Šminka

Kako konturirati svoje lice - Slikovno sa detaljnim koracima

Kako konturirati svoje lice - Slikovno sa detaljnim koracima

Konturiranje lice sa rumenilo i bronzer vam daje klesanim lice i, s druge strane, može tupih svojim oštrim značajke. Contour šminke uvijek ovisi o stvarnom obliku vašeg lica. Ako znate gdje su vam mana linije, odnosno koje je potrebno dijelovima vašeg lica na oštriti malo i treba se malo tupim koje dijelove, onda nikada nećete imati problema sa upotrebom rumenilo i bronzer.

Rumenilo se uglavnom primjenjuje za obraze i bronzer se nanosi na drugim dijelovima kao što su strane čela i brade.

Imajući u vidu 5 glavnih oblika lica, ja sam prikazivala kopirnih proces šminku ispod sa linijama.

Kako se oblikuju lice:

1. U obliku srca na licu:

Ovaj tip lica ima oštar bradu i široko čelo. Za naglašavanje ovog tipa lice i da izgleda bolje smanjenjem oštrine brade, potrebna nam je kako bronzer i rumenilo. Takođe treba da radi u blizini kosti obraza jer su vrlo oštre.

load...

A. Počnite sa rumenilo. Suck ste obraze u i koristiti rumenilo u kosi V oblik koji pokriva udubljenjima obraza do pola puta od kostiju obraza, kao što je prikazano na slici.

B. Koristite bronzer na bočnim stranama glave izražaja s malom četkom, kao što je prikazano na slici do iznad obrve. Ovo će smanjiti širinu čela i stvoriti efekt sjena.

load...

C. Sada sa malom četkom koristiti bronzer blizu brade u zakrivljenom obliku, kao što je prikazano na gornjoj slici. Ovo će smanjiti oštrinu brade.

2. Zaobljeni obliku srca lice ili skoro okruglo lice:

Ovo je još jedan tipičan oblik lica gdje je bradu linija ne vrlo oštar, ali čelo široka daje gotovo okruglog oblika na lice, ali ne baš okrugli ni.

A. Počnite sa rumenilo i sisati obrazima u. Ovdje koristite rumenilo na obraze udubljenja, kao i preko obraza jabuke. Možete koristiti dvije različite boje rumenilo ovdje. Za šupljine, možete koristiti tamnije nijanse i na obraz jabuke, lakši nijansu od vaše ton kože. Pokrivaju cijelu jagodice i udubljenjima će ovo lice izgleda oštrija sredinom dio.

B. Prevucite bronzer u pravim linijama silazi sa vrha centra čela do obrve na dvije strane. Ovo će stvoriti efekat senke i učiniti vaš čelo izgledati vitkiji, a ne široka.

C. Ako bradu dio nije oštra, ne morate se oblikuju u bradu. Ako je malo viri, a zatim koristite bronzer na ekstremnim krajevima malo u zakrivljenom obliku bradu. Ovo će smanjiti oštrinu brade.

 3. Ovalno lice:

Ovo je vrlo čest oblik lica, a većina indijske žene imaju ovaj oblik lica. Ovaj oblik lica nije krug; niti ima oštar bradu linije i može imati široko čelo. Fokus bi trebao biti na tome da u bradu linije oštre i nos kosti.

A. Suck obraze u i koristiti rumenilo na hollows.You može razmotriti dublju nijansu rumenila ovdje. Pratite do jagodice skoro potpuno isto kao na slici prikazano gore. Možete se prijaviti lakši nijansu nego što ste boje kože da pokrije jagodične kosti porcije.

B. Koristite bronzer sa malom četkom u malom trokut oblik na čelu sa strane, kao na slici.

C. Koristite bronzer sa strane brade, kao što je prikazano na slici.

D. Koristite bronzer ili rumenilo na obje strane nosa kosti dati nos oštrine.

 4. Produžen na licu:

Ovo je još jedan tipičan oblik lica. Žene sa izduženog oblik lica da je pravi teško da oblikuju svoje obraze i čelo pravilno kao cilj ovdje je da se oblik više ovalni i tupim.

A. Počnite sa rumenilo i koristiti ga na usisani obraz šupljine na takav način da vučete četku u blizini ušća dio gore u uši. Ne shadow previše. Izbjegavajte punu pokrivenost kostiju obraza. Pratite slikovni referencu. Koristeći jedan boja je dovoljno dobar. Upaljač nijanse će učiniti najbolje, izbjegavajte tamne nijanse čak i za obraz šupljine.

B. Koristite bronzer sa strane čela u trouglu oblik kao što je prikazano na slici. To stvara efekt sjena i smanjuje širinu čela u određenoj mjeri.

C. Koristite bronzer na bradi pokriva gotovo pola brade horizontalno mi je prikazano na slici. Ovo će smanjiti dužinu lica.

 5. Četverougaonu na licu:

Još jedna tipična oblik lica, gdje je gotovo isti širinu čela i brade području gdje je brada nije vrlo oštar. Ovdje fokus treba da bude da čelo malo manji da daju zaobljeni oblik i omekšati čeljusti liniju.

A. Nanesite bronzer na usisani obraz udubljenja blizu usta i nastavimo ravno pokriva jagodice pola horizontalno iz uha strane. Pogledajte linije na obraz. Koristite bronzer na strane obraza na dnu. Odnose se na plavo područje. To će pomoći da se ublaži oštre vilice linija koja čini lice pojaviti četverougaonu.

C. Ponovo koristiti bronzer u zakrivljenom obliku do pola iznad početak oko obrva na čelo. Odnose roze linije dijagrama na čelo.

D. Koristite bronzer na dnu najviše području brade.

Ovisno o obliku nosa, možda i ne može izoštriti nos koristeći bronzer na dvije strane nosa kosti.

Nadam se da ste pronašli ovaj članak informativan! Sretan Contouring.

Pogledajte video iz StylecrazeTV - Kako da se istakne i Contour na licu - Tutorial & Savjeti

Slika: 1

load...