Njegu kože

Top 10 hrana koja uzrokuju akne

Top 10 hrana koja uzrokuju akne

Imaju problema sa aknama? Izgleda da se ništa na posao? Akni je jedan od najvažnijih nesretnih stvari koje se mogu dogoditi bilo kome !!! Vi ćete biti iznenađeni da znaju da postoji veza između onoga što jedemo i stanje naše kože. Da, tako je. Dok svaki pojedinac različito odgovara određenim vrstama hrane, postoje posebne namirnice koje se zna da izazove reakciju koja na kraju dovodi do akni.

Ako čitate ovaj članak pretpostavljam da imate akne problem, veći ili manji, u svakom slučaju to utječe na vaš život na neki način i tražite solution.So bi želite da znate, šta ćeš o tome? Ne brinite, tu je vaš odgovor.

Pročitate ovaj članak i otkrijte kako hrane koju konzumirate također može rezultirati u izazivanju akni !!! Ako želite da riješi tvrdoglava akni, izbjegavajte ove namirnice što je više moguće.

load...
Ovdje su top 10 namirnica koje Uzrok Acne:

1. Diet Soda:

Dijeta soda je vrlo upalni za vaše tijelo, jer sadrži aspartam koji povećava akne breakouts. Dijeta soda može smanjiti pH koji može uzrokovati akne.

2. Šećer:

Visok unos šećera i dijeta sa visokim glikemijskim indeksom mogu staviti visoko na listi hrane koja uzrokuje akne. Šećer u bilo kojem obliku može izazvati šiljcima u određenim bubuljica proizvodnju hormona. Namirnice kao što su čokolada i druge slatke poslastice povećanje šećera u krvi, što može izazvati akne. Da biste dobili akne bez kože, morate izbjegavati šećer što je više moguće.

3. Dairy:

Kravlje mlijeko sadrži mnoge hranjive tvari i hormona rasta. Ovih hormona rasta može uzrokovati akne. Mlijeko također povećava proizvodnju inzulina u tijelu koje mogu izazvati prištiće na koži. Mlijeko i sir mogu povećati akni na koži.

load...

4. Gluten:

Gluten izaziva upalu i probavu u vezi problema koji uzrokovati akne. Namirnice kao što su brašno, žitarice, kruh, pšenica, i tjestenine su najveći uzroci upale u tijelu koje izlazi kao akne na koži. Gluten ima slične efekte kao što su šećer, tako pokušati izbjeći ovih namirnica dobiti jasan kože.

5. Biljna ulja:

Trans masti i visoko obrađena biljna ulja su glavni faktori koji uzrokuju bubuljice na koži. To uključuje repice, kukuruzno ulje, margarin i drugih biljnih ulja stimulišu upale. Stoga, preporučuje se konzumirati ekstra djevičansko maslinovo ulje ili kokosovo ulje za jasniju akne bez kože.

6. Salt:

Soli može dovesti do oticanja u tkivima i dati vam Puffy lice. Jodirana sol treba izbjegavati u visokim dozama, jer mogu uzrokovati akne. Provjerite sadržaj natrijuma prethodno upakovanih namirnica prije konzumiranja. Trebalo bi također isperite meso, konzervirano povrće i mahunarke smanjiti natrijum od njih.

7. Candy:

Candy je ispunjen sa sadržajem šećera koje uzrokuju akne, bore i nezdrave kože. Oštećuju kolagen i elastin vlakna, što je korisno za održavanje čvrstinu i mladalačke kože. Ovo takođe može dovesti do suhe kože koja proizvodi preuranjene bore i opuštene kože.

8. Začinjenu hranu:

Potrošnja višak začinjenu hranu može uzrokovati štetu na vašem sistemu za varenje. To dovodi do upale senzacija u vašem probavnog staze i akni na koži. Ovo takođe povećava cirkulaciju krvi u lice koji daje crvenilo u lice. Dakle, pojedinac sa aknama mora uzeti začinjenu hranu u umjerenim količina i uzeti pravilnu njegu za stanje kože. Preporučuje se za kontrolu ili izliječiti akne u ranoj fazi. Oni se mogu lečiti čišćenja pora ili lijekove savjetuje od strane doktora.

9. Kofein za bubuljice:

Kofein može dobiti od čaja (crni i zeleni), čokolada, gazirana pića, kava, energetska pića i protiv bolova. Kofein stimulira adrenalin žlijezda za oslobađanje hormona stresa koji mogu povećati nivo stresa. Uzimanje previše stresa je štetan za vaše zdravlje i kožu i dovesti do akni stanju.

Kofein također može poremetiti vaš san do te pustiti da ode do najdubljih fazu sna. Ovaj san je od suštinske važnosti za fizičko popravak i detoksikacija tijela. Ovi uslovi mogu pogoršati akne na koži.

10. Prerađena hrana:

Bilo koji obrađuju ili upakovane hrane je loše za vašu kožu i zdravlje. Prerađene hrane su visoko rafinirani da postaje teško za pravilnu probavu. To može uzrokovati mnoge alergijske reakcije, upala i akni.

Oni su također pune aditiva, aroma, i drugih hemikalija koje uzrokuju alergijsku reakciju. Prerađene hrane imaju veliku količinu masti i rafiniranih šećera koji mogu izazvati dijabetes, višak stomaku i upala.

Ove namirnice nisu nužno loše za vas, ali kada se uzme umjereno možete izbjeći akne. Ako patite od akni, pokušajte i smanjiti na par ovih i sami naći sa zdravom, prekrasne kože. Tako da je vaš odgovor na koju hranu uzrokuje akne!

load...