Šminka

Šarmantna šminka za oči inspirisana Grčkom bogom - tutorijal sa detaljnim koracima i slikama

Šarmantna šminka za oči inspirisana Grčkom bogom - tutorijal sa detaljnim koracima i slikama

Ja stvarno ne razumijem o čemu se radi o Grčkoj? Sve izgleda tako lijepa i veličanstveni o njima! Iako nikada nisam bio tamo, ali sam čuo milion puta od mnogo lepih Grkinja u grčkoj mitologiji. Koji na Zemlji ne zna Helen Sparta, najljepših žena na svijetu. Svi poznati po svojoj moći, milosti i eterične ljepote!

Grčki boginje su poznati po svojoj prirodne ljepote i sofisticiranost! Imaju predivan blistav maslina kao tena sa savršenim oblicima tijela. To je definitivno vrijedi probati njihove grčke šminke oko očiju i istinski žive svoje živote za jednom! Ali, razmišljajući o tome kako da se postigne izgled? Da se ne brine jer mi vam donosimo predivan i dramatičan grčki Goddess- inspiriran šminke oko očiju tutorial u jednostavnim 8 koraka. Dakle, sada je vrijeme za vas da probudi vaše unutrašnje boginja čula.

Grčke boginje Eye Makeup Tutorial:

Pustite nas da pogledamo na korak-mudar grčke boginje šminke oko očiju tutorial:

Korak 1: prikrila i stvoriti iluziju Deeper Set oči

Nanesite dobra krema za oči u pod područje oko očiju i iznad kapaka da vlaže područja. Evo, ja sam koristio Banjaras krema ispod očiju. Sada nanesite korektor za skrivanje mrava tamne krugove i podignite područje oko očiju. Evo, ja sam koristio Kryolan Derma Camouflage korektor. Koristite kompaktni puder, koji je proziran ili tonirana da postavite korektor za sprečavanje gužvanje.

load...

Ste gotovi s prikrivanje. Sada ćemo početi šminke oko očiju. Uzmite mat narandžasto-smeđe sjenilo i nanesite ga na pregiba oči. Ovo će dodati dimenziju i izvući vašem području pregiba dati iluziju dublje usađene oči poput grčke žene. Evo, ja sam koristio Kryolan rumenilo u Mocha kao sjenilo.

Korak 2: Blend pregiba područja Opet For A Soft Eye Look

Uzmite mat smeđe sjenilo što je za 3 nijanse tamniji od vaše ton kože. Nanesite ga u nabor području malo teži od prethodnog koraka. To se može lako postići koristeći paperjast miješanje četkom i imitiranje mekom brisača pokreta. Sada nanesite tamniju mat smeđe sjenilo za dalje više produbiti pregiba područje oči. Uzmite čisti kist bez sjenila i spoje nabor područje još jednom. Ovo pomaže da uklonite oštre rubove i daje mekan izgled očiju. Evo, ja sam koristio dan Elf na plaži paleta sjenila za oči za srednje i tamno mat smeđa sjenila.

load...

Korak 3: Nanesite Shimmery Gold sjenilo za oči

Nanesite shimmer, svjetlucavim zlatno sjenilo bazu u centar kapka područja. Ova baza će djelovati kao medij da drži sjenilo će se kasnije primijeniti i omogućava da bude svetlije. Evo, ja sam koristila Maybelline Color Tattoo u sjeni Bold Gold.

Korak 4: Get A Maksimalna Boja intenziteta na kapcima

Nanesite žuti sjena zlato oči u shimmer finiš preko sjenilo bazu krema koja se primjenjuje u prethodnom koraku. To je najbolje da se izbegne blijedo ili lakši zlato sjenilo jer neće dati inspirativan grčki look. Nanesite sjenilo u tapšući pokretima za dobijanje maksimalnog intenziteta boje. Početi primjenjivati ​​od unutarnjeg kuta oka i zaustaviti sjenilo u središtu poklopca. Evo, ja sam koristio Lakme paleta sjenila za oči u Tanjore Rush za žuto zlato shimmer sjenilo.

Korak 5: omekšati sjenilo u boji

Koristite fluffy kist i omekšati rubu zlatno sjenilo sa smeđe sjenila ranije primjenjivati.

Korak 6: Napravite Winged Eye Effect

Uzmite crnu tečnost eyeliner i početak crtanja debelim krilati olovka za oči. Povući crtu od najskrivenije ugla oka do najudaljenije uglu područje oko očiju, stvarajući oštre krilo. Evo, ja sam koristio Kryolan Crni tuš za oči. Zatim liniju liniju donjih trepavica i vodene linije sa crnim kremastim Kajal olovku. Nanesite svjetlo šampanjac highlighter hlad do kosti područje obrve da istakne oči. Evo, ja sam koristila Revlon senka veze sjenilo u hladu pijeska.

Korak 7: Napravite Fish Oblik Tail Eye

Uzmite isto žuto zlatno sjenilo sa kutne sjenilo četkom. Sada red svoj donje linije trepavica u vrlo gusta način i krilo je napolje da se stvori ribe rep u obliku eyeliner izgled.

Korak 8: Dovršite The Fish Tail Look

Koristite isti crni eyeliner i pratite liniju donjih trepavica pomoću Kajal. Onda stvoriti mali silazni trokut i napunite je da završi riba rep u obliku eyeliner izgled.

I ste gotovi!

Zar nije super lako pratiti A grčke boginje šminke oko očiju ideje u 8 jednostavnih koraka? Ako želite isprobati ovaj izgled, ali ne siguran o nošenju intenzivno dramatičan krilati brod, a zatim ga podesiti za jednostavnu eyeliner izgled rock ovaj look.

Probajte i slobodno podijeliti svoje povratne informacije u komentarima.

Preporučena Članci:

  • Egipatske kraljice Inspirirani Eye Makeup Tutorial - Sa detaljne korake & Slike
  • Butterfly Inspired šminke oko - Vodič s detaljnim koracima i slike
  • Jesen Inspiriran Eye Makeup Tutorial sa detaljnim koraka i slike

load...