Šminka

Kako napraviti male oči izgledati veće koristeći eyeliner - korak po korak tutorijal s Images

Kako napraviti male oči izgledati veće koristeći eyeliner - korak po korak tutorijal s Images

Nepotrebno je reći, prekrasne oči su jedna mogućnost da u potpunosti poboljšava izgled vašeg lica. Veliki, duboke oči izgledati lijepo čak i kada nosite minimalno šminke. Ali, nisu svi blagoslovljen sa velikim, širokim očima. Da li to znači da nikada ne može sportu širok, probudio izgled? Naravno da možete. Samo eyeliner je dovoljno da vam oči izgledaju veće ako ga koristite sa pravom tehnikom. Sve što vam treba je olovka za oči - olovka, tečnom ili gel, koji god ste najviše odgovara. Da ti pomogne sa tim, ja spuštam korak po korak tutorial ovdje o tome kako napraviti male oči izgledaju veće sa eyeliner.

Kako se prijaviti za oči napraviti oči izgledaju veće? - Tutorial

Prije nego što počnem sa tutorial, želim da vam kažem da je osnovni trik ovdje primjenjuje je da se stvori tanka linija na unutarnji kut i deblji na vanjskim uglovima. To čini oči izgledaju veće nego što zapravo jesu.

Stvari koje će trebati

  • Prikrivač
  • Eye Primer
  • Eyeliner (Olovka / gel / tekući)
  • Eyeliner Brush
  • Uvijač za trepavice
  • Maskara

Korak po korak Tutorial

Sada, počnimo s tutorial.

load...

Korak 1: Moisturize Your Eyes

Počnite sa hidratizirana oči i dobro njegovan obrva. Možete koristiti korektor i / ili kompaktan da sakrijete svoj tamnih krugova. Nisam koristio nikakve u ovim slikama, zahvaljujući rano spavanje naviku da držim do od proteklih nekoliko dana.

Korak 2: Nanesite Eye Primer

Primijeniti prajmer oka. Ovo je opcionalna korak. Volim primjene ove jer imam masnu poklopci i to povećava dugovječnost za oči / sjenilo i sprečava rano gužvanje.

load...

Korak 3: Blend U Primer

Uklopiti u prajmer lijepo. Ova posebna prajmer oka od Makeup Academy izgleda gotovo transparentan nakon miješanje u.

Korak 4: Napravite luk Eyeliner

Uzmite eyeliner i stvoriti grubu liniju debljine želite. Ja sam koristila Maybelline gel olovka za oči i stvorio luk u obliku skladu sa tankim eyeliner četkom.

Korak 5: popune prostor

Uzmite isti tanki vrh eyeliner kist za popunjavanje prostora koji ste napravili. Ja ne uzimaju debelu četkicu jer želim linija biti vrlo precizan i tanak na unutarnji kut.

Korak 6: zgusnuti eyeliner u vanjskom Corner

Sada, u gore koraku, možete vidjeti da je vanjski kut nije toliko gusta u odnosu na unutarnji kut. U stvari, to je više kao linije luk u obliku koji smo formirali. Dakle, uzeo sam debeo olovka za oči četkom i povećane debljine eyeliner u vanjskom kutu.

Tanki kist ovdje koristi je Basicare usne četkicom; Ja ga koristim za nanošenje olovka za oči malim očima. Deblji kist ovdje sam koristio je od lica.

Korak 7: Nanesite eyeliner na donjem Lashline

Zadržavanje iste četkicu nanesite eyeliner unutra na liniju donjih trepavica, počev od gdje je brod završava na vanjskom kraju gornje linije trepavica za formiranje 'V' vrsta oblika.

Ne morate da se produži brod na gornjem liniju trepavica, jer ne želimo imati dramatičan izgled očiju; samo mi je moždani udar na donjoj strani formiranja 'V' obrazac.

Korak 8: Stop u nekom trenutku

Prate isti eyeliner linije, imajući u vidu da ne morate da ga zgusnuti u unutrašnjem uglu oka. Ako primijetite, ja sam zadržao suznice području gotovo goli. Nisam produžio ga na liniju donjih trepavica, jer izgleda vrlo dramatičan na mene u tom slučaju. Koristila sam olovku eyeliner umjesto gela jedan za ovaj korak jer sam ugodnije s tim. Ja sam koristio Lakme ultimativnu Kajal olovka za oči.

Korak 9: Curl i nanesite maskara

Ništa više; samo uviti vaše trepavice i nanesite maskaru. Ja sam koristio Basicare Eye trepavica uvijač i L'Oreal Volume Million Lashes maskara.

Možete jasno vidjeti koliko je velika i duboka oči izgledaju samo pomoću jednostavnog olovka za oči. Pokušajte ovaj trik i pustiti mene znati kako vaše oči okrenuše velike i lijepe, dijeleći vaš feedback u komentarima ispod teksta. Nadam se da eyeliner ove savjete za male oči će vam sigurno pomoći.

load...