Šminka

Kako popuniti obrve i preuzeti svet

Kako popuniti obrve i preuzeti svet

Obrve može učiniti ili slomiti šminka igra, zar ne mislite?

Ako su oči prozori duše, a onda obrve su okvir. I okvir su, za one dodati definiciju i strukturu u lice. Bez obzira na to koliko dramatičan ili ublažena šminku oka, obrve mogu napraviti pravi razliku na svoj izgled. Možete ih zadržati zgodna i dotjeran, ali oskudna obrve mogu upropastiti vaš izgled koliko god neuredna one.

Jednom kada znate točno kako postići savršene obrve oblik i pravo tehniku ​​da ih popune, gotovo postaje druga priroda tokom šminka rutinu. Ja definitivno znati da je napravio veliku razliku za mene, tako pročitati na znam kako da to perfect!

load...

Postizanje The Perfect obrva Oblik

Prije nego što pokušate da popunite obrve, sigurni da mapirati oblik savršeno. Evo nekoliko koraka o tome kako možete postići savršene obrve oblik.

1. Odredite Polazišta

Važno je da shvatite i ispravite oblik obrve prije nego što počnete da ih popuniti. To možete učiniti uz pomoć olovka za obrve. Za početak, stavite olovku u vertikalnoj liniji protiv najudaljeniji dio svog nozdrvu. Pokrenite oblikovanje od mjesta gdje je olovka dodiruje tvoje obrve u tački A.

2. Odredite kraj Points

Isto tako, morate shvatiti gdje obrve treba da se završi. Držite olovku dijagonalno od najudaljeniji dio svog nozdrvu sa svojim hramovima. Na mjestu gdje se olovka proteže svojim očima, u trenutku C gdje obrve bi idealno završiti.

load...

Napomena: U oba slučaja, ako ste pronašli pramenova prošlosti 'liniju' koju je formirao olovke, obrijati ih. Ako postoji jaz između "liniji" i stvarnog pokretanja / završnu tačku vaše obrve, morate popuniti ga taktično kako bi dobili savršene obrve.

3. Get The Perfect Arch

Da biste dobili savršen luk, držite kraj olovku je vertikalno protiv vašeg nozdrvu. Zadržavajući donjem kraju olovke uza ivicu nozdrvu, pomaknite gornji dio do centra oka. Mjestu gdje olovke udari u čelo linije je prirodni luk vaše obrve i da će poslužiti kao savršen okvir za vas da radite. To je tačka C kao što je prikazano na slici.

Još jedna važna stvar za napomenuti je da vaše obrve su poravnali. Izgleda najprirodniji na ovaj način. Ispruži olovku od tačke A do C u skladu prikazan kao D, i pobrinite se da to nije previše kosi, inače ćeš završiti izgleda kao drag queen!

Branje Out The Perfect Color

Uvjerite se da je olovku i puder koji koristite nije pretamna. Konvencionalnih pravilo je da se za dvije nijanse lakši nego boju kose ako imate tamnu kosu i dvije nijanse tamnije ako imate svjetlu kosu. A ako ste đumbir, to je najbolje da ide na smeđe ili tamno smeđe.

Imam tamnu kosu i ja osobno volim koristiti Obrve Wiz Anastasia Beverly Hills za olovka za obrve i Undone sjenilo Urban Decay za prah.

Deblju, i lepo oblikovane obrve-sada, to je cilj! I ovdje je korak-po-korak tutorial o tome kako ih dobiti.

Kako napraviti Obrve Deblje šminkom?

Korak 1: Pripremite obrve

Uvijek početi sa čistim licem i pobrinite se da ste dobro vlagu.

Očešljajte obrve koristeći obrvu češalj ili čistu maskaru štapić. Tweeze bilo ekstra kosu dalje ako je potrebno. Ovo je važan korak, za što treba da znate prirodni oblik obrve.

Sada, možete odabrati bilo koji od ovih za punjenje obrve-olovka, sjenilo / prahu, ili obrva gel-ili čak kombinaciju ovih. Za potrebe ovog tutorijala, mi ćemo koristiti kombinaciju olovku i sjenilo. Koristeći olovku definitivno čini cijeli ovaj proces praktično bez napora, i prah dodaje nokte i daje više prirodnoj boji.

Korak 2: Ispunite obrve olovkom

Početi punjenje obrva s olovkom iz sredine početak. Obrve imaju tendenciju da budu retke početkom trenutku, pa ih popunjavanje previše izgleda izuzetno neprirodno. Samo idi uz prirodni oblik vaših obrva i ne pokušati stvoriti potpuno drugačiji oblik.

Da biste ih ispuniti, koristite kratke, nježna potezima.

Korak 3: Intenzivirati obrve

Ispunite cijelom dužinom obrvu. Pobrinite se da ne ide over-the-top sa popunjavanje. Samo prati prirodni oblik obrve, i zgusnuti i intenzivirati ih samo malo.

Korak 4: Detaljnija ih u prahu

Olovka potezima sama može izgledati neujednačena, tako da ćemo koristiti u prahu, kao i za savršen finiš. Koristite obrva prašak za ovaj korak. Ako nemate neki u svojim zalihama, uvijek možete koristiti mat sjenila. Nemojte koristiti hlad da je previše tamna. Možete ići za kosi kist ili mrlju četkom da popunite obrve.

Korak 5: Conceal A Perfect

Da bi vaš obrve još izraženiji, možete koristiti korektor / fondacije malo lakši od svoj ton kože na gornjem i donjem obrva za uredniji izgled. Da biste završili svega, koristiti obrvu gel. To će pomoći u održavanju šminke na mjestu i postavite obrva kose kao dobro.

Voila! Sada su uspješno popunili obrve! Gusta, puna, definirane, i polirani-i prirodnog izgleda do kraja! Kao što možete vidjeti, samo da ih popunjavanje čini razliku. Sada kada znate kako napraviti obrve deblje sa šminkom, to je vrijeme za vas da se bave ga malo da ga usavrši. Ne zaboravite da podijeliti svoje iskustvo s nama u komentarima ispod teksta.

load...