Šminka

Šta je tonirani hidratant i kakve su njegove koristi?

Šta je tonirani hidratant i kakve su njegove koristi?

Postoji toliko krema i losiona koje koristimo. Zbunjeni o tome šta je šta? Želim znati što je dobro za vas? Želim da znam šta da koriste ovisno o različitim prilikama?

Za to je važno znati razliku između proizvoda i njihove prednosti, tako da možete odabrati svoj proizvod za svakodnevnu upotrebu promišljeno. Možda ste koristili temelj i BB kreme. A sada KZ kreme su i do nas.

Ali ono što je ovlaživač u boji? Kada i zašto se koristi? Možda ste već radije BB kreme za redovnu upotrebu i temelji na prilikama. Onda, što su zatamnjena ovlaživača?

load...

Bacite pogled ispod znati više o tome i da znaju kako da razlikuje među ovlaživač u boji, BB krema i temelj.

Ovlaživač u boji:

A ovlaživač u boji kao što je navedeno u samom ime je hidratantnu kremu sa blagim nijansu u njemu. To daje blagi polirani izgled ili malo nijansu kože u odnosu na temelj. Sadrži ovlaživači, antioksidansima i nekoliko drugih sastojaka kao što su željezo oksida, titan dioksid.

A razlika između temelja i ovlaživač u boji treba naglasiti da je u bivšoj, titan oksid je prisutan u oko 14 do 15% količine, dok u drugom je prisutan u samo oko 3% količine. Ovaj sastojak se koristi za isporuku boje kože.

load...

Temelj se koristi za pokrivanje kože slojem za besprijekoran i savršen izgled kože, dok radovi najbolji ovlaživač u samo kao dobar ovlaživač, hidrataciju kože, dok u isto vrijeme ujednačava ten.

Upotreba:

Prije svega, primjenom osnova nije tako lako. Potrebno je da sve to tapkajte po koži savršeno za pravilnu pokrivenost. Glavna prednost je ovlaživač u boji je da ne morate brinuti o primjeni.

Kao i svaki drugi losion ili kremu, samo se mala količina ga i primijeniti ga na kožu. Isto tako, ako vam se sviđa svjež izgled, ovaj proizvod samo je dovoljno. Tu je na svim nema potrebe praha. Ako ste više mat ljubavnika, koristite čista prah i završili ste. Dakle, odaberite onu najbližu na tonus kože. Također, ovaj proizvod je pogodan za suhu do kombinacije oguljeno ljepote jer prenose masnoće na koži.

Prednosti:

  • Dosljednost je tanji od bilo koje druge kreme kao temelj i BB krema.
  • Jako je lagan na koži.
  • Za razliku od BB krema, možete birati iz širokog spektra nijansi.
  • Vlaži i hidratizira kožu.

Nedostaci:

  • Anti-age ili izbjeljivanje svojstva su odsutni u zatamnjena ovlaživača.
  • To ne može odgovarati masne kože ljepote. To u potpunosti ovisi o samom proizvodu.
  • No pigmentacije na sve što je veoma važno. BB kreme imaju tu prednost da budu pigmentirana.
  • Oni ostaju manje na koži i daje manje boje kože.
  • Skup
  • Vrlo manje SPF pružaju ovih proizvoda i to može varirati od SPF 15 do 30, a BB kreme početi od SPF 30.
[Read: Ovlaživači vašoj koži]

A tonirana krema može dati manje boju kože, ali ostaje na istom kao BB krema.

Ako imate manje nepravilnosti ili skoro čak ton kože možete definitivno ići na zatamnjenim hidratantnu kremu. Ako ne, BB krema može biti vaš izbor. Također je obojena krema je bolje za tinejdžere i ranim dvadesetim godinama, s obzirom da u to vreme kože ne zahtijeva puno više od toga. Kao što je jedan dob povećava, jedan all-in-properties u BB krema da je od suštinske važnosti za svakodnevnu upotrebu.

Tako da se nadam ovaj članak vam je dao dobar jasan ideju o tome šta je ovlaživač u boji je. Shoot nam komentar. Ostati prekrasna!

load...