Šminka

Kako primijeniti ružičastu kožu na okruglom licu?

Kako primijeniti ružičastu kožu na okruglom licu?

Rumenilo je važan dio vaše svakodnevne šminke rutinu. To vam daje klesanim vilice izgled koji čini vaše lice izgledati tanji i stvarno konture. Pravilno pokretom savršen boji rumenila možete dati savršen fotogeničan izgled. Za nanošenje rumenila na različitim oblicima lica, proces prijave treba da se razlikuju od jedne oblik lica do drugog.

Posebno kada je u pitanju okruglo lice kopirnih sa rumenilo, morate držati nekoliko stvari na umu. Danas ćemo vam pokazati korak po korak kako da se prijave rumenilo na okruglo lice.

Kako se prijaviti Blush na okruglo lice?

Nekoliko osnove prije nego što počnemo nanošenja rumenila na okruglo lice:

1. Odaberite boju rumenila u blizini vašeg tena. Ako ste stvarno blijeda onda za ružičasto nijanse inače odaberite peachy ružičasta boja dok se krećete prema preplanuo ten u hladu skale. Za indijskog fer ten svjetlo ružičasto rumenilo odgovara najbolje dok je za indijskog preplanulom tenu peachy nijansa je najbolji.

load...

2. Ne koristite shimmer ili glitter rumenilo na udubljenjima obraza.

3. Ukoliko se prijavljujete puder rumenilo, ne primjenjuju se direktno preko fondacije koja ima puderasti finiš. To će samo dovesti do blotchiness. Prvo nanesite hidratantnu kremu. Ako ne želite da se prijave hidratantne kreme, a zatim nanesite ovlaživač u boji umjesto temelj direktno a zatim koristite rumenilo na njemu.

Za krem ​​rumenilo, koristite ga na prahu kompaktnom bazu. To će dovesti do manje blotchiness. Ne morate brinuti o vrsti temelj previše u ovom slučaju.

4. Izbjegavajte korištenje prstiju, brisevi, vata ili šminka spužvi. Koristite kvalitetan rumenilo četkom. Vidim da čekinje imaju super satena mekom osjećaj za njih.

load...

5. Za okruglo lice okonturenje lice je vrlo važno da se daju više ovalni i klesanim izgled.

Kako aplicirati rumenilo na okruglo lice?

1. Morate koristiti rumenilo na najmanji području između obrva oči i kose. To će dati elegantniji izgled čela.

2. Suck obraze u i pratite konture obraza apples.Swipe vrlo lagano za dvije do tri poteza duž strana u obraz jabuke počevši od blizu ušća trenutku ostavljajući oko pola inča upto tačke u blizini uha.

3. Rumenilo ne samo konture obraza, ali i izoštrava nos. Uzmite rumenilo četkom i u jednoj ravnoj liniji duž strane nosa. Učiniti isto na suprotnoj strani. Nemojte koristiti preko nosa kosti.

4. Okruglo lice je u osnovi krug zbog zaobljenosti brade. Je stoga potrebno Štemovanje brade području. Pratite pocrveni po ispod prikazane linije. Onaj inča prostora na dvije strane brade treba dati jedan nježan pokretom rumenilo. Ne koristite previše rumenila ovdje. Koristite sve što je ostalo na četkicu.

 [Read: Blush Brush i beneficije]

5. Završne kontura obloge trebaju biti kako slijedi za okruglo lice.

Rumenilo uvijek treba primijeniti sa svjetlom rukama tako da se crvenilo dobiva pomiješana s vaše kože i treba da izgleda prirodno.

6. Ovo je potpuno opcionalno, ali ako želite ružičasto dodir na obraz jabuke, a zatim odaberite neku drugu nijansu rumenila, što je lakši od hlad koristite na konture i dati okrugli prevlačenja ovog rumenila na obrazu jabuke.

Savjet: Ako koristite kremasto rumenilo, ne zaboravite da potapše malo kompaktnih lagano nakon prijave za satenski glatkom bez čir finiš. I šminku je završena!

Nadam se da ovaj vodič briše sva vaša pitanja o tome kako primijeniti rumenila na okruglo lice! Ostavite nam komentar!

load...