Stil kose

Francuski Twisted Ponytail tutorial - sa detaljnim koracima i slikama

Francuski Twisted Ponytail tutorial - sa detaljnim koracima i slikama

Šik i sofisticiran, to je ono što Francuzi su žene. Njihov osjećaj za stil je toliko ukorijenjena u njima da je postala dio njihove ličnosti. Nije ni čudo što modne ikone i stilisti iz svih dijelova svijeta pokušavaju da ponovo klasičan francuski pogled u svojim kreacijama.

Francuski Twist Pony je elegantan, jedinstven varijacija klasične konjski rep. Ja kažem da je elegantan, jer ga možete nositi na poslu, za danom, ili na posebnom prilikom, a može upariti većina vaših odjeće s njim. Ovo izgleda kao tradicionalni rep sa prednje strane, dok je na leđa, tu je bljesak jedinstvenost i elegancije u obliku mini obrnuti francuski twist.

Ovdje je veliki tutorial o tome kako možete se zabaviti sa svojim rep i dati mu francuski twist.

Trebat će vam

  • U igle
  • Sekcija Clip
  • Elastičnom trakom

Kako napraviti francuski Twisted rep

Korak 1

Početi sa suhim ili vlažnu kosu. Možete probati ovaj frizuru i na ravne i kovrdžave kose. Očešljaj lagano i povucite ga natrag. Nanesite malo kose pjenu na srednje dužine kose (a ne na korijene). Ovaj proizvod će dati dodatni volumen vaše kose i sjajna "samo oprati" izgled. To je obično lakši na kosu za razliku od gelova koji idu kosu i dati im hrskavi izgled.

load...

Ako imate tanke ili tanku kosu, a zatim mousse je vjerovatno must-have proizvod za vas jer daje instant podsticaj volumen kose.

Korak: 2

Sada podijeliti svoju kosu dijagonalno u dva dijela - jedan veći sekcija i jedna manja sekciju. Veći dio treba sadržavati tri četvrtine dio vaše kose. Zatim odvojiti manji dio koji će biti oko centimetar ili dva od uha. Koristite odjeljak snimak odvoje porcije.

load...

Korak: 3

Uzmite veći sekcija i pričvrstite ga čvrsto u rep pomoću elastične trake.

Korak: 4

Sada uzmi manjeg dijela i početi izvlace. Pokušajte napraviti zaokret kao čvrsto kao moguće, tako da se ne olabavi kad ga omotati oko konjski rep.

Korak: 5

Twist sekciji do kraja, a zatim početi umotavanja uvrnutog sekcija preko konjski rep i oko njega.

Korak: 6

Osigurajte Twisted folijom ispod konjski rep pomoću U igle. Kada ste završili sa obezbeđivanje twist, ispraviti preostali dio vaše kose i pustite da se uklapaju u ostatak rep. Koristite sprej postavku da biste ga učvrstili. I to je to!

Ako je pokušao na ravnu kosu, konjskim repom vam daje više sofisticiran i elegantan izgled, dok je na valovite kose, to daje više casual i funky izgled. Možete oblikovati kosu prema prilici.

Brzo Savjeti

Evo nekoliko brzih saveta i trik koji će vam pomoći da oblikujete francuski uvrnuti konjski rep:

  1. Možete accessorize vaše French Twist držeći neki biser ili sjajne perle na njega i dati mu više ženstveni izgled.
  2. Također se možete nositi rajf ili staviti prirodnog cveća da vaš konjski rep izgledaju stilski i girly.
  3. Da biste dali svoj frizuru varijacija, možete napraviti normalan pletenice ili nizozemski pletenica manji dio kose umjesto da ga twist.

Dakle, nije bilo tako jednostavno? Šta čekaš? Daj ovo cool twist Pokušajte i dati svoj dosadan rep makeover! I nemoj dijeliti svoje mišljenje u komentarima okvir ispod.

load...