Njegu kože

Nega parfema - 8 jednostavnih saveta za čuvanje parfema i njihovo trajanje duže

Nega parfema - 8 jednostavnih saveta za čuvanje parfema i njihovo trajanje duže

Upravo si kupio bocu svoj omiljeni parfem, a vi želite da traje što je duže moguće (budimo realni; parfemi ne dolaze jeftini, zar ne?). Bilo da je boca teško pronaći vintage parfem ili novi dolazak ove sezone, parfemi moraju biti sačuvani i rukovati tako da se uskoro ne izgube originalni miris. Ulja i alkohola u parfemima razlažu u prisustvu njihovih smrtni neprijatelji - vlage, topline i svjetlosti. Evo nekih parfema savjete i trikove za čuvanje svoj omiljeni mirisa tako da traju duže.

Kako se prijaviti parfem dugotrajan efekt

Parfem Care

1. Tamnije to bolje - direktno suncu je veliki ne-ne za parfeme. Previše svjetlo će uzrokovati parfem degradirati ranije, a preko nekog vremena ona će mirisati drugačije. Zato izaberite tamnije mjesto kao što je ormar, a čak i ako ne možete posvetiti ladici za parfeme, držati ih iza odjeću. Ovo je najvažniji parfema savjeta koji vam je potrebno imati na umu.

load...

2. Manje vrućine, to je bolje za parfeme - Potrudite se da držite boce od previše topline. Opet, kul unutrašnjost ormaru čine savršenu lokaciju. Ovo je rekao, ekstremne temperature su loše, odnosno da ih ne pohraniti u zamrzivač bilo, jer će to uzrokovati degradaciju parfema. Neki ljudi rade radnju parfema u frižideru. Ali, ako to učinite, držite ga podalje od namirnica koje mogu apsorbirati miris kao maslac ili sir.

3. Boce za svoj parfem - Neki od nas vole za prikaz parfema na komodi ili u otvorenoj polici, posebno one koje dolaze u lijepo izrađen staklene boce. Ako morate, onda koristite matirano ili potpuno neprozirne boce jer to će spriječiti tečnost prima previše svjetla.

4. Suhom mjestu je ključ - Mnogo puta smo u iskušenju da samo nastavi bočice parfema u police kupatilo, za brzo nakon tuš spritz. Ali vlažnost može razbiti parfema. Ako imate ogromnu kupaonicu, gdje možete pronaći ormar koji je udaljen od svih pare onda je to u redu, ali se preporučuje da ne čuvati parfeme u kupatilu.

load...

5. Prenos sa računa - Koliko god je moguće kupiti parfema koji već dolaze u hermetički zatvorenim sprej boce, ali ako imate prenijeti im to s oprezom. Odaberite neprozirne staklene boce i učiniti brzo kao izlaganja vazduhu će razbiti parfema tokom vremena. Ako želite da redovno spritz parfem kupiti hermetički putne veličine raspršivač koji možete nositi u torbi.

6. Ne ostavljajte poklopac off za dugo - Kada se nanosi parfem, zamijenite poklopac što je prije moguće, tako da ne ostavi izložena za dugo.

7. Nemojte tresti boce - Ovo nije ekspektorans da ste dobro protresti prije upotrebe. Trese tvoj parfem će ga pokvariti brže. Tako nositi bocu s oprezom.

8. Očistite bilo aplikatora da koristite - Ponekad parfemi ne dolaze u spreju, a umjesto toga možda ćete morati koristiti aplikator štapić ili roll-on. U takvim slučajevima, prljavština može uvesti u tečnost. Pa zato pazite da očistite aplikator svaki put kada ga koristite.

Nadam se da vam se sviđa čitate ovaj članak. Molim vas, ostavite nam komentar.

load...