Šminka

Vjenčanje šampanjca u Bangladešu

Vjenčanje šampanjca u Bangladešu

Brak je posebna prilika u životu svake žene, bez obzira na mjesto ona pripada! Isto važi i sa mladenke Bangladeša. Idu sve svoje odjeće, šminke i nakita.

Šminka Bangladeški mlada je obično vrlo lijepoj i ona se često vidi nosi raskošnu sarees na dan njihovog vjenčanja. Njihova šminka mora biti vrlo poseban i odgovaraju njihovim raskošnim odjeću. Green je vrlo često koristi hlad oka u Bangladešu svadba šminka rutine.

Evo jednostavnog Bangladeša svadba šminka tutorial za vas

Korak 1

Očistite lice potpuno svih prethodnih šminkanje / ulje ili prljavštine. Ili napraviti čišćenje toniranje hidratantna rutinu i zadržati hidratantna krema na koži za 5 - 10 minuta prije početka šminke. Na ovaj način hidratantne kreme će potopiti duboko u kožu.

load...

Korak 2

Nanesite dobar Primer ili baza za šminku. Ovo je važno jer želite da vaša šminka ostati dugo. Nisam koristio prajmer, ali je poželjno da koristite dobru osnovu za šminku dobro izgledati na slikama i za dugotrajan efekt.

Korak 3

Nanesite korektor. Koristite malom četkom da ga primjenjuju u tačke i zatim koristite prsten prstom lagano tapkajte korektor u. Pobrinite se da dobijete dovoljno pokrivenost oko očiju.

load...

 Korak 4

Sada uzmi kremastu crni eyeliner / Kohl / gel liner i nanesite ga na poklopcima. Aplikacija ne mora biti savršen kao što ćemo to uklopiti kasnije. Uzmi kist i uklopiti ga ravnomjerno na poklopcu. To će biti baza za smokey eye

Korak 5

Koristite stan sjenilom četkom primjenjuju zeleno sjenilo od unutrašnjeg do 2 - 3 poklopca. Sad uzmi kist i spoje dva senke zajedno. Možete dodati malo više zelene sjenilo za više intenziteta. Uzmite kosi kist i koriste iste zelene senke na liniju liniju donjih trepavica do 2 - 3 puta prema unutra. Takođe možete koristiti iste hladu zelene Olovka za oči, ako ga imate.

Korak 6

Koristite highlighter hlad da se istakne obrva. Također koristiti olovku četkom nanesite malo do unutarnjeg kuta oka previše.

Korak 7

Liniju oči s liner i nanesite tanku liniju od Kohl u liniju donjih trepavica. Također uviti trepavice i nanesite dva sloja maskare. Možete koristiti neke lažne trepavice da naglasi oči, međutim, to je opcionalno.

Korak 8

Sada početi primjenjivati ​​rumenilo. Uzmite malo količinu kreme rumenila i primjenjivati ​​ga od jabuka obraza u hramove. Zatim nanesite puder u kamenu / prahu da zapečati rumenila.

Korak 9

Sada za usne; piling ih koristite meke vlaknima četkice za zube nježno ribanje daleko mrtve kože. Zatim nanesite balzam za usne i pustite da prodre u trajanju od 10 minuta. Možete to učiniti dok ste nakon čišćenja, toniranje i hidratacija režim previše.

Korak 10

Sada izbrisati višak balzam nakon upijajuća papir / tkiva i koristiti za usne da ispunite usne potpuno. Onda uzmi ruž i koristiti četkicu za nježno nanesite tanak sloj ruža za usne. Raširite ga ravnomjerno na usnama. Nakon nanošenja sloja, vijak na tkiva i ponovo nanesite još jednom.

Korak 11

Koristite highlighter da se istakne Amorov luk i koristiti bronzer za oblikovanje lica. Ja sam preskočila ovaj korak jer je opcionalno.

A evo i konačni izgled iz digest svadba šminka Bangladeš !.

load...