Stil kose

Bun frizura - korak po korak tutorijal

Bun frizura - korak po korak tutorijal

Dugu kosu uvijek sa sobom donosi i jedno pitanje - šta da radim s njim? To može biti primamljivo da se vijoriti u punom sjaju, ali postoje trenuci kada okolnosti jednostavno neće pristati na to. Pa šta onda? Najočigledniji odgovor sportu lepinji.

Bilo da je to ljeta ili ultra formalni događaj, oblikovanju lepinja iz kose je jedan od najlakših načina da izgleda elegantan odmah. Kada imate vremena i energije, možete probati neki od komplikovanih i zamršene lepinje tamo. Ali za one koji su u potrazi da se spremim u tren oka, ovdje je tutorial o tome kako napraviti jednostavan punđu.

Trebat će vam

  • Kosa elastična
  • Bobby igle
  • Hairspray

Kako napraviti Simple Bun

Potrebno je da pripremimo kosu prije nego što počnete. Ako vaša kosa je svježe oprana, neka se potpuno osuši prije nego što počnete. Možete dozvoliti da emituje suho ili koristite fen.

load...

Nije bitno ako je vaša kosa kovrdžava, valovit, ili ravno. Možete napraviti punđu sa samo o bilo koju vrstu kose. Tekstura vaše kose će zapravo dodati na cjelokupni izgled. Sada je vrijeme da počnete.

Korak 1

Češljate temeljito da biste dobili osloboditi od bilo kakve zapetljavanje. Ako je vaša kosa je kovrdžava, ili ako ste u stanju da riješi zaplete, koristite uređaj serum na kosu prije pranja ga. Okupite svoju kosu u podnožju vrata, i vezati rep. Pričvrstite ga pomoću elastična.

load...

Korak 2

S početkom u podnožju konjski rep, početi uvijanje kosu labavo. Kada ste na pola puta kroz ponija, čvor lepinji valjanjem uvrnutog dio i ušuškava krajevima ponija kroz njega. Uvjerite se da je čvor nije previše labav. Također, vidim da se naslanja na potiljku. Nakon utvrđivanja da, možete nastaviti na sljedeći korak.

Korak 3

Ćete imati pola ponija na ruci. Ono što trebate učiniti sljedeći je zamotati ponija oko lepinja i ugurati krajeve u uvrnutog području. Možete zamotajte kosu dobro ako želite ići na više formalni izgled. Također možete napraviti je obiman ćete ga umetnuti oko više labavo.

Korak 4

Osigurajte cijeli lepinja sa Bobby igle. Ovo je kako bi bili sigurni da se lepinja ne raspadne. Jedan trik možete pokušati se prskanje Bobby igle sa sprej za kosu prije nego ih koristite. To čini grip bolji, a praktično nema šanse labave niti visi oko.

Korak 5

Završni korak je opcionalan, ali ako želite da vaš lepinja držati se za jako dugo vremena, onda je ovo apsolutno neophodno. Spray srednje čekanje sprej za kosu na nju. To će držati punđu na mjestu. Također će spriječiti flyaways.

Konačni izgled

Kao što možete vidjeti, konačni izgled je jednostavan, ali elegantan i sofisticiran. Možete upariti ovu frizuru sa formalnim habanja ili etničke odjeću.

Brzo Savjeti

  1. Možete koristiti pribor kako bi vaš Bun izgledati odgajivača.
  2. Da biste dodali girly twist na bun, koristite slatka traka za kosu. Ovo radi posebno velika ako vaša kosa ima slojeve ili ako ste sportski šiške.
  3. Da biste napravili manje strukturiran izgled, možete olabavite lepinja malo prije korištenja laka za kosu.

Izrada Bun je jedan od najjednostavnijih i najlakših načina da oblikujete frizuru. Nadam se, ovaj tutorijal si pomogao. Javite nam u komentarima ispod teksta.

Video kako da to Donut Bun frizura

load...