Njegu kože

Šta je važnost pH na koži i šta možete učiniti o tome?

Šta je važnost pH na koži i šta možete učiniti o tome?

Jeste li se ikada zapitali kako naše kože uspeva da se suoči sa zločinima u okruženju koje je toliko zagađena? Korak ispred ogledala nakon cjelodnevne jednom, i pokrenite blazinicu s nekim sredstvom za čišćenje na njemu. Vidjet ćeš! Sada znate šta koža prolazi kroz na dnevnoj bazi. Dakle, to je vrijeme da se pobrinuti za to! Drugo vaša budućnost će biti prepun nevolja starenja, akne i još mnogo toga!

Priroda dala naša koža određeni nivo zaštite sama po sebi, ali to sigurno nije predvidio ovaj nivo zlostavljanja! Hidratantne kreme, kreme, tonera i Kreme za sunčanje između ostalih proizvoda koje koristimo pomoć štite kožu izvana, a iznutra, pH kože djeluje kao odbrana od nečistoća, bakterija i zagađivača.

Ono što je pH ravnotežu u koži?

PH kože je također poznat kao kiselina Mantle, te je isključivo odgovoran za štiti kožu iznutra protiv bilo izvan osvajača. Normalno, pH ravnotežu kože obično treba rasponu nigdje 4-6,5. Međutim, različita područja tijela zahtijevaju i imaju raznolik spektar.

load...

Kako je pH kože određuje?

Mliječne kiseline, masne kiseline i slobodnih aminokiselina igraju veliku ulogu u odlučivanju o svom asortimanu.

Nizak nivo pH bi značilo da je koža vrlo kisela, dok je visok pH vrijednost je više prijateljski i želji. PH kože se mijenja kada je naša koža dolazi u kontakt sa sapunima koje koristimo za čišćenje našeg organizma, ali i kada imamo problema kože kao što su ekcemi, dermatitis kože i drugih hroničnih bolesti kao što su cerebrovaskularne bolesti i dijabetesa.

PH i znoj žlijezde:

PH kože je pod kontrolom lojne i znojne žlijezde koji oslobađaju sebuma za održavanje elastičnost i zdravlje kože. Međutim, to je čest problem kod adolescenata, zahvaljujući na viši nivo ovih hormona da je ova ravnoteža je izgubljena. Rezultat je akni i masne kože. Na opće napomenu, uravnoteženo lučenje sebuma kože će imati pH vrijednost od 5,5.

load...

Starenja efekte na pH kože:

Novi beba rođenih imaju neutralne pH vrijednosti, koja se postepeno biva normalizovan. Kada dijete u pubertet, on / ona razvija više dlaka na tijelu. Ulje žlijezde u folikula luče više i više sebuma, što onda, naravno, mijenja pH vrijednost kože.

Kožu dvadeset godina izgleda zdravije od 60 godina zbog važnosti pH. Kada ste mladi, Acid Mantle nastavlja da se razvija u organizmu i aktivna je u svoju ulogu u borbi protiv bakterija i održava zdravo okruženje za kožu da izgleda mlad. Međutim, kada je jedna raste stariji, pH počinje kako bi postali više neutralna ili alkalna, dajući prostor za infekcije da raste i problema sa kožom da se dogodi.

Akne i pH:

Glavni uzrok akni je višak lučenje sebuma i pH u ovom slučaju pomaže u kontroli akni. Uravnotežen pH 5.5 pomaže u stvaranju zdravog okruženja, koji drži bakterije na distanci. Akne uzrokuju Propioinbacterium bakterija raste kada je pH kože je više alkalna.

Kako održati zdravu pH vaše kože?

Sada kada znamo zašto je tako važno da se održi pH ravnotežu vaše kože, da vidimo kako mi to možemo.

1. Reci ne visok alkalni sadržaj u sapunima jer oni uništavaju ravnotežu kože čineći ga više održiv za razvoj bakterija. Odaberite sapuni koji su kiseli, što će uzrokovati manje iritacije kože. Kisela sredstva za čišćenje se formiraju ono što se zove "syndet" koji pomaže u održavanju niske pH. Čak i osobe s osjetljivom kožom trebaju koristiti kisela sredstva za čišćenje da ne bi bilo problema kože.

2. Poznavati tip vaše kože. Provjerite koje područje vaša koža masnija. To će vam pomoći izabrati prave proizvode.

3. Izbjegavajte korištenje previše kemikalija na licu. Hemikalije imaju negativne efekte na nivou pH kože. Preporučljivo je da se koriste prirodni proizvodi za njegu kože za zdrav izgled kože. Ali, ako ne možete izbjeći kemijskih proizvoda, potom atleast pokupiti pH uravnotežen proizvoda za njegu kože.

4. Održavati zdrav režim za njegu kože. Pobrinite se da oprati lice prije odlaska u krevet. Uvijek vlaže lice. Nemojte zaboraviti da uklonite šminku prije odlaska u krevet.

Nadam se da ove osnovne savjete o pH ravnotežu kože njegu kože će Vam pomoći da se brine o vašoj koži temeljito.

load...