Njegu kože

Osnovni saveti za ljepotu za Ljepote sa tamnom kožom

Osnovni saveti za ljepotu za Ljepote sa tamnom kožom

Različiti ljudi imaju različite tonove kože; Stoga, njihovi zahtjevi šminka su jedinstveni. Oblik nečije lice i kontura i određuju kako i kakve šminke treba primijeniti. Prilikom kupovine kozmetike, one s tamnije tonove kože treba pažljivo biraju svoje make-up kao što čini veliku razliku na svoj izgled. Pravo šminka može napraviti djevojka sa toplim tonom kože sjaj kao boginja.

1. Vlaže:

Oni tamne kože, posebno s problemima suhoća, imaju tendenciju da izgledaju pepeljasto ako koža nije pravilno hidratizirana. Nakon što vaš dnevni tuš, pobrinite se da primijeniti dobru hidratantnu kremu kako bi svoje lice i tijelo dobro hidrirani. Ovo će vam dati to jasno, sjajni tamno izgled.

2. Krema za sunčanje:

Samo zato što ste tamnije puti ne znači da vaša koža neće biti pogođeni štetnih UV zraka. Ovo je česta greška koju mnogi tamnoputi ljepote imaju tendenciju da se. Odaberite svoje kreme za sunčanje ovisno o vašem tipu kože.

load...

3. Pravo temelj:

Fondacija djeluje kao baza za šminku. Uvijek vodite računa da je temelj odgovara vašu prirodnu boju kože. Također možete pokušati koristeći dvije nijanse temelja - upaljač hlad na sredini vaše lice, a vaš prirodan ton na ostatku lica. To bi vaše lice izgledati svjetlija. Potražite hlad to je samo prava stvar za vas i ujednačava diskoloracije. Izbjegavajte korištenje transparentan prah - može dati vašoj koži sivkasto trag.

4. Korektor:

Da bi se suprotstavili tvrdoglavi mrlje ispod očiju, nanesite korektor duž vrhova jagodice prema vrhu vaše obrve. To je više ili manje kao crtanje trokuta. Ovaj oblik ne samo prikriva podočnjake, ali i odmah pomoći u privlačenju svjetlo donoseći toplinu u tom području.

load...

5.Highlighter:

Nema ništa mi volimo više od kremaste highlighter koji nosi kao lice za nokte. Dati iluziju većih očiju, nanesite highlighter ispod obrva, malo iznad pregiba u poklopcima. Kada je završeno, potapše mala tačka u sredini jabuke vaših obraza. Zatim pritisnite marker na čelu slijedi svoj visoki ravni lica, bradu.

6. Bronzer:

Bukvalno dijetu za sve ljubitelje ljepote, bronzer može učiniti vaša koža izgledati svježe, Głowy i preplanuli čak i kada je temperatura naglo raste visoka. Za to savršen bronze izgled, predlažemo idemo oko dvije nijanse dublje nego boju kose, i pobrinite se da ne prašina bronzer sve preko lica. Za kreiranje uredan izgled, nanesite bronzer sa sculpting četkom na u formaciji C. To znači, pokrenite ga u hramovima i lako udarite lagano sa strane lica, čela, nosa i brade za više rafiniran izgled.

7. Eye Makeup:

Šminke oko očiju je nešto što ističe oči i poboljšava svoj izgled. Za casual dnevnu događaj, to je najbolje da se izbegne jarke ili svijetle boje i odlučiti za suptilne nijanse poput smeđe, roze i sive boje sjenila, upotpunjena opterećenja maskare. Za večernji događaj ili svečanosti, pokušajte nijanse kao što su plava, ljubičasta i zelje i nijanse kao što su tamnocrvena, šljive, bakra i smeđe. Ove boje izgledaju neverovatno na tamnu kožu i da su sigurni da vas izgledati kao diva! Biti eksperimentalne i igrati s bojama.

8. Ruževi:

Izbor boje za tamne tonove kože je veliki zadatak. Koristite usne boje poput bež, kava, čokolada, nježne ružičaste, šljive, bobica, tamnocrvena i zlata. Drži se dalje od ruževi s ledeno boje ili one koje su previše sjajna.

9. Blush:

Nijanse poput tamne boje breskve, bronca, duboko naranče, koral, vino, ruže, i zlato, i sve tamnije nijanse rumenila će upotpuniti vašu kožu najbolje.

10. Eksperiment:

Nemojte se bojati da nosim jarkim bojama! Samo zato što imate tamnu kožu, ne znači da ne možete rock crveno usne ili plavo sjenilo - jednostavno nije u isto vrijeme!

Dodatni Savjeti

  • Nosite rumenilo dodati ispiranja boje na licu. Koristite tople boje poput bronze ili duboko roze.
  • Tamnija koža ima tendenciju da bude masna, pa se odlučiti za proizvode u prahu na bazi.
  • Pokušajte zadržati svoj šminka minimalna; jednostavno poboljšali prirodan ton, tako da koža izgleda zdravije i svijetli.
  • Pokušajte boji eyeliners u nijanse plave, zelene, ljubičaste, i duboke smeđe za noć-outa. To će naglasiti i poboljšali oči dramatično.

Tamna koža je apsolutno predivno. Samo nastavi ove savjete na umu sljedeći put kada se spremaju. Imate li kozmetičkih savjeta za tamnoput djevojke? Dijele ispod!

load...