Šminka

DIY - 5 Jednostavni koraci za pravljenje oka Liner Iz vašeg oka Senka

DIY - 5 Jednostavni koraci za pravljenje oka Liner Iz vašeg oka Senka

Želite koristiti svježe, žive, i svijetle kajals i obloge za oči da ostanu u toku sa najnovijim trendovima? Love pomoću obojene eyeliners, ali ne žele da ulažu u novi? Nema problema, današnji make-up lekcija će vam pokazati super brz način da se eyeliner sve sami kod kuće! Jeste li ikada pomislili o tome kako koristiti sjenilo kao liner? Da, izvucite sve vaše slomljena sjenila ste odbačeni kao beskoristan. Napravimo potpuno nova olovka za oči! Pitate se o tome da se olovka za oči sa sjenilom? Neka nas preuzmete ovdje:

Potrebne stvari Ova DIY:

Ovdje je popis stvari koje ćete morati napraviti ovaj eyeliner:

  • Mala praznu posudu za čuvanje proizvoda
  • Labave pigment ili sjenilo u bilo kojoj boji
  • Voda
  • Eye liner kist
  • Bukvar
  • Vatom

Kako napraviti za oči sa sjenilom za oči:

Pratite korake kako bi vaš vlastiti vrlo eyeliner sa sjenilo:

load...

Korak 1:

Perite ruke da ih sterilišemo. Zatim uzeti sjenilo po vašem izboru. To mora biti u obliku praha. Provjerite rok trajanja proizvoda prije nego što je eyeliner. Ako želite da shimmer ili satenski eyeliner, idite za prah sjenila, koje sadrže shimmer ili glitter čestice. Ako želite mat za eyeliner, onda za prah sjenila u mat. Također se može koristiti rumenilo, vrhunac u prahu ili bilo labave pigment za izradu ovog eyeliner. Evo, ja koristio moju omiljenu ljubičasta sjenila iz Lakme sjenilo paleta u Tanjore Rush napraviti eyeliner.

Počnite tako što ćete ukidanje sjenilo lagano čistom vatom, i prenese puder u prahu u malu posudu. Kao što je moja sjenilo je već bila razbijena, samo sam koristila tupim nožem da ga guraju u kontejner. Kontejner mora biti čist i dezinficirati kako ne bakterijskih infekcija. To je jednostavno očistiti posudu. Operite ga s deterdžentom tekući sapun ili koristite sprej trljanje alkohol i obrišite posudu. Koristio sam stari balzam za usne kontejner za skladištenje moja olovka za oči. Ako pokušavate napraviti eyeliner po prvi put, pobrinite se da koristite samo male količine sjenilo proizvoda ne bi bilo rasipanje. Iznos sjenilo koje treba poduzeti za izradu eyeliner ovisi o tome koliko bi potrebna.

load...

Korak 2:

Sada, dodajte nekoliko kapi vode u prah sjenilo za kreiranje konzistencije tečnost nalik. Ako imate osvježavajuće kapi za oči, možete ga koristiti i umjesto vode da bi eyeliner.

Korak 3:

Koristite istakao tanak eyeliner četkom i dobro miješati prah da formira tanki tečnost liner dosljednost. Početi dodavanjem nekoliko kapi vode da se izbjegne curenje konzistencije. Mix sjeni sjenilo za oči sa vodom za dobar 2 minuta da ne bi bilo grudica u proizvodu, i provjerite za fino dosljednost.

Korak 4:

Sada, dodajte malu količinu prajmera oči ili lice prajmer na ovu mješavinu. Ovaj korak je opcionalan, ali je preporučljivo jer će to povećati dugovječnost eyeliner. Također će izbjeći bilo kakve gužvanje ili mrda proizvoda.

Korak 5:

Ponovo miješati sadržaja za pola minuta do prajmer biva raspušten i miješa se sa eyeliner u potpunosti. Zatvorite poklopac posudu dobro, i čuvajte ga. Ovaj eyeliner će trajati dugo vremena. Ovo će također ne osuši ili smanjenje kvalitete čak i nakon nekoliko dana skladištenja.

Ova olovka za oči je dobro i trajala je dobrih 4 sata na mene, kao što sam dodao primera. Isteku ovog eyeliner će biti isti kao isteka sjenilo.

Dakle, sada ste stvorili potpuno novi eyeliner bez ikakvih troškova. A vi izbjeći gubljenje svoj stari sjenilo previše! Ako ste na proračun, ovaj trik je sigurno nešto što treba probati!

I ne zaboravite da dijele svoje mišljenje s nama u komentarima ispod teksta.

load...