Šminka

Tutorijal za početnike: Kako nositi tečnost za oči

Tutorijal za početnike: Kako nositi tečnost za oči

Liquid Eyeliner konture i daje preciznu definiciju u našim očima. Jednostavno rečeno nosi tečnost eyeliner će vam dati WOW efekt! Međutim, zadatak uzimajući ga na savršeno je svakako lukav zadatak, pogotovo ako imate drhtavim rukama. Uz to, moram priznati da ako postoji jedna šminka alat koji nisam potpuno savladao, to je primjenom moje tečnost eyeliner. Ili je u pitanju nešto previše debeo ili tanak, ili izgleda kao da je podstavljena pet-godišnji klinac. Totalna katastrofa.

Srećom, sa novim četke, formule, i bolje ukupne poboljšanja dizajna, ja sam shvatio da Eyelineri su sada lakše koristiti nego ikad.

Dakle, evo kratkog slika tutorial o tome kako lako koristiti tečnost eyeliner. Jedan od svakako treba malo prakse i strpljenja prije ovladavanja ove umjetnosti, a zatim možete se igrati sa liner za tip konturnih želite!

load...

Zašto koristiti Liquid Eyeliner?

A Million Dollar pitanje, možda! Za razliku od olovka eyeliners, tečnost liner naglašava oči na dramatičan način. Osim toga, čini trepavice izgledati puniji i traje duže od obične olovke.

Kako se prijaviti Liquid Eyeliner

Najvažnija stvar pred početak je kako bi bili sigurni da je vaša ruka je stabilan. Ako imate drhtavim rukama onda odmarati lakat na odgovarajuću podršku za prvih nekoliko puta kako bi izbjegli neravnim linijama.

 • Čista i premijera kapke. Primijeniti šminka za oči prije nanošenja obloge.
 • Tada počevši od sredine kapka nacrtati debelu liniju prema vanjskom kutu vaše oči držeći ga zatvoriti gornje linije trepavica. Ne zaboravite da ne pređu svoju liniju iza gornje linije trepavica širina mudar i pobrinite se da ne stavljati preveliki pritisak na njega. Savjet: Osigurati četkicu za obloge je tanka.
 • Onda opet od sredine povući relativno tanji linije prema unutrašnjem uglu oka.
 • Retuširali mjesta na kojima izgleda da linija bude razbijen ili neujednačena. Kada je završeno, nanesite malo korektora na kraju.
 • Završiti ovu tehniku ​​sa prašine senke za oči. Dramaticno!

I VOILA! Završili smo.

load...

Alternativne načine se prijaviti:

Gore Liquid Eyeliner savjeti ne može biti vrlo privlačan za početnike. Dakle, evo još nekoliko jednostavnih načina za primjenu tečni liner:

 • Možete postaviti male tačke duž linije trepavica i onda pokušati da im se pridruže simetrično i kasnije daju dotjerivanje za neravne ili sudaraju liniju poena (Sjetite se točkice ulazak crtanje praksa u djetinjstvu!)
 • Olovka eyeliner je relativno lako nanosi (pogledajte OVDJE za tutorial). Nanesite olovku eyeliner vrlo lagano na liniju trepavica, a zatim ga potamniti tečnim liner. To je relativno lakše učiniti kao što već imate liniju i strukture koje slijede.
 • Ukoliko niste crtanjem linije od sredine poklopca, možete početi od unutarnjeg kuta oka i dok dolazi prema vanjskom kutu pokušati napraviti liniju malo deblji.
 • Ako se suočavaju bilo kakvih problema prilikom prijavljivanja liner sa svojim zatvorenim očima, a zatim malo protežu vanjskog kuta oka
 • Još jedan način da se onu sa najmanjom administracijom linija pomoću vrhom četkice i tražim i spolja u ogledalu.

Dakle, to je to, naš početnik tutorial o tome kako nositi tečnost eyeliner. Nadam se da su ti prijedlozi će vam pomoći da biste poboljšali postava vještine. Nemojte nam reći da li je ovaj tutorijal pomogao na bilo koji način. Još bolje ako ne možete nas ostaviti sliku!

