Šminka

Tutorial - Kako koristiti blush kao sjenilo za oči

Tutorial - Kako koristiti blush kao sjenilo za oči

Kada počnete šminku kao početnik, ili ste tako mladi da tvoji roditelji ne žele da ti kupim sve stvari koje želite ili ste tako nerado da ne želite kupiti više stvari. Tada je teorija multitasking dolazi u pomoć! Pokušate koristite karmin kao rumenilo, vaš eyeliner kao Bindi, vaš Olovka za oči kao obojene usne, tvoje korektor kao gol ruž, i naravno, vaše rumenilo kao sjenilo.

Koristeći isti proizvod za više namjena štedi novac, pa čak i prostora kada imate prostor za vrlo malo proizvode u torbicu za šminku u pokretu. Ja ću vam pokazati kako da uradim šminke oko očiju pomoću rumenila. Od rumenila bi trebalo da ti dam samo lagani pocrvene izgled, to nije kao pigmentirana kao normalan sjenilo, tako da ćete morati koristiti dobar prajmer / korektor ispod ovog da ga još živ i kako bi se spriječilo gužvanje manje i dugotrajniji. Takođe morate biti oprezni u odabiru rumenilo nijansa kao što obično dolazi u nijansama roze ili breskve i određene nijanse kada se koristi kao sjenilo može učiniti da izgledate žućkasto, ili čak kao da imate infekciju oka.

Evo ja ću vam pokazati tutorial o tome kako koristiti rumenilo kao sjenilo. Pratite jednostavne pet koraka za postizanje ovaj izgled.

Šta treba da uradite?

Korak 1

Početi sa dobro hidratizirana i skriven ispod očiju. Ovo će biti prvi korak u bilo kojem šminke oko očiju, bez obzira na doba dana.

Korak 2

Druga stvar koju će biti popunjavanje obrva. Imate opcije olovke, u prahu ili vosak dostupni na tržištu za istu. Možete se odlučiti za popunjavanje obrva u početku kao ja, ili kada ste gotovi sa stvaranjem željeni izgled oka.

load...

Korak 3

Sponzorirani

Četka za kosu od vaše obrve da ih postaviti u odgovarajućem obliku.

Korak 4

Dot neke šminke oko očiju bazu na kapke, a zatim stapaju. Ovaj korak je važan, posebno za ljude koji imaju masnu poklopcima. Bez obzira na to koliko divne šminke oko očiju je, bez prednamaza ili baza, ulje iz poklopaca će sve upropastiti.

load...

Korak 5

Prvi hladu rumenilo koje imam je peachy jedan svjetlo. Ovo je dobar hlad koji će se koristiti u cijelom poklopac. To će odmah uljepšati vaše područje oko očiju i da će napraviti cijelo lice izgledati svijetle i budan. Ovo rumenilo je iz Avon Simply Pretty opsega.

Korak 6

Možete spakovati ga četkom dobili uz rumenilo ili redovne šminke oko očiju četkom. Volim kasnije. Tapkajući prah je mnogo lakše četkom shadera u odnosu na rumenilo četkom.

Korak 7

Tako to izgleda na očima prilično svjetlo, ali super za dan habanje.

Korak 8

Sada, uzimajući drugi rumenilo nijansa, što je više od roze sa malo breskve tonovima, zamah u utičnicu području. Ovaj korak daje više definiran izgled vašim očima. Rumenilo koristi je Maybelline Cheeky Sjaj u hladu Fresh Coral.

Korak 9

Možete vidjeti-oči već tražim svježiji nego prije!

Korak 10

To je vrijeme da nanesite tanak eyeliner. Gel eyeliners su ruke niz najbolji u smislu izdržljivost i pigmentacije. Onaj Ja sam koristeći ovdje je od Maybelline.

Korak 11

Produžite eyeliner četkom prema gore i prema van da se postigne savršen krilati izgled. Sviđa mi se linija da bude tanak kada je krilati. To mi odgovara bolje. Ako imate kapuljačom oči, gusta krilati eyeliner će izgledati bolje.

Korak 12

Završili smo sa eyeliner ovdje.

Korak 13

Tanku crtu svoju liniju vodu sa tamnim crnim Kajal. Ja sam koristeći Loreal je Kajal Magique.

Korak 14

Curl vaše trepavice i nanesite maskaru kako bi vaše oči se pojaviti široko i budan. S obzirom da se radi o dnevnim izgled, ne morate koristiti dodatnu produženje ili za volumen maskara. Upravo sam uvijen moje trepavice ovdje bez premazivanje ga sa maskaru.

I to je gotov izgled!

Lako, zar ne? Samo dvije različite nijanse rumenila i spremni ste sa impresivnih dan vremena šminke oko očiju izgled. Sljedeći put kad putujem, postati pametna šminker i izgledaju sjajno bez nošenja cijeli šminke polica duž.

Do sljedeći put, pazite!

Šta šminka proizvoda vi nosite sa sobom na putovanjima? Podijeliti s nama u komentarima ispod teksta.

load...