Šminka

Kako savršiti oko očiju Cat (sa detaljnim koracima i slikama)

Kako savršiti oko očiju Cat (sa detaljnim koracima i slikama)

Oči mačke su očaravajući, zar ne?

To vitki oblik i obris - ima nešto o tim mačje oči! Oblogu izgled cat eye je dosta bijesa u svijetu šminke za dugo vremena sada. Od Cleopatra na Bollywood glumica, mačka oči su razmetao po svim ženama koje su na vrhu svoje modne igre. Ovaj izgled je tu da ostane, tako da je najbolje da pokuša i usavršiti ga odmah. Nikad nije kasno da se počne!

Prije nego što zaronite u cat eye makeup tutorial, to su stvari koje će trebati.

What You Will Need

 • Bukvar
 • Eyeliner

Šta da radim Prije nego će učiniti šminka Cat Eye?

Postoji nekoliko stvari koje morate Čuvaj prije nego što počnete na šminku. Obrati pažnju na korake u nastavku, to je važno!

load...

Korak 1: Prep The Eye

Već prvi korak je da se stvori dobra osnova za mačka oka. Pobrinite se da temeljito očistiti, ton i vlaže. Ako imate crvenilo oko očiju, podočnjaka ili natečenost, koristite serum za oči ili krema za oči. Ove učiniti čuda! Da biste bili sigurni da je šminka stoji dobro, nanesite prajmer.

Korak 2: Pick eyeliner

Sada kada imate bazu učinio, to je vrijeme da izaberem proizvod koji radi za vas. Možete koristiti tečnost brod koji dolazi u maloj bočici bocu sa tankim kistom aplikator ili flomasterom. Također možete koristiti eyeliner gel-based koji dolazi u lonac. Morat ćete koristiti kosi kist ili eyeliner četkom za ovo. Radi jednostavnosti, hajde da koristite flomaster eyeliner. Ovo je zgodan, i jednostavan za korištenje, ako ste početnik. Volim koristeći Oni su Real! Push up Eyeliner od Benefit. To je eyeliner gel-based koji dolazi u obliku olovke. Aplikator je najbolji dio jer je pod uglom.

Sada, bez daljnjeg odlaganja, počnimo sa tutorial!

Kako to učiniti Cat Eye Makeup - Tutorial

Korak 1: linije Gornja liniju trepavica

Liniju gornjeg lashline u spor potezima. Krenuti sa malim potezima, jer ne želite žuriti prebrzo i nered. Ako napravite mali poteza, možete postepeno povećava debljinu kao na tvoj zahtjev.

load...

Korak 2: pronaći pravi ugao

Ovo je ključno! Pratite prirodni oblik vaše oči će vas voditi o tome gdje bi tvoj flick ići. Zamislite da vaše donje linije trepavica je produžen. Ovo bi trebalo da bude pod uglom koji kreirate flick. Možete koristiti sjenilo i kosi kist za otprilike mapiranje oblik.

Korak 3: Kreirajte Flick

Nakon što ste ugao shvatili, koristite isprekidana prijedloge sa svojim eyeliner za stvaranje Flick. Koristeći male tačke će vam pomoći da shvatiš šta će biti konačni oblik Flick. Kada ste zadovoljni s tim, pridružiti točkice i popunite ga za spajanje na liniju ste nacrtali iznad lashline.

Korak 4: Clean Up

Ako oblik je malo nakrivljen, uvijek možete koristiti vatom ili korektor da se to ispravi. Voila! Jedan savršen cat eye, spreman da vidi svet!

Igrati sa svojim Cat Eye!

1. Debljina

Feeling malo hrabar? Napravite liniju iznad trepavica debljine. A zaobljeni i deblji izgled učinit će vaše oči izgledati veće. Ako ste u potrazi za izdužiti obliku oka, a zatim se stvori tanka linija. A tanji cat eye će dati iluziju duže oči.

