Njegu kože

Šta uzrokuje pukotine?

Šta uzrokuje pukotine?

Kao izreka kaže, čovjek je suditi po njegovim cipelama i žena po nogama!

Pjesme su pisane u povijesti o ljepoti stopala žene. Također, tu su zapanjujući slike koje prikazuju ženske noge. Pored svih ovih acclaims, postoji toliko reklame koje hvale prekrasne noge. Međutim, imajući potpetice u savršenom stanju je zadatak vremena. Redovan rad i zauzet raspored može staviti ideš od uzimanja pauze i koncentrirajući se na noge.

Cracked Heels Uzroci

Uzroci pukotina u podnožju štiklama može može biti zbog nekoliko razloga. Neke od njih navedene su u nastavku:

1. Produžena položaj može dovesti do stvrdnjavanja kože na nogama, što može kasnije pukli. Jedini način da se izbegne takvim uslovima je noseći jastuk obuće. Također često pravite pauze od strane kreće dok je stajao dugo vremena.

load...

2. Tvrdi podovi mogu izazvati pukotine u nogama. Konstantan pritisak na koži može pogoršati problem. Na duge staze, kosti pete preraste, što dovodi do jakog bola.

3. Gojaznost, uz produženi položaj može dovesti do povećanog pritiska na nogama.

4. Stalno nosi istu vrstu obuće, posebno stan one mogu izazvati pukotine. Izložena dio stopala također može dovesti do ispucale pete.

 [Pročitajte: Kako Cure Cracked Heels]

5. Kontinuirano izlaganje vode dovodi do ispucale pete. Ovo je uglavnom opasnost na radu.

6. Koža na petama zgusne sa godinama i može crack-up s vremenom. Sa povećanjem dobi, vaša koža ima tendenciju da gubi elastičnost i vlagu.

 [Read: Prirodni lekovi za Cracked Heels]

7. Previše topla voda imaju isti učinak na petama jer ostatak vaše kože. Izbjegavajte korištenje pari tople vode čak i tijekom pedikure. Pranje noge dva puta dnevno i sušenje kože suv peškir nakon svakog pranja pomaže da petama zaštićeni.

load...

8. Medicinska stanja, kao što su nedostatak vitamina, dijabetes, uslovi štitnjače i psorijaze može uzrokovati ispucale pete.

9. Izbjegavajte korištenje oštre sapuni na petama. To trake vlage iz kože!

10. Previše ribanje može dovesti uklanjanje previše slojeva off vašoj koži što dovodi do pretjerane suhoće i pukotina.

11. Ali jedan od najvažnijih uzroka je nedostatak hidratacije. Pije puno hidratacije.

Savjeti kako bi noge atraktivnim:

• Redovna pedikura: pedikura pomoći u uzimajući osloboditi od mrtve kože u redovnim intervalima. Redovne pedikir pomaže u održavanju noge u dobrom stanju.

• Vanjska vlaga: Prije odlaska u krevet oprati noge, ručnik suha, i nanesite kremu stopala. Stopala kreme su dizajnirani tako da duboko njeguje čvrsti kožu na stopalima. Možete vidjeti čuda u nedelju dana.

• Promijenite obuće često.

• Ako vaš posao zahtijeva dugo stajanje, ne zaboravite da nose udobne obuće.

• Ako ste pate od zdravstvenih problema, obratite se lekaru.

Ovo su neke od najvažnijih stvari koje treba zapamtiti kada je u pitanju briga za petama. Nadam se da ste pokušali gore tipova. Da ostavite komentar i podijeliti s nama šta je radio za vas.

load...