Njegu kože

Lepota sa kockama leda

Lepota sa kockama leda

Kockice leda doći kao život saver za nas u ovom užasno toplom vremenu. Dva ili tri kocke leda u našem redovnom sok ili sirup ili čak u vodi izgleda utoli našeg života žeđ kad se vrati kući nakon napornog dana u uredu ili čak i naporan dan za šoping. Svi znamo da to nije dobro za nas, ali mi i dalje učiniti. Iako kockice leda može imati loš učinak na grlu, ali na našoj koži, ima pohvalno prednosti. Hajde da pročitati da saznaju više o prednostima kockice leda na lice.

Beauty Tips kockama leda za lice

 • Kockice leda su instant način da vaše lice svjež i svjež izgled bez nanošenja šminke. Ako ste u žurbi, i nemaju vremena za šminkanje, samo trljaj jedan ili dva kockice leda na lice i vi ste dobro ide.
 • Trljanje kockice leda na lice svakodnevno poboljšava cirkulaciju krvi što vaše lice zdravi sjaj. Smatra se da kockice leda sprečavaju bora i preranog starenja previše.
 • Kockice leda smanjuje pore velike veličine. Osim toga, ona također smanjuje proizvodnju višak ulja. Vezati dva kocke u mekom krpom i masaže na tvom licu dok se topi.
 • Opekotina od sunca na ovoj vrućini nije nešto neuobičajeno. Za efekat hlađenja, samo zamotajte kocke leda u krpu i trljajte na opekotine pogođene areas.Gives instant olakšanje.
 • Kockice leda raditi na akne previše. Umjesto toga na bockanje i piercing vaše mitesere i Whiteheads jednostavno staviti jedan kocku leda nad vama akne. Obratite pažnju na značajno smanjenje oteklina i crvenilo.
[Read: Domaći paketi Face s medom]
 • Najbolji način za liječenje vaše topline osip je sa ledom. Nemojte ih koristiti direktno na lice, umjesto da ih zamotajte u mekom pamučnom krpom ili plastičnu vrećicu zip-lock i pritisnite ga tiho na zahvaćeno područje. Hladnoću će raditi na osip dajući vam olakšanje.
 • Kako trajati šminku? Jednostavno, utrljati kockice leda na lice prije nanošenja šminke.
 • Ljetnih vrućina dehidrira vam kožu, posebno lice. Kad god se osjećate neugodno i proteže se, uzmi neke kockice leda i utrljati na lice. Uživajte u efekt hlađenja.
 • Postoji nešto zanimljivo možete učiniti. Umjesto normalnog kockice leda za kožu lica, zašto ne sipati sok u posudica za led i ostavite ga da zamrzne. Nakon što se pretvara u kocke, trljajte ih na lice kako bi dobili dobrotu voća. To vam daje blistav ten.
 • Podočnjaka su smetnja u životu moderne žene. Sa sati provesti pred laptop i kasne noćne zabave, često probuditi sa ružnim crnim zakrpe širom naše donje očne kapke. Umjesto stavljanja normalno krastavac kriške preko očiju, isprobajte ovaj savjet. Mix krastavac sok s kuhanim ružine vode i zamrzavanje ove smeše da bi na ispod očiju krugovima. To će pomoći u nestaje podočnjake i smanjuju nadutost. Nemojte zaboraviti da se ohladi ruža vode prije stavljanja u zamrzivač.
[Read: Spriječite Dlake rastu]
 • Kada se umorite rada na laptop ili kompjuter satima, samo postavite dva kockice leda na umorne i dotrajale oči. To će umiriti tvoje umorne oči. Ovo je jedan od najjednostavnijih savete led ljepote za korištenje.

Savjeti za pamćenje:

 • Kada koristite kockice leda, ne koristi više od dva. Pretjerane upotrebe može dovesti do problema u kožu koja može pogoršati vašu situaciju.

Koristeći kockice leda direktno na licu može izazvati delikatna kapilara ispod kože razbiti. Tako da je preporučljivo koristiti kocke leda umotan u čistu krpu.

load...