Stil kose

Kako napraviti holandski braid: korak po korak tutorijal

Kako napraviti holandski braid: korak po korak tutorijal

Holandski pletenica, također poznat kao obrnuti pletenice ili unutar-out pletenice, je jedan od najvažnijih jedinstvenog načina styling kose. Iako je frizura izgleda vrlo teško stvoriti, to je prilično jednostavna. Ona koristi iste tehnike koje ste možda već savladali u obliku francuskog pletenica. Jedina razlika je da umjesto prelaska deonica pletenice gotovo, prijeći niti ispod, a zatim u sredinu dok rade holandski pletenicu. To je razlog da je pletenica je poznat i kao obrnuti pletenicu.

Ovdje je jednostavan tutorial da oblikujete kosu u jednostavnu holandski pletenicu.

Stvari koje će trebati

  • U igle
  • Elastičnom trakom

Korak 1

Početi sa suhim ili vlažnu kosu. Možete probati ovaj frizuru i na ravne i kovrdžave kose. Očešljaj lagano i povucite ga natrag. Nanesite malo kose pjenu na srednje dužine kose (a ne na korijene). Ovaj proizvod će dati dodatni volumen vaše kose i sjajna "samo oprati" izgled. To je obično lakši na kosu, za razliku od gelova koji idu kosu i dati mu hrskavi izgled. Ako imate tanke ili tanku kosu, a zatim mousse je vjerovatno must-have proizvod za vas jer daje instant volumen kose.

load...

Sada, napravite bočni particiju.

Korak 2

Podijeliti svoju kosu na vrhu glave u tri dijela.

Korak 3

Pokrenite izradu pletenica, ali umjesto prelaska pramenove preko srednjeg komad, morat ćete ih pređu pod srednjem dijelu.

Korak 4

Nakon što ste prešli sekcije dva puta pod srednji dio, uzeti drugi deo sa strane i dodajte ga u jedan od vaših vlasi i ponovo prelaze ovaj pramen kose pod srednjem dijelu.

load...

Korak 5

Ponavljaju gore korak i idu dijagonalno prema drugom kraju.

Korak 6

Nastaviti braiding dok ne dođete do kraja. Osigurajte svoje pletenica sa crnim elastičnom trakom i stavio kosu preko vrha bend da to sakrije.

Završite frizuru primjenom sprej za kosu i sve je spremno!

Holandski pletenica izgleda najbolje na dugo do srednje dužine kose koja je talasasta. Ne brinite ako imate tanke i ravne kose. Uvijek možete uviti kosu kod kuće. Možete koristiti figaro uvijanje kose, ili ga možete uviti prirodno. Jedan od najlakših načina dobivanja kovrče prirodno je metoda čarapa lepinja. Sve što trebate učiniti je malo navlažite kosu i odvojite ih u rubrikama. Ne zaboravite, manja dijela, čvršće kovrdže će biti. Sada, postavite čarapa na vrhu vaše kose i početi valjanja to. Roll to dok ne dođete do tačke odakle želite kovrdže početi i vezati ga na kraju. Držite ga preko noći i narednog jutra kad UN-roll čarapu, naći ćete da je vaša kosa je ispalo u divne kovrče.

Brzo Savjeti

Evo nekoliko brzih savjete i trikove koji će vam pomoći da oblikujete Dutch dio:

  1. Možete accessorize vaše pletenica držeći neke bisere ili sjajne perle na to da mu daju više ženstveni izgled.
  2. Također se možete nositi rajf ili staviti prirodnog cveća na to da vaš frizuru izgledaju stilski i girly.
  3. Da biste dali svoj frizuru varijacija, možete napraviti holandski pletenica kao traka za glavu. Također možete napraviti pletenicu uključujući sve vaše kose u pletenice.

Dakle, to je bio jednostavan tutorial o tome kako napraviti holandskom pletenica kod kuće. Nadam se da vam se sviđa članak. Nemojte dijeliti svoje mišljenje u komentarima okvir ispod.

load...