Njegu kože

Pigmentacija Tokom trudnoće - kako se zaštititi?

Pigmentacija Tokom trudnoće - kako se zaštititi?

Razvijanje zamrljane područja potamne kože za trudnice je uobičajeno koji se obično poznat kao znakovi trudnoće. Znanstveno ovo je poznato kao hloazma gravidarum ili Melisma gravidarum. Ovo stanje se vidi više kod žena s tamnim tenom u odnosu na svjetlo ten. Pigmentacija tokom trudnoće se javlja zbog nasleđa. Ako ovo stanje se vidi u svojoj porodici, onda su veće šanse za vas da ga za vrijeme trudnoće.

Pigmentacija promene tokom trudnoće

Pigmentacija tokom trudnoće može nestati preko s vremenom nakon porođaja, ali postoji mogućnost povećanja ove oznake u različitim fazama trudnoće. Različite linije pigmentacije uključuju sljedeće.

 • Tokom ove faze, pigmentacija oblici izuzetno očitom liniju trči prema centru abdomena sve od pupka do stidne kosti.
 • Druga linija pigmentacije može se naći oko međice i genitalije područja.
 • Trudnice su skloniji povećanju lice pigmentacija tokom trudnoće, posebno kada je izložena suncu. Oni su skloni ove vrste interpunkcije kada je depresivan čak blago. Ovo obično događa kada joj je to prva trudnoća zbog naglog UN-uobičajeno promjene u tijelu. Tokom druge trudnoće postoji manja šansa da se takva pigmentacija maraka.
 • Marks mogu razviti oko gornje usne, nos, jagodice i čelo. To mogu razviti čak u obliku maske. To se može pojaviti na obrazima, vilica, podlaktice, i druge dijelove tijela te se obično izložena suncu.
 • Kože koja je već pigmentirana generalno postaje pigmentirana ili tamnije tokom trudnoće. Ove promjene se odvijaju zbog hormonalnih promjena u toku ove faze koji stimulišu privremenog povećanja u proizvodnji tijelo melanina.
 • Dijelova tijela, kao što su koljena, laktova, ispod pazuha itd koje su tamne obično imaju veće šanse da postanu tamnije nego ranije.

Ova povećana pigmentacija u trudnoći može smanjiti nakon nekoliko mjeseci od isporuke, ali u nekoliko žena, ove oznake postati trajno ili nikada nije u potpunosti nestati. Postoje brojne metode kroz koje su ovi hiper oznake pigmentacije može se smanjiti za vrijeme trudnoće.

load...

Kako izbjeći Pigmentacija tokom trudnoće?

 1. Ne ide na otvorenom maksimalno tokom dana vremena. Pokušajte da ostanu u kućama što je više moguće. Ako je njegova izuzetno hitno da izađe, a zatim koristite kremu za sunčanje s minimalnim SPF 30 u njemu. Nosite sigurno odjeća dugih rukava, duge dna da pokrije cijelu ruku i nogu. Nosite šešir da pokrije glavu. Ako morate ići, onda pokušati izbjeći izlet između 10:00-03:00.
 2. Koristite dobar za čišćenje i kreme koje nisu oštra na koži. Nemojte koristiti nove proizvode koje niste svjesni. Koristite proizvode koje ste već koristili prije i provjerite je li vaš sigurni o tome kako to radi na tebi.
 3. Možete koristiti neke lijekove poput Azelaic kiselina, Retinoični kiselina, Hidrohinon itd ali samo sa preporukom doktora. Vaš lekar treba da znaju šta lijekove uzimate. Uzmite odgovarajuće savjete o ovih lijekova prije nego ih koristite.
 4. Ako oznake pigmentacija ti smeta, onda koristite prikrivanje šminke da ih pokrije. Nakon porođaja, ove oznake će nestati off polako.
 5. Nakon poroda uzeti najvećom pažnjom za nekoliko meseci borave u zatvorenom prostoru na većinu vremena, koristeći zaštitna odjeća i zaštitne kreme. Ne izlazi u podne.
 6. Hraniti svoju bebu dobro. Da, to najbolje radi. Što duže radite dojenja, lako je smanjiti te pigmentacije maraka. U većini slučajeva ove oznake blijede bez terapije.
[Read Nega kože tokom trudnoće]

Ako ove oznake ne nestaju nakon nekoliko mjeseci od rođenja djeteta, a zatim se obratite dermatologu. Ona će vam predložiti dobre tretmane koji mogu uključivati ​​bijeljenje kreme koje sadrže hidrokinon itd Oni mogu također sadržavati zaštitne kreme. Možete se odlučiti za hemijski piling. Ne možete očekivati ​​instant rezultate od ovih. Trudnoća oznake blijede polako s vremenom.

load...