Njegu kože

Top 5 Tulsi lica

Top 5 Tulsi lica

Postrojenja Tulsi ili Sveti Vasilije smatra se vjerskim i obožavali u većini indijskih domova. Postoji mnogo ajurvedske i prirodne tretmane koji se vrši pomoću Tulsi. Ona ima puno ljekovitih vrijednosti koje mogu nam koristiti u više od jednog načina.

Jedan takav popularan način koristiti Tulsi je da se osvježavajuće maske i drugih proizvoda za njegu kože koristeći ga u obliku praha, paste ili sok, a primjenom na koži. Čitajte za neke uzbudljive, osvježavajuće, i pokušao i testirani oblici Tulsi lice pakete. Možete napraviti ove kod kuće, i ostati svježe i sjajne bez trošenja sati i dolara na kozmetičke salone.

Top 5 paketi Tulsi Face

1. Maska ​​za hidratizira kožu:

Da bi se pripremila maska ​​za kožu koja ima suhe i mrtve ćelije, napraviti prah tulsi lišća. Za ovaj, pokupi suhe i svježe Tulsi lišće, i ostavili ovo za oko 4 - 5 dana na otvorenom, a zatim samljeti ih napraviti u prahu. Pobrinite se da se osuši lišće u sjeni, i izbjeći stabljika i cvjetova biljke.

load...

Za masku: Uzmite oko kašičicu osušenih Tulsi u prahu i dodajte samo količina skute potrebno da se napravi gusta pasta. Nanesite i ostavite 15 minuta, a zatim piling i dobro oprati.

2. Osvežavajuća Tulsi Pack:

Da bi se to paket, čupaju oko 30 - 40 tulsi lišće i samljeti sa vodom da se napravi pasta. Sito paste da izvuče Tulsi vode. U ovom vodu, dodati malo besan (gram brašna) i od 2 - 3 kapi meda napraviti glatku masu. Nanesite ovu pastu na kožu i ostavite 15 minuta. Ćete osjetiti osjećaj hlađenja zbog Tulsi ekstrakata. Oprati sa toplom vodom i koristiti hidratantnu kremu ako je potrebno.

3. Tulsi i Neem čišćenje Pack:

Koristiti jednake dijelove Tulsi i nim listovima, i melje sa samo količina vode potrebna da se napravi gusta pasta. Također, samljeti oko 2 čena i miješati u pastu. Nanesite ovu neem Tulsi lice paket na čistu kožu i ostavite 30 minuta; izbjeći područje oko očiju. Za najbolje rezultate, nakon nanošenja maske, legne ravno na leđa sa svojim rukama i nogama ravno. Također možete koristiti vlažnu pamučne loptice da pokrije oči. Opustite se već neko vrijeme, a zatim isperite paket s hladnom vodom. Čena također pomažu u smanjenju akni i spotovi od kože, čineći ga se pojaviti čistiji i svježiji.

load...

4. Tulsi Face paket za Lightening kože:

Pomiješajte kašičicu Tulsi paste sa kašike kaše u prahu i jednaku količinu mlijeka u prahu. Koriste vodu da se napravi glatko tijesto. Očistite lice hladnom vodom i primijenite paket. Isperite led hladnom vodom nakon 15 minuta. Pazite da ne izađe na suncu odmah nakon upotrebe paketa. Tako da je večer je vjerovatno najbolji put da biste koristili ovu masku. Koristiti tri puta tjedno za oko tri tjedna i vidjet ćete uočljiva razlika u tonu kože.

5. Generic Pack koristeći Tulsi za sve tipove kože:

U malom zdjelu, mix 2 žličice Tulsi u prahu, jedna kašičica multani Mitti, jedna kašičica sandala u prahu, 3 - 5 kapi maslinovog ulja, 3 - 5 kapi ruže vode i dovoljno vode da se napravi pasta. Nanesite masku i ostavite 20 - 30 minuta. Nakon toga možete isprati hladnom vodom, i ostati i osjetiti svjež tokom cijelog dana. Ovo Tulsi lice paket koristi većina tipova kože i mogu se koristiti dva puta nedeljno za novi osjećaj i bez problema kože.

Od Tulsi ima antiseptičko i antibakterijska svojstva, osim što se koristi u maski, može se konzumirati u više od jednog oblika da zadrži sebe jak i zdrav iznutra previše.

Nemojte isprobati ovih paketa Tulsi lice i javite nam svoje iskustvo!

load...