2. Dužina

Također se možete igrati sa dužinom Flick, ali ne previše. Ako želite da bude jednostavno, možete stvoriti mali flick. Ja to zovem mače oka (haha, da to?). Kada želite ići za dramatičan izgled, možete priuštiti da ga malo duže. Izbjegavajte oba ekstrema kao što može izgledati neumjesno.

3. Oblik

Još jedna stvar koju treba uzeti u obzir je, kakav oblik tražite. A pravo oštar Flick će vam dati nervozan izgled. Ići na zakrivljeni Flick, a vi ćete imati vrlo graciozan auru.

Različite vrste Cat Eye Makeup Looks

Klasičan cat eye je super, ali isto tako se igrati s njim nakon što su udobne s njim. Bacite pogled na različite stilove možete se odlučiti za:

1. Smokey Cat Eye:

Ko ne voli dobar smokey? Oni su uvijek u trendu. Volim svoju fer udio crnih brodova, tako da je ovo jedna od mojih omiljenih. Šta više, to je veoma jednostavno stvoriti!

 • Korak 1: Napravite mačka oko olovkom koja se može zamrljan.
 • Korak 2: Koristite Smudger ili četkom razmazuje ga i stvoriti mekan izgled zadržavajući oblik Flick.
 • Korak 3: Nanesite olovku za usne sa svojim donje linije trepavica, kao i mrlja.
 • Korak 4: Koristite korektor ispod Flick da ga izdvajaju više. To je sve!

2. Sjenilo za oči:

Dodajte malo nešto ekstra. Idi na duge milje i primijeniti neke sjenilo.

 • Korak 1: Nanesite malo sjenila i stapaju dobro.
 • Korak 2: Napravite mačka oka. To je tako lako!

3. Bright Semi Smokey:

Ako želite zadržati mačka oko crno, ali žele da se igraju s bojama, ovo je za tebe.

 • Korak 1: Kreirajte cat eye kao i obično.
 • Korak 2: Koristite zabava svijetle boje po svom izboru. Nešto kao svijetle plavo!
 • Korak 3: Pokrenite ga preko svog dna lashline za efekt smokey. To je to!

4. Glitter Cat Eye

Pop neki glitter ispod očiju da ga izdvajaju.

 • Korak 1: Napravite mačka oka.
 • Korak 2: Napravite smokey efekt pomoću smeđe sjenilo u donjem lashline stvoriti bazu.
 • Korak 3: Izaberite glitter liner. Ako nemate, možete koristiti i sjaj pigment i nanesite ga sa vrlo finim kistom.
 • Korak 4: Nanesite ispod trepavica za stvaranje svijetle i svjetlucave izgled.

Ove izgled su izuzetno jednostavan i super zabavno stvoriti. Sada kada znate sve što je o tome kako da savladaju cat eye, pogledajte ove savjete o tome kako dalje ga usavrši.

Savjeti koje treba pratiti uz primjenu šminka Cat Eye

 • Ne izvlačite kože u vašoj blizini browbone uz stvaranje listanja. To je ogroman, ne, ne! Ćete završiti potpuno pokvari oblik.
 • Umjesto toga, pogledaj dole tako da je vaš platnu, zvani vaša koža je glatka raditi.
 • Investirati u šminka ogledalo. To će vam pomoći u usavršavanju tih malih detalja.
 • Pokušajte i koristiti sujete ili toaletni stol, dok primjenom eyeliner. Ovo će ga učiniti lakše držati vaše tijelo u dobroj poziciji. Možete biti lakat na stolu, koji će vam dati mirnu ruku i glatko ishod.

Radujem se sljedeći put ne mogu sve od sebe na šminku, jer ja lično baš volim mačka oči i pojačavajući ih s bojama! Pa onda, šta čekaš? Znaš da si uzbuđen da pokuša i testirati ih sve napolje. Javite nam kako je ispalo u komentarima okvir ispod.

load...