelju dana prije nego što sam ispraviti moju kosu, jer je potrebno najmanje sat i strašna ruka grčeve. I, prilično siguran da pokrenete rizik od razvoja Sindrom karpalnog tunela ako ispraviti kosu prečesto. Isto tako, ispravljanje vaša kosa je u suštini prženje kosu sa svim topline. Kao, možda kao i raditi ovo:

Koji je tako otpada jer vaša kosa počinje postaje valovit roku od nekoliko sati.

load...
  1. Gledajući slike žena s lokne je bolan: Znaš o čemu pričam. Kada vidite Kangana Ranaut (Queen) ili Annalynne McCord (90210) ili Yara Shahidi (Crno-ish), ti ispunjena zavišću i grob osjećaj nepravde. "Zašto ne mogu moje kovrče to ?!", ti vrišti kao što se ugledaju na nebo. Sve što imam reći na to: Isto, curo. Isto.
  1. Ostavljajući kosu otvoreni na vrelom danu ne dolazi u pitanje: Znaš šta bi se dogodilo da ste ostavili kosu kada je vruće? Vrat će se istopiti se, a vi ćete umrijeti. OK, znam da pretjerujem, ali zaista se tako osjećaju! Čini mi se kao moja kovrče su bode vrat sa sitnim malo vilama i gakanje opako u mojoj bijedi. Što me dovodi do...
  2. Lepinje su tvoj najbolji prijatelj: lepinje je lako učiniti, i to traje oko 15 sekundi da baci kosu u jednom. Pa šta ako oni ne uvijek izgledaju slatko? U najmanju ruku, kosa ti je od tvoje lice i vrat. * Plače interno *
  3. Kovrdžanja: Treba li reći više? Bez obzira na to koliko serumu ili koji se ne ispire ste pospem, tvoj kovrče će se vratiti u svim svojim dosadnim sjaju u roku od nekoliko sati. I kao neko ko se bori sa (i nerado prihvatio) Frizz čitav svoj život, to je prilično ono što igra u svako jutro mojoj sobi:
  1. Spava sa otvorenim se jednostavno ne događa kosu: Ako si spavao sa svojim kovrdžave kose otvorene, verovatno bi te ugušio jer sam iskreno vjerujem u ovom trenutku da je moja kosa ima svoj vlastiti um. Isto tako, nemojmo ni govoriti o četkanje tvoju čvorova nakon što je proveo noć tako. Dakle, kad god vidim nekog spavaju sa kosom otvoren, to je ono što moje lice izgleda ovako:
  1. Vaša kosa je crna rupa za Bobby igle: Kroćenje niz kosu poziva na glupo iznos od Bobby igle koje nikada više nisu viđeni jer Vaš kovrdžava kosa je u osnovi praznina. Tako kupnje 100-paket Bobby igle je beskorisna, jer ćeš ostati bez njih u roku od mjesec dana.

Uprkos svim ovim i iskušenja sa kojima se suočavamo sa našim kovrdžave kose, mi i dalje volimo jer to što nas čini ističu u gomili. I zato što je svaki šef kovrdžave kose ima ličnost za sebe, to će ti pozajmiti Oodles individualnosti. Tako da prihvate svoj jedinstven i predivan kovrdžave kose i slaviti ovako dama:

load...