Šminka

Različite vrste maskarama

Različite vrste maskarama

Long, Luscious, debele trepavice su uvijek u stilu. Većina nas, međutim, nije bilo dovoljno sreće da se rodi s takvim prekrasnim trepavicama. Srećom, kozmetičkoj industriji je tu da pomogne! Bez obzira na vaše potrebe, postoje različite vrste maskara tamo za tebe.

Različite vrste maskara:

Postoje različite vrste i kompozicije maskare na tržištu koji mijenjaju čitav svoj izgled očiju u sekundi.

Kratka trepavice? Probajte produženje maskaru. Thin trepavice? Probajte zadebljanje maskaru. Ravno trepavice? Probajte curling maskaru. Sva tri? Probajte voluminizirajući maskaru. Sve što trebate znati je kako primijeniti maskara na pravi način.

load...
  • Topiv u vodi Mascaras se lako zamrljan / ljuskicama i nisu dugo nosi. Oni se mogu lako ukloniti sa bilo kojim osnovnim šminke.
  • Voda dokaz Mascaras ne dobijete Smudged i su dugi boravak. Oni su najbolji izbor za ljetima i Monsoons. Oni su teško ukloniti sa običnim uklanjanje i treba posebnu bazi ulja šminka za uklanjanje. Ovo su izuzetno obrađuju formule koja ostati netaknuta na oči za duge sate.

Osim ovog širokog klasifikacije Mascaras su pod ponovo svrstavaju u prahu, vrhnje i tečnost maskare.

1. Powder Maskara

Powder Maskara se veoma razlikuje od mokro i suho maskara. Možete dodati nekoliko kapi vode u njega i koristiti ga sa štapićem. Maskara postavlja dati lažne trepavice vrstu finiš.

2. Cream Mascara

Kremasta maskara daje volumen tanke i retke trepavice i dodaje dubinu očiju. Ali to se razmazuje lako, tako da će biti potrebna posebna vrsta aplikatora za to.

load...

3. Liquid Mascara

Ove maskare se lako naći, a najčešći od svih i uglavnom koriste žene koje su malo uvijene trepavice. Ona poboljšava i izoštrava trepavice. Oni su dostupni u oba otporan i topiv u vodi varijante vode.

Odabir Right Mascara aplikatorom

Maskara aplikator dolazi u različitim oblicima i veličinama, a svaki štapić služi u druge svrhe.

  • Ravno maskara štapovi su jednostavan za korištenje jer omogućavaju lakši pristup male trepavice i unutrašnjeg kapka trepavice. Također se možete držati četkicu u različitim uglovima u potpunosti kaput trepavice.
  • Zakrivljene Brush je savršen za one koji su u potrazi za više kovrče i dodatni lift na trepavice. Češalj u obliku maskare je dizajniran da obeshrabri grudica i razdvaja trepavice.
  • Češalj Četka pomaže da se razdvoji trepavice i daje čak i aplikacija. Nadalje, dodaje dužinu i volumen trepavica.
  • Big Četka maskara kapute više maskare i daje više zvuka na trepavice. Štap je zbijen čekinje, koja je savršena za dodatnu debljinu. Veliki maskara četkom možete dodati grudve i može biti teško koristiti u puta, ali s nekim praksi ćete se navići.
  • Long četka je najbolja za produžavanja kao dugačak štapić sa još prostora neće pružiti toliko volumena kao veliku četku. Preporučuje se da se odvoje i definirati trepavice.
  • Mala četka je bolje za male trepavice, jer ne nagomilavaju trepavice, čime se nudi debljine.

Različite formule Mascaras

1. Produžava trepavice

Produžava trepavice dodaje dužine postojeće trepavice. Četke većine produžavanja maskare imaju gušći čekinje, koji omogućavaju maskaru da se na trepavice, posebno na vrhovima.

Ova maskara je najbolje za ljude sa kratkim i oskudna trepavice. Da biste napravili najviše dužine, morate primijeniti najmanje dva sloja maskare na trepavicama. Kada se nanosi maskara, ova vlakna se vezuju za vrhove trepavica, da ih se pojaviti više odluka.

2. Zadebljanje / voluminizirajući Mascaras

Volumizing Mascara pomaže vam ostvariti puniji i deblji trepavice jer sadrži deblji formulu voskova i silikonskih polimera. Ona tvrdi da je savršen za ljude s tankim ili retke trepavice, bez obzira na duljinu. Za razliku od produženje maskare, ne primjenjuju sintetičkih vlakana i dizajnirane su da upotpune oblika i boja naših prirodnih trepavica.

3. Curling Mascara

Curling Mascaras pomoći da se poboljša prirodno pregib trepavica. Maskara dosljednost je malo deblji od drugih vrsta maskare, što dodatno pomaže da se držite uvijanje.

4. Lash Definiranje Mascaras

Lash Definiranje Maskara je proizvod sve-u-jednom koji nudi volumen i debljine. To su obično dostupni kao vodootporan. Zahvaljujući svojoj dosljednosti i teksturu, širi ravnomjerno i svaka trepavica izgleda odvojene, dobro i lijepo uvijen dati koji daje volumen i debljine, nudeći tako savršen izgled.

Većina maskara na tržištu nude sve ove osobine ali trepavica definiranju maskara je jedinstven jer sadrži posebne pigmente i polimera za definiranje trepavice od korijena do vrha. Lash Definiranje maskare daju prirodan izgled trepavica i najviše odgovara maskara za svaki dan habanje.

5. Non-grudica Maskara

To su najnoviji dodatak na tržištu i sadrže glicerin i svile ekstrakata, koje daju trepavice uredni finiš. Aplikatore imaju duži štapić za dublje finiš.

6. Topivo u vodi / redovne i vode Dokaz / vodootporan

  • Topiv u vodi Mascaras se lako zamrljan / ljuskicama i nisu dugo nosi. Oni se mogu lako ukloniti sa bilo kojim osnovnim šminke.
  • Voda dokaz Mascaras ne dobijete Smudged i su dugi boravak. Oni su najbolji izbor za ljetima i Monsoons. Oni su teško ukloniti sa običnim uklanjanje i treba posebnu bazi ulja šminka za uklanjanje. Ovo su izuzetno obrađuju formule koja ostati netaknuta na oči za duge sate.

Prilikom odabira maskare, preporučljivo je da se utvrdi performanse i ishod prije kupovine maskaru. Odlučite šta želite da postignete iz vašeg maskara će znatno suziti pretragu. Nadam se da ovaj članak će vam pomoći odabrati pravu maskaru za vas.

load...