E sad, šta ako to ne odgovara oštrinu obloge, i traže da se omekšati ga da odgovaraju povodom? Bez brige jer šminke lekcija će vam pomoći u postizanju mekši krilati eyeliner izgled. Sada ne morate kompromis sa krilatog izgled, ali da izgleda meka u isto vrijeme! Evo našeg DIY šminke hack koji će vam pomoći nositi prekrasne klasične krilati eyelinershape, ali sa mekšim završiti, što ga čini potpuno prikladno za dnevnu, fakultet, ured ili samo za delikatan šminke oko očiju izgled.

Proizvoda potrebnih:

Napravimo popis proizvoda koji su potrebni za ovaj DIY šminku hack:

 • Liquid olovka za oči
 • Prikrivač
 • Kompaktni ili prozirni puder
 • Eye Primer
 • Vate ili sjenilo spongetip aplikator

Kako bi ublažila Sharp Liquid EyelinerLook?

Čitajte znati korake za postizanje tog meka i oštra Liquid Eyeliner izgled:

Korak 1:

Hidratacija je osnovni korak moramo slijediti prije nanošenja bilo kakve šminke. Isti princip se odnosi i na šminke oko očiju! Nježno potapše svoj omiljeni ispod očiju krema za vlaže delikatna područja i za ublažavanje suhoće. Čak i malo suhoće možete napraviti svoj make-up se pojaviti neprivlačan.

Početi primjenom i spajajući ga lagano sa svojim prstenom prst dok se ne uklapa u kožu. Osobe sa tamnijim i pigmentnih kapci mogu koristiti losos ili narančaste boje korektor prije nanošenja korektor. Tako ćete sakriti tamne krugove, ali i stvoriti još osnova za šminke oko očiju. Na kraju, postavite ga sa kompaktni puder da se zaustavi gužvanje proizvoda primjenjivati.

Sada primijeniti svoj omiljeni eyeshadowto kapka područje oči. Ubacite eyeshadowon ravnu četku i tiho tapkajte boja preko pokretnog kapka području.

Izabrao sam prekrasna svjetlo šampanjac zlato satenski eyeshadowcolor za ovaj tutorijal da jasno odražava učinak mekog krilima eyeliner izgled. Sada, uzmi crnu tečnost eyelinerand možete učiniti dramatičan krilati eyelinerlook kao obično radite - debeo ili tanak, potpuno ovisno o svojim željama.

Korak 2:

Sada, pričekajte nekoliko sekundi za formulu za postavljanje i potpuno osuši. Zatim, uzeti čistu vatom i lagano ga pokrenuti duž vanjskog ruba svog krilatog olovka za oči. Zamijene vate uz samo vanjske rubove, a ne donose ga blizu gornje linije trepavica području. Ideja iza ovog koraka je da ublaži vanjski oštru ivicu naše krilatog olovka za oči, ali trebalo bi da zapamtite da ne biste uklonili pigmentacija tekućine eyeliner jer bi to moglo učiniti vaš šminka za oči izgledaju istrošen i nestao.

Lagano pritisnite i tiho rade tamo-amo pokrete na vanjskim rubovima krilatog olovka za oči. Ne zaboravite da ne povući eyelinerover gornju liniju trepavica kapka područja kao što će dati izblijedio i neuredan izgled, koji neće izgledati dobro čak i za casual svakodnevne izgled.

Korak 3:

Sada, uzmi crnu eyeshadowon mat tanak uglom eyeshadowbrush i lagano ga gurnite na gornje linije trepavica, tik iznad krilatog olovka za oči. Ovaj korak je opcionalan, a ako ste u žurbi, možete potpuno ga preskočiti. Preporučujem to veze, ako imate nekoliko dodatnih minuta u ruci, jer će povećati dugotrajnost vaše šminke oko očiju i smanjiti oštre tečnost eyelinerlook.

I, ste gotovi! Tu imate meku, još izdužene krilati eyelinerlook.

Probajte i javite nam u komentarima ispod teksta.

load...