Šminka

5 Ispitani i testirani saveti da napravite Mehndi Dark

5 Ispitani i testirani saveti da napravite Mehndi Dark

Mehndi, također poznat kao kana, je bio drevnu tradiciju u mnogim azijskim i perzijski zemalja. Žene koriste kane formirati složene dizajne za ukrašavanje rukama i nogama za označavanje posebne prigode ili jednostavno izgledati trendi.

Kao mlada prije skoro 6 godina, moja briga je bila "Hoću li dobiti tamne kane mrlja"? Mnoge djevojke su sigurni da se odnose na ovo. Dodaj da je priča stare žene 'koja ide -. ". Tamnije vaše mehndi, više tvoj muž će te" Svaka djevojka san zaista Iako ovo može biti folklor koji nema značaj u stvarnosti, svi smo sigurni žele mehndi na našim dlanovima i stopalima gledati svoje slavne najbolji na našem posebnom danu. A zašto ne? To je jednom u životu priliku za većinu žena i oni imaju svako pravo da izgledaju prekrasno i ukrasti show.

Dakle, šta je to što vam je potrebno učiniti da bi to sjajan duboko mehndi mrlja? Evo nekoliko savjeta koji smo prikupili od mnogih prekrasan mode, koji će jamčiti da ove savjete rade posao. Probajte ih nekoliko tjedana prije nego što je D-dan kako bi bili sigurni da oni rade na vas. Saznajte kako da biste dobili tamne boje mehndi na rukama!

load...

Sada se 50% popusta na Naš najprodavaniji Mehndi Course - "Master The Art Of Mehndi U samo 4 sata"

Gledanje Kako napraviti Mehendi Designs video iz naše StyleCrazeTv

4 Simple Tips To Make Mehndi Darker

Kako napraviti Mehndi Dark?

Ovdje su top 5 pokušao i testirani savjeta kako napraviti mehndi tamnije:

1. Ostaviti kane na duže vrijeme:

Isprati kane nakon 7 - 8 sati. Ako ne možete priuštiti da ga zadržati duže, ostavite ga oko 12 sati. Ne oprati vodom; umjesto strugati ga trljanjem dlanove zajedno dok se sušeni kane padne! U roku od nekoliko sati vidjet ćete bogate boje razvijati.

load...

2. Navlažite limun šećer mješavina nekoliko puta:

Kuhati šećer u vodi i pustite da se ohladi. Sada odlijte ovu mešavinu u posudu. Dodajte nekoliko kapi limunovog soka i primijeniti limuna šećer mješavina nekoliko puta na kane kad se osuši. Šećer drži mehndi u kontaktu s kožom za dublju penetraciju, dok se sok od limuna djeluje kao katalizator za bojenje otpuštanje i duboko prodiranje boje.

Sada se 50% popusta na Naš najprodavaniji Mehndi Course - "Master The Art Of Mehndi U samo 4 sata"

 [Read Bridal Mehndi dizajna za vjenčanja]

3. Završavajući dizajn:

Mnogi također ukazuju umotavanja dizajna kane jer daje bogatu i tamnije boje. Dok možete učiniti krijete, ali postoji opasnost od kvarenja dizajna. To je najbolje što tražiti od izvođača da to učini, ili da neko drugi uradi u svom nadzora. Možete koristiti medicinski papir traku lagano zaokružiti mehndi.

4. Pokrenite ruke preko isparenja od češnjaka:

Pokušajte 'bhaap' za sjajan i bogat prodor dizajna mehndi na dlanove. Prije nego što je pogodio krevet, prvo nanesite mešavinu limun šećer gore navedenih. Sada zagrijati nekoliko čena preko Tawa i pokrenuti ruke preko isparenja od klinčića, ali pažljivo! Neka isparenja presuše mešavina limuna i šećera. Možete ili ogrebete kane isključuje nakon toga, ili ostaviti ga do sumraka.

5. Nanesite balzami nakon ukidanje kore:

Indijski nevjeste koristiti balzame kao Vicks, ili Tiger Balm, na kane nakon ukidanje koricu. Kaže se da su ovi balzama stimulirati razvoj boju i prodiranje u kožu.

Ne raditi,:

  • Ne perite ruke sapunom, to može dovesti do vaše mehndi blijedi u porcijama i da će izgledati jezivo.
  • Ne brije ruke nakon kane aplikacije jer može ogrebati gornji sloj kože i također mehndi.
  • Ne peru ruke odmah nakon nanošenja. Kloni vode za dobar 6 sati. Ako je moguće izbjeći tušem za najmanje 12 sata nakon primjene.
  • Nemojte više koristiti šećer i limun mješavina; drugo je mehndi će se duboko smeđe boje.
  • Bez obzira na sve, ne koristite fen za sušenje mehndi na dlanove i noge! To može učiniti kane krvarenje i uništiti dizajna.
  • Izbjegavajte pije previše vode ili bilo koji sok neposredno prije primjene.
  • Dok dobrom svjetlu je potrebno za kane umjetnika da vidi svog poteza, izbjeći sjedi na direktnom suncu.
[Read: Najbolji Shaded Mehndi Designs]

Ovo je kako mrak mehndi na ruke! Nadam se da slijedite ove savjete kako bi vaš mehndi izlazi dubok i bogat. Proverite da li pravite manikir i pedikir imenovanje dva dana prije ceremonije Mehndi. Depilacija previše je najbolje uraditi dva dana prije primjene. Nap dobro prije kane imenovanja i biti jasno sa umetnikom o dizajnu želite. Slijedite ove savjete i nema vas ne sprečava da tražim najbolji na veliki dan!

Preporučena Članci:

36 Mehandi Designs Za ruke da inspiriše You - The Complete Najbolje Gujarati Mehndi Designs - Naša Top 10 Top 10 Lijepa Mehndi Naljepnice za Vas Top 10 najboljih hladu Mehndi Designs 8 Amazing Pakistanac Mehndi dizajni

load...