Njegu kože

Najbolji parfemski parfem - naš top 10

Najbolji parfemski parfem - naš top 10

Dok je pokušavao da dođe do ove liste, gledali smo dva faktora - kada parfem je prvi put formulisana, i kako je stvorio povijest. Neki vintage parfemi su jednostavno prekinuti, dok su drugi prošli kroz nekoliko reformulacije decenijama.

Neki ljudi su skeptični o konceptu vintage parfema ( "Zar nije bolje da isprobaju 'svježe' nove?" Ili "Ne želim da miriše na 80 godina"). Potrebno je neko vrijeme za ove stare klasike rasti na tebe, a ti može i ne mora završiti ih ukusu. Evo nekih klasika da svaki perfumista definitivno treba da nanjuše barem jednom, ako ne posjedujete bocu.

Vintage parfem za žene

1. Guerlain Shalimar:

Mirisi francuske parfem kuće Guerlain na vrhu liste želja bilo parfema Buff, a čini se kao zločin ne pišu o svojim najpoznatiji parfem - Shalimar. Jacques Guerlain kreirao ovaj parfem u 1925. Godine, a pretpostavlja se da se po uzoru na ljubav koju car Shah Jahan imao za svoju ženu Mumtaz. Shalimar je dobio ime po Mumtaz omiljeni vrtovima, Gardens of Shalimar. Ovaj parfem, sa notama vanilije, tonka, kastoreum mošus je bio dosljedan bestseler kroz desetljeća. Čak i uz nekoliko reformulacije i novu šminku, ovo je jedan miris koji ostaje jedinstven.

load...

2. Creed Fleur de The Rose Bugarski:

Poznato je da je specijalna formulacija na zahtjev supruga jednog od predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, Creed Fleur de Rose Bugarski je eksplozija bugarskog čaja ruže. Ova berba Parfem je kreirao 1890. Francuski parfumerija Creed i je prestižnu posjedovanje ljubitelja ruža parfema. Sredinom nota zeleni čaj uklanja neke od 'rose' kvalitete i čini kosu miris.

3. Chanel No.5:

Made poznat niko drugi nego legendarni Marilyn Monroe, kada je rekla ono što je nosila u krevet je nekoliko kapi Chanel No.5, ovaj legendarni parfem Chanel je nastao 1921. Godine parfimer Ernest Beaux. Ovaj parfem je obaveštenje svijetu klapa aldehidno parfema zahvaljujući velikodušnoj količine aldehida u svojoj formulaciji.

load...

Slika Izvor: Flickr, Geishaboy500.

4. Guerlain L'Heure Bleue:

Ovaj 1912 kreacija je sve o delikatna i prilično stvari. Misliš da francuskih peciva i čipke, a zatim cvjetne note jasmina i ruže udari vas.

5. Nina Ricci L'Air du Temps:

Stvoren 1948. Robert Ricci, ovaj miris je omiljena tijekom cijele godine. Njegova mješavina jasmina, ružino drvo, bergamot i sandalovine, između ostalog, nota čini dobitnik među ženama u svijetu. Sama bočica je lijepo izrađen, sa goluba predstavlja mir kao što je ovaj pokrenut neposredno nakon Drugog svjetskog rata.

6. Coty Chypre:

Prvi među chypre parfema i time dajući kategoriji ime, Coty Cipar je vintage i nosiv sve odjednom. Francois Coty je stvorio originalni 1917. Godine, a od tada je došlo do promjene. Najnovije verzije to imaju bergamota i cvjetne note jasmina i ruže. Ovo je must-miris, jednostavno zbog svojih kao prva chypre miris.

7. Dior Miss Dior:

Stvoren 1947. Godine i pokrenuo u godinama nakon Drugog svjetskog rata, ovaj parfem ima svoj istorijski i kulturni značaj. Ali u trenutku kada prskati na malo, to vam ostavlja zadivljen. To je klasični chypre, inspirirana Coty Cipar. Ali postoji mnogo više Miss Dior. Njegova mješavina začinskih korijandera i paprika sa slatkim cvjetnim notama tuberoza, napokon čineći način za toplinu pačulija i ambera, čini ga parfem jednostavno ne mogu ignorirati.

8. Guerlain Jicky:

Postoji tona priče o ime ovog parfema, ali budimo ravno do samog mirisa. Ovaj 1889 classic Guerlain ima temu lavande, citrusa, kože i cibetka. Nakon što je prošla kroz reformulacije, to još od njenog nastanka, i jedan je od onih mirisa koji morate dobiti pomiriši u.

9. Balmain Vent Vert:

A zeleni cvjetni miris stvoren 1947. Godine od strane Germaine Cellier za Balmain, ovaj ima izrazito zelene note koje su čak često smatraju gorak. Trenutna verzija je, međutim, manje intenzivan, ali vrlo privlačan svi isti.

10. Caron Narcisse Noir:

Ovaj parfem je nastao 1911. Godine, i dok je Caron mirisa nisu se obično povezuju s senzualnost, ali sa slast, ovo je prava bomba. Njegova neodoljiv civet note, mnogo jači od Jicky, će vas ostaviti pitate ko god mislili Gurlain je za ljubavnice i Caron za žene. Cvijet naranče bilješke dati svoj sparina.

Sada, kojih je vaš izbor? Drop nam komentar.

load...