Njegu kože

Poliranje tela kod kuće

Poliranje tela kod kuće

Nailazimo na mnogo primamljivo spa paketi koje pružaju usluge tijelo poliranje, između ostalog. Da vidimo šta se radi u sesiji tijelo poliranje.

Što je tijelo za poliranje?

To je proces piling kože tijela, i prodire, kako bi se zdrav, sjajne kože. To može biti u odnosu na lica. Koraci bi u suštini ostaju isti. Najčešće se koristi materijale za pripremu tijela za nokte kod kuće su šećer, sol, med, zob, orah ljuske u prahu, maslinovo ulje, itd

Zašto tijelo za poliranje?

Tijelo poliranje ima za cilj uklanjanje mrtve kože od površine, i omogućava novih ćelija raste. Ona pomaže u koži učvršćivanje, hidratacija, popravljanje suncem oštećenja, poboljšava dotok kisika do kože, popravak oštećene i dehidrirane kože, itd

load...

Kako mogu dobiti moje telo polirana?

Možete dobiti vaše tijelo polirane na svoj omiljeni spa, ili možete pripremiti domaće tijelo poliranje kit za sebe (detaljnije u sljedećem post).

Koliko to košta?

U spa, sjednici tijelo poliranje će vas koštati ništa između 2000 - 5000 dolara, ovisno o tome gdje se to radi iz.

Da li je to sigurno i efikasno?

Da, to je sigurna i vrlo efikasan, ako to radi obučeni terapeuti, a nakon pravilan postupak. Također, koristeći prave proizvode, prema vašem tipu kože, vrlo je važno.

load...

Koliko često mogu dobiti to učinio?

To je općenito poželjno da se tijelo-poljski vrši jednom mjesečno.

Kakav je proces poliranje tijelo?

Tipičan in-salon tijelo poliranje sjednica će se sastojati od sljedećih koraka:

Vi ćete biti odvedeni u saunu kabina, sa stolom terapiju. Vas će se tražiti da legne, i omogućiti pare da se otvori sve pore na koži, i pripremiti kožu za korake koje slijede.

A piling pogodan za vaš tip kože će potom biti nanosi na tijelo, a tijelo će biti propala lagano. Ovo će ukloniti sve mrtve stanice kože, kao i sve toksine koji su možda doći na površinu od koraka - 1 gore.

Tijelo će tada biti izbrisana sa toplom i vlažnom ručnik.

Dalje, tijelo će se masira s aromatičnim eteričnih ulja, kao što su lavanda, pačuli, itd, ovisno o vašem tipu kože. Ovo će vlaže kožu, i aromata će dovesti do opuštanja.

Nakon za 10 - 15 minuta, od vas će se tražiti da se tuš s toplom vodom. Koristeći sapun ili tuš gel za telo nije preporučljivo u ovom trenutku, jer želimo zadržati ulja na koži. Možete obrisati tijelo toplim, vlažnim ručnikom, alternativno.

Savjeti za in-salon tijelo poliranje sesije:

 • Uvek idu samo na znan salon, vaša sigurnost je jednako važna kao i higijena zabrinutost.
 • Pre nego što se u terapiju soba / sauna soba / tuš kabina, osigurati da je soba je pravilno čistiti i dezinficirati. Vi ne želite da se infekcija od nekoga ko je bio u sobi pred vama.
 • Uvijek pitajte za svježe rublje. Bez kompromisa ovdje.
 • Za vaše zadovoljstvo, možete provjeriti proizvode koji će se koristiti na svom tijelu ruci pre-. Imate pravo da to učinite!
 • Bi se osiguralo da vaše spa terapeut ima čistu uniformu i rukama. Zamoli je da dezinfekciju ruke prije početka sjednice.

Zvuči tako vrlo luksuzno, zar ne! I jednom u neko vrijeme, to je nebeski da idu u spa centar, ali s obzirom na troškove, što ovaj rutinski je nemoguće za svakoga! Dakle, ovde mi reći kako da to radite sami kod kuće!

Zašto prirodno tijelo poliranje kod kuće?

Prirodno tijelo poliranje kod kuće sa domaćim pravna sredstva možete uštedjeti na vrijeme putovanja, novac, i nećete biti pod pritiskom zbog postizanja spa na vrijeme! A znate šta se dešava u poljskom tijelo, a možete prilagoditi proizvode za najbolje odgovara vašem tijelu, s nekim iskustvom. U nastavku su neke metode za vas lako učiniti postupak za poliranje tijela kod kuće:

Osnovni koraci, koristeći lufa / plavac:

Trebat će vam:

 • A lufa ili plavac
 • Maslinovo ulje
 • Home-made piling tijela ili gotove piling koji odgovara vašoj koži

Metoda: prvo Uzmite toplom vodom vodom. Zatim nanesite toplo maslinovo ulje na kožu i masaža za za 5 - 10 minuta. Sada piling kože pomoću piling tijela. Učinite to za za 5 - 10 minuta. Budite vrlo nježan na koži. Možete koristiti Lufa i gel za tuširanje alternativno. Zatim, nježno očistite teško mrlje na koži, kao što su laktovi, koljena i pete koristeći plavac da riješi mrtve kože. Istuširati se ponovo, i primijeniti Dollops vašeg omiljenog hidratantnu kremu na koži.

Neki recepti za domaće piling tijela:

 • Soli, šećera i meda tijelo za nokte: Pomiješajte pola šolje svaki soli (po mogućnosti organske) i šećer, sa pola šolje meda, u zdjelu. Koristite ovo na vašem tijelu nakon što se toplom vodom da se nježno ljuštila i vlaže kožu.
 • Šećer, naranče i maslinovo ulje za nokte: Pomešajte 2 - 3rdcup smeđeg šećera (ili bijeli šećer), ½ šolje suvog i prahu narančine kore, i ½ šolje maslinovog ulja za pripremu piling. Koristite ovo na tijelu nakon toplom vodom, a zatim isperite.
 • Jagode i šećer tijelo za nokte: Blend 4 - 5 jagoda i ½ šolje šećera sa malo meda u blenderu, i koristiti ga na tijelu.

Dakle, ići naprijed i napraviti svoj vlastiti domaći tijelo polishes.Happy miješanje!

load...